Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πάτρα: Αντιδρά ο Σύλλογος Υπαλλήλων του Δήμου στον ορισμό των νέων διευθυντών

Πάτρα: Αντιδρά ο Σύλλογος Υπαλλήλων του ...

Μιλά για παράνομη απόφαση

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Υπαλλήλων του Δήμου Πατρέων αναφέρει:

«…ΤΟΥΣ ΞΗΛΩΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ Δ/ΝΤΕΣ Ο ΔΗΜΑΡΑΣ…».Με αυτό τον  βαρύγδουπο τίτλο προς τα μέσα ενημέρωσης το Γραφείο Τύπου του κ. Δημάρχου Πατρέων προσπάθησε πολιτικά και επικοινωνιακά να καλύψει την παράνομη απόφασή του για τον ορισμό των αναπληρωτών Γενικών  Διευθυντών και Διευθυντών με βάση τον νέο Οργανόγραμμα του Δήμου.

Ο κ. Δήμαρχος  παρά την έγκαιρη έγγραφη τοποθέτηση- ενημέρωση του,  από την αρμόδια υπηρεσία Διοικητικών για τις διατάξεις  που διέπουν το θέμα του ορισμού των αναπληρωτών Διευθυντών μέχρι τις κατά το νόμο κρίσεις και επιλογές τους από το αρμόδιο όργανο που είναι το Υπηρεσιακό Συμβούλιο,  αγνόησε παντελώς τις θέσεις της υπηρεσίας και τo Νόμo, ορίζοντας τους Δ/ντές με βάση την …δική του άποψη περί νομιμότητας.

Καταστρατηγώντας την αρχαιότητα μεταξύ των υπαλλήλων, όρισε τους δύο αναπληρωτές Γενικούς Δ/ντές και τους αναπληρωτές Δ/ντές  των Υπηρεσιών χωρίς να τηρηθούν οι εκ του νόμου προβλεπόμενες διαδικασίες και τα προβλεπόμενα από τον  Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας, προκειμένου να διορίσει αυθαίρετα και σύμφωνα με τις προτιμήσεις του.

Δεν εφάρμοσε δηλαδή τις διατάξεις περί της αρχαιότητας υπαλλήλων, παραβιάζοντας την βαθμολογική κατάταξη δεν έλαβε υπόψη του την άσκηση καθηκόντων προϊσταμένου ,την ενασχόληση και γνώση του αντικειμένου, τα στοιχεία του υπηρεσιακού φακέλου ενός εκάστου υπαλλήλου για την αξιολόγησή του, όπως οι βαθμολογίες των υπαλλήλων, οι απουσίες, οι ποινές κ.λ.π. Καταστρατήγησε ακόμα και τον ίδιο τον Οργανισμό που η ίδια η δημοτική αρχή ψήφισε παρά τις εντονότατες διαφωνίες του Συλλόγου μας, και τη μοναδική ίσως δυνατότητα  που εξασφαλίσαμε μέσα από τον ΟΕΥ, ανάθεσης θέσης ευθύνης προϊσταμένων Δ/νσης σε  υπαλλήλους  κατηγορίας ΤΕ.

Να αναφερθούμε στα παράδοξα που δημιουργεί αυτή η εμμονή του Δημάρχου στη δική του αντίληψη περί νομιμότητας, όταν οι  υφιστάμενοι  είναι … ανώτεροι σε βαθμό από τους ορισθέντες Προϊσταμένους τους;;;

 

 

Σήμερα προχωράει με την ίδια πολιτική στον ορισμό των Προϊσταμένων Τμημάτων, μόνο που από άποψη τακτικής αυτή τη φορά  προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από τους Δ/ντές που ήδη όρισε, ώστε να φαίνεται ότι οι υπάλληλοι που θα προταθούν αποτελούν αποτέλεσμα υπηρεσιακών διεργασιών.

Καθαίρεσε στην ουσία Δ/ντές και Τμηματάρχες που είτε έχουν τοποθετηθεί με αποφάσεις προηγούμενων Δημάρχων αλλά και του ιδίου του Δημαρά,  είτε ακόμα περισσότερο έχουν κριθεί και αξιολογηθεί από τα Υπηρεσιακά Συμβούλια κατά καιρούς, παρακάμπτοντας την ρητή διατύπωση του νομοθέτη ότι αυτοί παραμένουν στα καθήκοντά τους μέχρι να ανακληθούν από τα όργανα αυτά, όταν ολοκληρωθούν οι νομοθετικές διαδικασίες που έχουν δρομολογηθεί από το αρμόδιο Υπουργείο.

Επιχειρεί,  μέσα από την τοποθέτηση-κατάταξη του προσωπικού στις  υπηρεσίες και με τις μετακινήσεις,  να αποκλείσει  τους μη αρεστούς, να  φωτογραφίσει τους αυριανούς Τμηματάρχες,  αδιαφορώντας για τη διάλυση των υπηρεσιών.

Φυσικά μιλάμε για πλήρη παρανομία ,απαξίωση, εμπάθεια, καταστρατήγηση της αντικειμενικότητας, της αμεροληψίας και της πολιτικής ουδετερότητας.

Εκ των πραγμάτων αποδεικνύεται ότι τιμωρεί όλους αυτούς οι οποίοι εφαρμόζοντας ως όφειλαν τον νόμο, δεν υπάκουσαν και δεν εκτέλεσαν αυθαίρετες εντολές.

Επιχειρεί να επενδύσει ο κ. Δημαράς στον κοινωνικό αυτοματισμό, στην αγανάκτηση της κοινωνίας απέναντι στο μοντέλο της δημόσιας διοίκησης, που το πολιτικό κατεστημένο διαμόρφωσε, επέβαλε και συντήρησε από τη σύσταση του ελληνικού κράτους.

Πολιτική που o θιασώτης της νομιμότητας o κ. Δήμαρχος υπηρετεί πιστά.

Η νομιμότητα όμως στη  δημόσια διοίκηση  είναι αυτή που θέτει ένα πλαίσιο κανόνων ακριβώς για να διασφαλίζεται η κάλυψη των βασικών λειτουργιών ενός συγκροτημένου κράτους.

Φαίνεται όμως πως ο κ. Δημαράς δεν αντέχει αυτούς τους κανόνες, δεν αντέχει να βλέπει μπροστά του αυτούς που έχει καταγράψει ως ¨εχθρούς¨.

Και όλα αυτά σε μια περίοδο που διαλύεται η δημόσια διοίκηση, που οι εργαζόμενοι ζουν τη βία της πολιτικής των μνημονίων, που εξαθλιώνεται ολόκληρη η κοινωνία μας, εργασιακά, οικονομικά, καταργούνται ακόμα και τα στοιχειωδέστερα δικαιώματα , προκειμένου να υπηρετηθεί  η κερδοφορία του κεφαλαίου.

Σ΄ αυτή την πολιτική ο κ. Δημαράς πρωτοστατεί. Αυτή την πολιτική υπηρετεί.

Ο ορισμός του στελεχιακού δυναμικού  του Δήμου δεν είναι ένα θέμα νομιμότητας και μόνο. Ο υπηρεσιακός μηχανισμός που θα στηθεί από τον κ. Δημαρά είναι θέμα βαθύτατα πολιτικό. Αφορά το σύνολο των εργαζομένων στο Δήμο. Αφορά το τι Δήμο θέλει ο κ. Δημαράς από τη μια και τι Δήμο έχει ανάγκη η κοινωνία μας. Αφορά το σύνολο της κοινωνίας.

Ως Σύλλογος θα κάνουμε τα πάντα προκειμένου να προστατέψουμε τους συναδέλφους μας και  τις υπηρεσίες του Δήμου, από τη διάλυση που τις οδηγεί  η δημοτική αρχή.

Απαιτούμε άμεσα να αρθεί η αναστολή των κρίσεων  προϊσταμένων.

Καλούμε  τους αρμόδιους ελεγκτικούς θεσμοθετημένους φορείς να ακυρώσουν την καθόλα παράνομη απόφαση του κ. Δημαρά.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                    Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΝ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ               ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΙΔΕΡΗΣ

Πάτρα 11/2/2013

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις