Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πάτρα: Βέλη του Αντώνη Χαροκόπου κατά της Δημοτικής Αρχής για τα Προνοιακά Επιδόματα

Πάτρα: Βέλη του Αντώνη Χαροκόπου κατά τη...

Η τοποθέτηση του Δημοτικού Συμβούλου και Πρόεδρου της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ

Πριν από δύο εβδομάδες στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας είχα την υποχρέωση ως Δημοτικός Σύμβουλος αλλά εκπροσωπώντας επίσης τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις που λαμβάνουν επιδόματα από την Πρόνοια να γνωστοποιήσω στην Δημοτική Αρχή ότι στις 4 Φεβρουαρίου 2013 το Υπουργείο Εσωτερικών πρόκειται να υπογράψει την απόφαση για την εκταμίευση ποσού προκειμένου να καταβληθούν τα προνοιακά επιδόματα Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου από τους Δήμους της χώρας στους δικαιούχους. Επίσης έθεσα το ερώτημα εάν ο Δήμος Πατρέων  ήταν σε θέση να τα καταβάλει εφόσον δεν είχε εγκριθεί ο προϋπολογισμός για το έτος 2013.

Ο Αντιδήμαρχος Υγείας-Πρόνοιας κος Μασσαράς Θεοχάρης μου απάντησε πως το θέμα είχε ήδη εξεταστεί, είχε τεθεί ερώτηση προς το Υπουργείο και τελικά δεν θα προέκυπτε κανένα απολύτως πρόβλημα.

Επειδή την παρούσα στιγμή απουσιάζω από την Πάτρα καθώς παρευρίσκομαι στο Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία με έκπληξη ενημερώθηκα από τον τοπικό ηλεκτρονικό τύπο πως ο Δήμος αδυνατεί να καταβάλει τα επιδόματα καθώς δεν έχει εγκριθεί ο προϋπολογισμός του 2013.

Θέλω να εκφράσω την ιδιαίτερη δυσαρέσκεια και λύπη μου για την Δημοτική Αρχή και την πολιτική που ακολουθεί διαστρεβλώνοντας την αλήθεια μέσα στο ανώτατο θεσμικό όργανο της πόλης και καταθέτοντας ψευδή απάντηση χωρίς να έχει ούτε την στοιχειώδη γνώση του Καλλικρατικού Νόμου. Η Δημοτική Αρχή δεν δικαιούται να υποστηρίζει ότι ακολουθεί κοινωνική πολιτική και βρίσκεται δίπλα στις ευπαθείς ομάδες γιατί οι ίδιες οι πράξεις της την αναιρούν.

Ας επιχειρήσει λοιπόν μία αυτοκριτική για το που και σε ποιούς θα πρέπει να αποδοθούν τελικά οι ευθύνες και ας αναρωτηθεί πως άλλοι μεγάλοι Δήμοι της χώρας έχουν ξεκινήσει την καταβολή των επιδομάτων και έχουν μεριμνήσει για την έγκριση των προϋπολογισμών τους.

Ελπίζω να μην επιχειρείται με αυτόν τον τρόπο κανένας εκβιασμός των υπολοίπων Δημοτικών Σύμβουλων για την ψήφιση του προϋπολογισμού πάνω στις πλάτες των Ατόμων με Αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους με μοναδικό σκοπό να καλύψει την ανεπάρκειά της

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις