Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κρήτη: Ένα χωριό μαζεύει τρόφιμα για κολατσιό 50 μαθητών

Κρήτη: Ένα χωριό μαζεύει τρόφιμα για κολ...

Το πρόβλημα δεν εντοπίζεται σε μεμονωμένα παιδιά αλλά σε δεκάδες περιπτώσεις μαθητών

Από πόρτα σε πόρτα, ένα ολόκληρο χωριό επιχειρεί να αντικαταστήσει τις ανύπαρκτες κοινωνικές δομές στήριξης των άπορων οικογενειών. Η επιστολή – έκκληση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αρκαλοχωρίου προκαλεί ΣΟΚ καθώς μαρτυράει πως όταν οι σαρωτικές επιπτώσεις της κρίσης φτάνουν μέχρι τα σχολεία και τους μαθητές, τότε το αποτέλεσμα αποτελεί γροθιά στο στομάχι της κοινωνίας.
Τα τελευταία 24ωρα γίνονται προσπάθειες ώστε σε καθημερινή βάση να υπάρχει η δυνατότητα δεκάδες παιδιά άπορων οικογενειών να έχουν να φάνε έστω ένα κουλούρι.
Εξάλλου, οι γονείς αποκαλύπτουν πως το τελευταίο διάστημα μαθητές που δεν έχουν να αγοράσουν ούτε ένα κουλούρι, σιτίζονται ουσιαστικά με βοήθεια της εκκλησίας και άλλων ιδιωτικών πρωτοβουλιών.
Ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αρκαλοχωρίου περιγράφει την εφιαλτική κατάσταση και καλεί όσους γονείς έχουν τη δυνατότητα να βοηθήσουν για τη σίτιση των συμμαθητών των παιδιών τους.
Μάλιστα το πρόβλημα δεν εντοπίζεται σε μεμονωμένα παιδιά αλλά σε δεκάδες περιπτώσεις μαθητών που δεν έχουν χρήματα να αγοράσουν το κολατσιό τους και ουσιαστικά υποσιτίζονται.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις