Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Το ΚΚΕ Αχαΐας καλεί σε γενικό ξεσηκωμό τον αγροτικό κόσμο του νομού

Το ΚΚΕ Αχαΐας καλεί σε γενικό ξεσηκωμό τ...

Στηρίζει ένα προς ένα τα αιτήματά του

Η ΝΕ Αχαΐας του ΚΚΕ χαιρετίζει τις κινητοποιήσεις των αγροτών της Δυτικής Αχαΐας και του Ερυμάνθου που ένωσαν από χτες τη φωνή τους με τους συναδέλφους τους στην υπόλοιπη χώρα, πυκνώνοντας τα αγροτικά μπλόκα. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει τα εξής: "Το ΚΚΕ καλεί σε γενικό ξεσηκωμό τον αγροτικό κόσμο του νομού, να πολλαπλασιάσει και να μαζικοποιήσει τις κινητοποιήσεις.

Καλεί τους αγρότες της Αιγιάλειας να δώσουν δυναμικό παρόν στη συγκέντρωση έξω από την Παναιγειάλεια Ένωση την Δευτέρα 4/2 στις 10:30πμ που καλεί η Γραμματεία Αχαΐας της ΠΑΣΥ και ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου.

Το ΚΚΕ στηρίζει, ένα προς ένα, όλα τα αιτήματα που προβάλλει η αγωνιζόμενη φτωχή αγροτιά, θύμα της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ), που κάθε χρόνο χειροτερεύει τη θέση της και την καταδικάζει σε φτώχεια και ξεκλήρισμα. Δεν είναι η πρώτη φορά που η φτωχομεσαία αγροτιά με τα μηχανήματά της βρίσκεται στους δρόμους σε όλη την Ελλάδα.

Η διαφορά που υπάρχει από τις προηγούμενες χρονιές είναι ότι η φωνή της απόγνωσης είναι πιο δυνατή, δεν μπορούν να επιβιώσουν, δεν μπορούν να σηκώσουν άλλα βάρη. Δε ζητούν, αν και θα 'πρεπε, κάτι επιπλέον σε επιδοτήσεις ή ενισχύσεις. Διαμαρτύρονται, με το δίκιο τους, ότι με το νέο, το τρίτο μνημόνιο του 2013, επιβαρύνονται επιπλέον, καλούνται να πληρώσουν για την κρίση ενώ δεν ευθύνονται.

Μέσα από νέους φόρους και χαράτσια που έχει επιβάλει η συγκυβέρνηση μόνο το 2013, έρχεται να δώσει τη χαριστική βολή, αφαιρώντας ένα δισ ευρώ και ανεβάζοντας το κόστος παραγωγής σε απαγορευτικά επίπεδα.

Ταυτόχρονα, το ΚΚΕ υπογραμμίζει ότι ακόμα κι αν ικανοποιηθούν αιτήματα δεν πρόκειται να ανασταλεί η προδιαγεγραμμένη, από την κυβέρνηση και την ΕΕ, πορεία να χτυπηθούν οι μικροϊδιοκτήτες και να συγκεντρωθεί η γη και η παραγωγή σε όσο γίνεται λιγότερα χέρια.

Με τις απελευθερωμένες αγορές από τις πολιτικές της ΕΕ, θα γίνουν ακόμα φτηνότερα τα ομοειδή εισαγόμενα προϊόντα και η καταστροφή των φτωχομεσαίων κληρούχων, όσων έχουν απομείνει, θα 'ναι δεδομένη, αφού θα είναι ασύμφορο να παράγουν.

Ηδη βιώνουν πρωτόγνωρη φτώχεια, ενώ χιλιάδες μικροαγροτών την τελευταία 10ετία ξεκληρίστηκαν, έφυγαν από το επάγγελμα. Η ΕΕ, τα κόμματα της συγκυβέρνησης και ο ΣΥΡΙΖΑ όταν μιλούν για την ανάγκη τόνωσης της αγροτικής παραγωγής, ανάκαμψης της αγροτικής οικονομίας κι αξιοποίησης των εγχώριων δυνατοτήτων, τα συνδέουν με την ισχυροποίηση των μεγάλων καπιταλιστικών μονάδων, που θα ωφεληθούν, ενώ θα συνεχιστεί το ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς.

Για αυτό σήμερα προβάλει ολοένα και πιο ξεκάθαρα η αναγκαιότητα μιας διαφορετικής αγροτικής ανάπτυξης, που θα αξιοποιεί όλα τα πλεονεκτήματα της χώρας μας για την παραγωγή φτηνών και ποιοτικών προϊόντων για την ικανοποίηση των αναγκών του ελληνικού λαού.

Το ΚΚΕ καλεί την μικρομεσαία και φτωχή αγροτιά:

·    Να μην πτοηθεί, να μην υποκύψει στον αυταρχισμό, την αστυνομική βία και τα αγροτοδικεία που βάζει μπροστά η κυβέρνηση, που όχι μόνο δε θέλει να ικανοποιήσει τα αιτήματα της αγροτιάς, αλλά δείχνει για μια ακόμα φορά, το σκληρό κι ανυποχώρητο, ταξικό χαρακτήρα της έναντι των δίκαιων λαϊκών αντιδράσεων και διεκδικήσεων.

·    Να απαντήσει αποφασιστικα στις προσπάθειες συκοφάντησης και αποπροσανατολισμού του αγώνα τους, στην επιχείρηση παραπληροφόρησης και παραπλάνησης της «κοινής γνώμης» που επιχειρεί η κυβέρνηση, ως προς τα αιτήματα και την προοπτική των κινητοποιήσεων. Οι αγωνιζόμενοι αγρότες γνωρίζουν ότι οι διεκδικήσεις τους είναι δίκαιες και μπορούν να πάρουν με το μέρος τους την «κοινή γνώμη», κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να βρουν τον καλύτερο τρόπο προβολής και προώθησης των διεκδικήσεών τους - έχουν ήδη πέσει στο κενό οι «κορώνες» για κλειστούς ή ανοιχτούς δρόμους.

Εχουν πρωτοφανή συμπαράσταση από τους άλλους εργαζόμενους και λαϊκά στρώματα, αφού όλοι τα ίδια βιώνουν, από τα απανωτά χαράτσια και τους βαρείς φόρους, που επιβάλλει η σκληρή, άγρια αντιλαϊκή πολιτική. Το ΚΚΕ θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να υπάρξει κοινό, αγωνιστικό μέτωπο των μικρομεσαίων αγροτών με τους εργατοϋπάλληλους και τους αυτοαπασχολούμενους, για να ασκηθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερη πίεση προς την κυβέρνηση, ώστε κάτι να αποσπάσουν οι αγρότες.

·    Τέλος, να μην παγιδευτεί σε υποσχέσεις, συζητήσεις προ ημερήσιας διάταξης κι άλλα διαδικαστικά θέματα. Με όπλο το ενωμένο, αποφασιστικό αγώνα τους και την πλατιά λαϊκή αλληλεγγύη να παίρνει μεγάλες διαστάσεις, οι μικρομεσαίοι αγρότες να συνεχίσουν και να εντείνουν τον αγώνα τους ενάντια στην αντιαγροτική - αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης και της ΕΕ. Ο μόνος δρόμος που απομένει είναι ο δρόμος της συλλογικής οργάνωσης και πάλης, σύγκρουσης με αυτή την πολιτική και η ανατροπή της.

Η δημιουργία των προϋποθέσεων για άλλη λειτουργία της αγροτικής οικονομίας με βάση τις διατροφικές ανάγκες του Ελληνικού λαού αλλά και τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας και όχι με βάση το κέρδος των μεγαλεμπόρων και των βιομηχάνων μεταποιητών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις