Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ηλεία:Αιτία πολέμου ο αφανισμός των ΤΕΙ σε Πύργο και Αμαλιάδα

Ηλεία:Αιτία πολέμου ο αφανισμός των ΤΕΙ ...

Αναβρασμός λόγω του σχεδίου "Αθηνά"

Αιτία πολέμου για τους Ηλείους αποτελεί το  σχέδιο «Αθηνά»  του υπουργείου Παιδείας που παρουσιάστηκε χθες και  προβλέπει τη μεταφορά στην Πάτρα των δύο τμημάτων ΜΜΕ και Πληροφορικής από το ΤΕΙ  Πύργου και  Επιχειρησιακού Σχεδιασμού και Πληροφοριακών Συστημάτων από το ΤΕΙ  Αμαλιάδας.   Τα δύο τμήματα μετονομάζονται σε τμήματα «Μηχανικών Πληροφορικής» και απορροφώνται από τη σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος και Ιονίων Νήσων.

Στον Πύργο παραμένει μόνο το ΤΕΙ Μουσειολογίας, το οποίο μετονομάζεται σε τμήμα «Διοίκησης Τουριστικών και Πολιτιστικών Μονάδων.  Αναφορά επίσης  γίνεται στο ΤΕΙ Εμπορίας και Διαφήμισης της Αμαλιάδας (κλειστό ουσιαστικά), το οποίο μετονομάζεται σε τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Οργανισμών και Συστημάτων και  απορροφάται από τη σχολή Διοίκησης και Οικονομίας και «μετακομίζει» στο Μεσολόγγι.   Να σημειωθεί ότι το σχέδιο θα σταλεί πρώτα για διάλογο και  διαβούλευση στα πανεπιστημιακά και τεχνολογικά ιδρύματα προτού τεθεί σε εφαρμογή.   Όλες οι αλλαγές, εάν τελικά υλοποιηθούν, θα εφαρμοστούν από τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά και θα ισχύσουν στο φετινό μηχανογραφικό δελτίο.

Κινητοποίηση

Σύσκεψη  πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Χαράλαμπου Καφύρα. Στην σύσκεψη συμμετείχαν   οι Δήμαρχοι Πύργου, Μάκης Παρασκευόπουλος και Ήλιδας, Γιάννης Λυμπέρης, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης  Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Παναγιώτης Πλατανιάς, Νίκος Μιχαλόπουλος, Κώστας Μπουγάς, Δημήτρης Βάλαρης, Νίκη Κοκκαλιάρη, Νίκος Γαρουφαλής, Ευγένιος Μπαλκάμος, καθώς και ο Αντιδήμαρχος Πύργου, Γιάννης Αργυρόπουλος.    Στην σύσκεψη όλοι εκτίμησαν ότι η διακοπή λειτουργίας των ΤΕΙ της Ηλείας και η μεταφορά τους στην Πάτρα και στο Μεσολόγγι είναι απαράδεκτη και εχθρική ενέργεια για την Ηλεία, βρίσκει όλους τους Ηλείους αντίθετους και ως θεσμικοί εκπρόσωποι θα αντιδράσουν δυναμικά, ώστε να παρθεί πίσω αυτή η απόφαση.  Ως άμεσες και πρώτες ενέργειες αποφάσισαν :

* Τη σύγκλιση έκτακτων Δημοτικών Συμβουλίων Πύργου και Ήλιδας, καθώς και Περιφερειακού Συμβουλίου, ώστε να διατρανωθεί η αντίθεση στο κλείσιμο των ΤΕΙ και να καθοριστούν οι παραπέρα ενέργειες και τρόποι αντίδρασης.

*     Αντιπροσωπεία από την Ηλεία με επικεφαλής τον Αντιπεριφερειάρχη, τους  Δημάρχους Πύργου και Ήλιδας, του ΕΒΕ,  Περιφερειακούς και Δημοτικούς Συμβούλους και Φορείς του Νομού, θα επισκεφθεί σήμερα  τον Πρόεδρο του ΤΕΙ Πάτρας κ. Σωκράτη Καπλάνη προκειμένου να του δηλώσουν την αντίθεση τους για το κλείσιμο των ΤΕΙ και να τον καλέσουν να συστρατευθεί μαζί με τους Ηλείους.

*     Να συναντήσουν τον Υπουργό Παιδείας, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο για  να του μεταφέρουν την αγανάκτηση και την αντίθεση του λαού της Ηλείας  και να του ζητήσουν να αλλάξει  την απόφαση του, ώστε τα ΤΕΙ της Ηλείας να συνεχίσουν κανονικά την λειτουργία τους .

*     Να καλέσουν τον Υπουργό Πολιτισμού κ. Κώστα Τζαβάρα και τους Βουλευτές της Ηλείας να αντιδράσουν, ώστε να αποτραπεί αυτή η άσχημη εξέλιξη για την Ηλεία.

*     Να καλέσουν όλους τους Φορείς της Ηλείας να πάρουν αποφάσεις, που να εκδηλώνουν την αντίθεση τους.

*     Να καλέσουν τους φοιτητές των ΤΕΙ να αντιδράσουν και να συμμετέχουν μαζικά στον αγώνα ενάντια στο κλείσιμο των ΤΕΙ.

* Μετά τις παραπάνω ενέργειες να συναντηθούν σε ευρύτερη σύσκεψη ώστε από κοινού να αποφασίσουν για τα περαιτέρω βήματα του αγώνα.

 

Έκτακτη σύγκληση δημοτικού συμβουλίου Πύργου

Με αφορμή την ανακοίνωση του σχεδίου «Αθηνά», το οποίο προβλέπει μεταξύ άλλων και τη μεταφορά του ενός εκ των δύο τμημάτων του ΤΕΙ Πάτρας που λειτουργούν στον Πύργο, από το γραφείο του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Πύργου κ. Στάθη Καννή ανακοινώθηκε ότι συγκαλείται εκτάκτως σήμερα   και ώρα 18:00 το δημοτικό συμβούλιο. Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου καλούνται να παραβρεθούν ο αναπληρωτής υπουργός ΠΑΙΘΠΑ κ. Κώστας Τζαβάρας, οι βουλευτές Ηλείας και όλοι οι φορείς της πόλης που αντιπροσωπεύουν τις επαγγελματικές και παραγωγικές τάξεις, τους εργαζόμενους καθώς και την εκπαιδευτική και επιστημονική κοινότητα της πόλης.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις