Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τα 85 χρόνια του γιορτάζει σήμερα 31/1 το Πάντειο Πανεπιστήμιο στην Αθήνα

Τα 85 χρόνια του γιορτάζει σήμερα 31/1 τ...

Θεωρείται το 5ο αρχαιότερο ακαδημαικό ίδρυμα της χώρας

Τα 85 συναπτά έτη λειτουργίας του γιορτάζει σήμερα Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013 το ιστορικό Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, με τη συμμετοχή πρώην Πρυτάνεων, Ομότιμων Καθηγητών, Διδασκόντων, Υπαλλήλων και Αποφοίτων.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το πρωί με Ημερίδα Λόγου και Έργου σε συνεργασία με τον Σύλλογο Πτυχιούχων Παντείου Πανεπιστημίου "Ο Αριστοτέλης" ενώ στις 1 το μεσημέρι ακολούθησε Εόρτιος λόγος για την χθεσινή  ημέρα των Τριών Ιεραρχών, των Τριών Φωστήρων της γνώσης, από τον καθηγητή του Τμήματος Κοινωνιολογίας, κ. Χαράλαμπο Μελετιάδη.

Επίσης πραγματοποιήθηκε η Κοπή της βασιλόπιτας για το ακαδημαϊκό και διοικητικό προσωπικό, καθώς και για τους φοιτητές και αποφοίτους του Ιδρύματος.  Όσο για το απόγευμα στις 19.00 έχει προγραμματιστεί Επίσημη τελετή προς τιμήν των αφυπηρεσάντων Καθηγητών και Καθηγητριών καθώς και των μελών του Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου.

Το Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, το οποίο συνήθως αναφέρεται απλά ως Πάντειο Πανεπιστήμιο, είναι πανεπιστήμιο με έδρα την Αθήνα (στην Λεωφόρο Συγγρού). Ιδρύθηκε το 1927 ως Σχολή Πολιτικών Επιστημών και ξεκίνησε να λειτουργεί επίσημα στις 18 Νοεμβρίου 1930.

Το 1931 μετονομάστηκε σε Πάντειο Σχολή Πολιτικών Επιστημών, προς τιμήν του Αλέξανδρου Πάντου που άφησε κληροδότημα για την ίδρυση της σχολής, το 1937 ανακηρύχθηκε σε ανώτατη σχολή και το 1989 έλαβε τη σημερινή του ονομασία.

Είναι το πέμπτο αρχαιότερο Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα και η πρώτη σχολή πολιτικών επιστημών της Ελλάδας. Σήμερα το Πάντειο Πανεπιστήμιο διαθέτει δέκα ακαδημαϊκά τμήματα, τα οποία καλύπτουν το φάσμα των κοινωνικών και πολιτικών επιστημών.

Καθηγητής του Παντείου είναι και ο νυν υπουργός παιδείας της κυβέρνησης Σαμαρά, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος (είναι στο τμήμα των Διεθνών και Ευρωπαικών σπουδών).

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις