Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Εικόνες από το μέλλον στη ΔΕΗ της Πάτρας

Εικόνες από το μέλλον στη ΔΕΗ της Πάτρας

Του Γιώργου Δ. Μόσχου

Σκηνές από ταινία "προσεχώς" είδαν σήμερα το μεσημέρι, όσοι πέρασαν το γραφείο με αριθμό 125, της Διεύθυνσης Περιφερείας Πελοποννήσου-Ηπείρου της ΔΕΗ, στην οδό Ακτή Δυμαίων 15 της Πάτρας.

Μία ακόμη δυσάρεστη περίπτωση, από τις πολλές της πόλης, εξελίσσονταν παρουσία ανέργου, καταναλωτή της άνω πόλης Πάτρας, που εμφανώς παρουσίασε αδυναμία να πληρώσει  τον λογαριασμό ρεύματος.

Χωρίς εργασία επί πολύ καιρό και πατέρας με προβλήματα υγείας στην οικογένειά του, το άτομο που βρέθηκε στη δυσάρεστη θέση να ζητήσει διακανονισμό ενός χρέους, που μακροημέρευε καθώς η οικονομική δυσκολία τον είχε φέρει σε θέση απελπισίας. Και ο διακανονισμός με τις προϋποθέσεις που ορίζει ο κανονισμός της κατ' όνομα  πια Δημόσιας επιχείρησης ηλεκτρισμού ήταν αποτρεπτικός στη σκέψη και μόνο για κάποια διαπραγμάτευση.

Από την μία πλευρά η ΔΕΗ, που στη συγκεκριμένη περίπτωση σήμερα την εκπροσωπούσε υπάλληλος, που βρέθηκε στη διευθυντική θέση αναπληρώνοντας τον απουσιάζοντα στον Πύργο Διευθυντή Πωλήσεων Πάτρας, Γ. Καπερώνη και από την άλλη η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ Ανατ. Διαμερίσματος Πάτρας με τον νομικό εκπρόσωπο του κόμματος Χρήστο Λιαρομμάτη, τον άνθρωπου που χάριν στην άριστη γνώση περί των αδυναμιών των νοικοκυριών έβγαλε την πρώτη απόφαση στην Ελλάδα για κούρεμα χρέους  υπερχρεωμένου πολίτη.

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ εκπροσώπου ΔΕΗ και νομικού εκπροσώπου ΣΥΡΙΖΑ, τραβούσαν σε βάθος χρόνου ενώ η εκπροσωπούσα την κατ' όνομα Δημόσια εταιρεία ηλεκτρισμού δείχνοντας διάθεση προσπαθούσε να βρει λύση στο ζήτημα, αναγνωρίζοντας παραλλήλως την εξίσου καλή διάθεση και των διαμαρτυρομένων. Πλην όμως μοιραία, αφού λύση δεν φαίνονταν στον ορίζοντα, η επίσκεψη μετεξελίχθη σε κατάληψη.

Τέλος μετά από δυόμισι ώρες κατάληψης το πρόβλημα λύθηκε υπέρ του καταναλωτή, με την καταβολή ελάχιστου αντιτίμου και τον μακρόπνοο διακανονισμό του υπολοίπου ποσού, μετά από εντολή προϊσταμένου της Εταιρείας άνωθεν!

Ευνόητο είναι ότι αυτοί που αντίκρισαν την κατάληψη οικτήραν την κυβέρνηση, που έφερε σε απελπισία τους πολίτες με την τακτική της και επιδοκίμαζαν την στάση του ΣΥΡΙΖΑ, που έκανε πράξη το σύνθημά του: «Κανείς μόνος στην κρίση»!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις