Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Εληξε με έφοδο της Αστυνομίας η κατάληψη στη βίλα Αμαλία

 Εληξε με έφοδο της Αστυνομίας η κατάληψ...

Συνελήφθησαν οι 40 που κατέλαβαν το κτήριο

09.33 Με έφοδο της Αστυνομίας στο κτήριο έληξε η κατάληψη στη βίλα Αμαλία, η οποία ξεκίνησε νωρίς το πρωί από περίπου 40 άτομα.


Οι αστυνομικοί δε συνάντησαν αντίσταση κατά την έφοδο, ενώ οι νεαροί που ήταν μέσα συνελήφθησαν.

Δεκάδες άτομα έχουν συγκεντρωθεί στην πλατεία Βικτωρίας, σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους καταληψίες της βίλας "Αμαλία", αλλά δεν μπορούν να πλησιάσουν στο σημείο, λόγω του ότι οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στην περιοχή δεν επιτρέπουν την πρόσβαση.

 

09.03 Περικυκλωμένη από αστυνομικούς είναι η βίλα Αμαλία, καθώς περίπου 40 άτομα κατάφεραν να ξαναεισβάλουν στο κτήριο νωρίς το πρωί.

Όλα ξεκίνησαν στις 7.30 όταν περίπου 80 άτομα με αντιασφυξιογόνες μάσκες έφτασαν στο κτήριο της οδού Αχαρνών και Χέιδεν και επιτέθηκαν στη διμοιρία που βρισκόταν από έξω για φύλαξη.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι νεαροί χωρίστηκαν σε δύο ομάδες και ενώ οι μισοί συμπλέκονταν με τους αστυνομικούς, οι υπόλοιποι κατάφεραν να ανακαταλάβουν τη βίλα.

Κατά τις συμπλοκές έγινε και χρήση χημικών, ακόμα και εντός του οικήματος, ενώ έχει κλείσει η Αχαρνών, από το ύψος της Ιουλιανού μέχρι την Παρασίου. Επί τόπου βρίσκονται πλέον πολύ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ μέσω του Διαδικτύου έχει γίνει και κάλεσμα για συγκέντρωση συμπαράστασης στους καταληψίες. Οι καταληψίες έχουν εγκαταστήσει μεγάφωνα από τα οποία καλούν τον κόσμο στη συγκέντρωση.

Η ανακατάληψη γίνεται λίγες μόνο ημέρες μετά την επέμβαση της αστυνομίας και τη λήξη της 20χρονης κατάληψης του κτιρίου.

Εντός του κτηρίου είχαν βρεθεί περίπου 1.500 άδεια μπουκάλια, ένα δοχείο με εύφλεκτο υγρό, αντιασφυξιογόνες μάσκες, κροτίδες μεγάλου μεγέθους, πτυσσόμενο γκλομπ, μαχαίρια, σφεντόνες, μεταλλικά σφαιρίδια και μικροποσότητες κάνναβης.

Όλα δείχνουν ότι μόλις χαλάρωσαν τα μέτρα ύστερα απ' την εισβολή της αστυνομίας στις 20 Δεκεμβρίου και τη λήξη της προηγούμενης κατάληψης, κάποιοι βρήκαν την ευκαιρία να επανακαταλάβουν το κτήριο.

.......................

 

Ένταση επικρατεί αυτή την ώρα στη βίλα Αμαλία μεταξύ αστυνομικών και ατόμων που προσπάθησαν ξανά να καταλάβουν το κτήριο της οδού Αχαρνών και Χέυδεν.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχει γίνει και χρήση χημικών.

Λίγες μόνο ημέρες μετά την επέμβαση της αστυνομίας και τη λήξη της 20χρονης κατάληψης του κτιρίου σήμερα τα ξημερώματα μία ομάδα ατόμων πλησίασε στο σημείο και αφού δεν συνάντησε αστυνομικούς έσπασε τα πρόχειρα προστατευτικά που είχαν μπει στην πόρτα και εισέβαλε στο κτήριο.

Αμέσως στο σημείο έσπευσε μια διμοιρία των ΜΑΤ που στάθμευε σε άλλο σημείο κοντά στη γνωστή βίλα, ενώ λίγη ώρα αργότερα έφτασαν και άλλες δυνάμεις της αστυνομίας.

Όλα δείχνουν ότι μόλις χαλάρωσαν τα μέτρα ύστερα απ' την εισβολή της αστυνομίας στις 20 Δεκεμβρίου και τη λήξη της προηγούμενης κατάληψης, κάποιοι βρήκαν την ευκαιρία να επανακαταλάβουν το κτήριο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις