Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Τα φοβικά σύνδρομα της κρίσης

Τα φοβικά σύνδρομα της κρίσης

Του Ανδρέα Τριανταφυλλόπουλου, π. βουλευτή Αχαΐας

«Όποιος ελέγχει το χρέος μιας χώρας ελέγχει την ίδια τη χώρα». Αυτός ήταν ο στόχος της Γερμανικής Ευρώπης.

Η υπερχρέωση δηλαδή του Ευρωπαϊκού νότου, έτσι ώστε να μπορούν να ελέγξουν το φυσικό πλούτο (πετρέλαιο, φυσικό αέριο), εμπράγματα δικαιώματα (δημόσια ακίνητη περιουσία, έσοδα από πλουτοπαραγωγικές πηγές), αλλά κυρίως να υποτάξουν, να εξαθλιώσουν και να απαξιώσουν τους λαούς με μισθούς και συντάξεις πείνας, με κατάρρευση του κοινωνικού κράτους, με τη διάλυση του παραγωγικού ιστού και την τεράστια ανεργία, δημιουργώντας  καθεστώς απογοήτευσης και φόβου.

Όσοι επιβάλλουν το φόβο συνήθως αυθαιρετούν και όσοι τον υφίστανται οδηγούνται δυστυχώς στη σιωπή, στην άρνηση ή και σε ακραίες πολιτικές επιλογές.

Αυτή η στρατηγική στη χώρα μας βρήκε πρόθυμα τα καθεστωτικά κόμματα της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ, ενώ αρνητική έκπληξη για τους δημοκρατικούς πολίτες αποτελεί η στάση της ΔΗΜΑΡ. Η υλοποίηση αυτής της στρατηγικής επιβάλλεται με θηριώδεις επικοινωνιακούς μηχανισμούς, με την εξευτελιστική ιδέα της μοναδικής λύσης, της μιας και μοναδικής πολιτικής επιλογής. Οτιδήποτε το διαφορετικό, το εναλλακτικό, λοιδορείται και εξοστρακίζεται με κάθε μέσο.

Όποιος προβάλλει διαφορετική πρόταση, αντίληψη και άποψη, είναι θιασώτης του λόμπυ της δραχμής και της διάλυσης της χώρας, όποιος υπερασπίζεται κοινωνικές κατακτήσεις υποστηρίζει τους «τεμπέληδες» δημόσιους υπαλλήλους, όποιος μιλάει για λουκέτα στην αγορά στηρίζει τους «φοροκλέφτες» μικρομεσαίους επιχειρηματίες, όποιος αγωνιά για τους ανέργους απαντούν με μείωση των επιδομάτων, όποιος ενδιαφέρεται για τους συνταξιούχους αυτοί έχουν βραχύ βίο και όποιος δεν έχει χρήματα για το πετρέλαιο θέρμανσης, σιγά μην κάνει κρύο στην Ελλάδα!!!

Για την κυβέρνηση των προθύμων πάνω από τους ανθρώπους και την κοινωνία βρίσκονται οι αριθμοί, οι δημοσιονομικοί στόχοι και τα προγράμματα. Η κοινωνική ευαισθησία και η κοινωνική συνοχή είναι έννοιες άγνωστες γι’ αυτούς.

Τη στιγμή που η χώρα διαλύεται και οι πολίτες υποφέρουν, ο πολιτικός διάλογος εξαντλείται στη λίστα Λαγκάρντ, ψάχνοντας να βρουν εξιλαστήρια θύματα για να ξεπλύνουν την ντροπή και τις διαχρονικές ευθύνες του πολιτικού συστήματος, για το αίσχος της φοροδιαφυγής. Προσπαθούν έτσι να αποπροσανατολίσουν το λαό και να κερδίσουν χρόνο, προετοιμάζοντας νέα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα εν όψει της νέας δόσης και της σίγουρης αποτυχίας του δημοσιονομικού προγράμματος και έτσι ο φαύλος κύκλος συνεχίζεται.

Ήρθε η ώρα ο κύκλος αυτός να σπάσει. Ήρθε η ώρα της προσωπικής και συλλογικής ευθύνης. Η τρομοκρατία, η άρνηση, η σιωπή και ο φόβος δεν πρέπει να περάσουν. Η οργάνωση και η αυτοοργάνωση στα πλαίσια ενός νέου πατριωτισμού, αποτελούν όρους επιβίωσης της χώρας μας.

Με εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης, με τη συνεργασία και τη συνεννόηση όλων των αντιμνημονιακών προοδευτικών δυνάμεων, δίνουμε τη μάχη σε τοπικό και εθνικό επίπεδο για κοινωνική δικαιοσύνη, εθνική αξιοπρέπεια, ευημερία και ανάπτυξη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις