Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Αιγιάλεια: Νέα πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου η Μαρία Τσουκαλά - "Διαρροές" με απρόβλεπτη εξέλιξη στην ομάδα Θεοδωρακόπουλου

Αιγιάλεια: Νέα πρόεδρος του δημοτικού συ...

Οι νέες επιτροπές του Δήμου

Λίγο μετά τις 11 χθες το βράδυ ολοκληρώθηκε η σχετικά χρονοβόρα διαδικασία της ψηφοφορίας για την ανάδειξη νέου προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας αλλά και μελών των δύο επιτροπών (Οικονομικής και Ποιότητας Ζωής) που η θητεία τους θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Αυγούστου 2014. Νέα πρόεδρος αναδείχθηκε η κυρία Μαρία Τσουκαλά, η οποία μάλιστα είναι η πρώτη γυναίκα πρόεδρος του σώματος στην ιστορία του Δήμου Αιγιαλείας.

Η ατμόσφαιρα της πρώτης συνεδρίασης της χρονιάς, εξάλλου, ήταν ιδιαίτερα ευχάριστη και χαλαρή, από την άλλη όμως οι "διαρροές" εκ μέρους της δημοτικής ομάδας της πλειοψηφίας στην ψηφοφορία για τη νέα πρόεδρο, δείχνουν πως οι πολιτικές εξελίξεις στα δημοτικά πράγματα το προσεχές διάστημα, θα είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες.

Εδώ που τα λέμε, το να "περνάει" η πρόταση του Δημάρχου για την κα Τσουκαλά με 19 υπέρ συν ένα άκυρο (με...σταυρό στον Θανάση Παναγόπουλο!) και τελικά η ίδια να αναδεικνύεται από όλο το σώμα πρόεδρος με 22 υπέρ, 10 λευκά και 1 άκυρο (πάλι με σταυρό στον Θ.Παναγόπουλο...) και με δεδομένες πάνω από 3 ψήφους από την αντιπολίτευση, μάλλον αποδεικνύει του λόγου το αληθές!

Για την ιστορία, τα άλλα δύο μέλη του προεδρείου που παρέμειναν τα ίδια με την προηγούμενη θητεία, έλαβαν: Χρήστος Σπηλιωτόπουλος (αντιπρόεδρος) 21 ψήφους, με 10 λευκά και 2 άκυρα και Παναγιώτης Γιαννούλης με 20 ψήφους, 9 λευκά και 4 άκυρα.

ΟΙ ΝΕΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Παράλληλα, μετά την ψηφοφορία για νέο προεδρείο, έγινε η διαδικασία για την ανάδειξη των μελών της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και της Οικονομικής Επιτροπής, καθώς πρόεδροι ορίζονται από το Δήμαρχο και παραδοσιακά είναι οι ανάλογοι θεματικοί αντιδήμαρχοι. Έτσι, τα νέα Δ.Σ. των δύο δημοτικών επιτροπών είναι τα εξής:

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Δημήτρης Παναγιωτακόπουλος
ΜΕΛΗ από την πλειοψηφία Π.Ασημακόπουλος, Π.Μπερούκας, Γ.Παναγιωτόπουλος, Σ.Παπαγεωργίου, Θ.Σταυρόπουλος και από τη μειοψηφία Δ.Βασιλακοπούλου-Καρτσωνάκη, Μιχ.Κυριακόπουλος, Φ.Σταυρόπουλος.
ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ: Από την πλειοψηφία Β.Ψυχράμη, Μιχ.Μουτούσης, Β.Ανδρουτσόπουλος και από τη μειοψηφία Γ.Ντίνος και Δ.Φιλιππάτος.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Μαρία Μπιρπανάγου
ΜΕΛΗ: Από την πλειοψηφία Δ.Καμπέρης, Λ.Μαυρουδής, Π.Κομνηνός, Αντ.Παλαιολόγου, Β.Φιλιππόπουλος και από τη μειοψηφία Δ.Φιλιππάτος, Δ.Καλαμίδας, Γ.Ντίνος
ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ: Από την πλειοψηφία Μιχ.Κωνσταντίνου, Φ.Σπηλιόπουλος, Μιχ.Μουτούσης και από την μειοψηφία Φ.Σταυρόπουλος και Μιχ.Κυριακόπουλος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις