Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κομπίνα με πλαστά ευρώ από Αφρικανούς στη Σπάρτη

Κομπίνα με πλαστά ευρώ από Αφρικανούς στη Σπάρτη

Με θύμα έναν 48χρονο

Θύμα μιας «κλασικής» απάτης στην οποία ειδικεύονται Αφρικανοί έπεσε ένας 48χρονος στη Σπάρτη, ο οποίος πείστηκε ότι οι πελάτες που του ζητούσαν να τους βρει ακίνητα για να αγοράσουν είχαν τη δυνατότητα να προσδώσουν χαρακτηριστικά γνησιότητας σε παραχαραγμένα χαρτονομίσματα με την κατάλληλη επεξεργασία και την χρήση ειδικού υγρού.
Ο 48χρονος έδωσε στις αρχές Νοεμβρίου χρήματα στους πέντε Αφρικανούς, οι οποίοι έγιναν… καπνός κι έτσι κατήγγειλε την απάτη σε αστυνομικούς του τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης. Η έρευνα που ξεκίνησε οδήγησε σε έναν 32χρονο Νιγηριανό και μία 35χρονη Σουδανέζα, οι οποίοι συνελήφθησαν στη Σπάρτη. Οι δυο Αφρικανοί οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης, ο οποίος τους άσκησε δίωξη για συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα, απάτη και παραχάραξη και τους παρέπεμψε να απολογηθούν στον ανακριτή. Άλλοι τρεις συνεργοί τους που εμπλέκονται στην υπόθεση αναζητούνται.
Στην κατοχή του ζευγαριού κατασχέθηκαν ένα χαρτονόμισμα των 50 ευρώ, έξι κινητά, ένας χαρτοφύλακας, πέντε μπουκάλια και μία αμπούλα που περιείχαν άγνωστο υγρό, τέσσερα κομμάτια αλουμινόχαρτο που περιείχαν συνολικά πέντε μαύρα χαρτονομίσματα όμοια με αυτά των 50 ευρώ, μια χειρουργική μάσκα, τέσσερα πλαστικά γάντια, ένα ψαλίδι, δύο σύριγγες και ένα κομμάτι βαμβάκι.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις