Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δεκάδες Βρετανοί αθλητές στη λίστα τιμών της βασίλισσας

Δεκάδες Βρετανοί αθλητές στη λίστα τιμών...

Για τις διακρίσεις τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου

Οι Βρετανοί Ολυμπιονίκες και Παραολυμπιονίκες των Αγώνων του Λονδίνου κυριαρχούν στη φετινή «Λίστα Τιμών του Νέου Έτους», δηλαδή τη λίστα με τις προσωπικότητες που θα λάβουν τιμητικούς τίτλους από τη βασίλισσα Ελισάβετ. Συνολικά 78 αθλητές και αθλήτριες θα τιμηθούν με τρεις εξ’ αυτών να λαμβάνουν τον τίτλο του «Σερ» ή της «Ντέιμ».

Πρόκειται για τον ποδηλάτη Μπράντλεϊ Γουίγκινς, την Παραολυμπιονίκη στην ποδηλασία Σάρα Στόρεϊ και τον ιστιοπλόο Μπεν Άινσλι.

Το ανώτερο παράσημο του Διοικητή του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας (CBE) θα λάβουν ο διπλός Ολυμπιονίκης δρόμων αντοχής Μο Φάρα, η Ολυμπιονίκης της κωπηλασίας Κάθριν Γκρέιντζερ, η Ολυμπιονίκης της ποδηλασίας Βικτόρια Πέντλετον, η επταθλήτρια Τζέσικα Ένις και ο Παραολυμπιονίκης δρόμων μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων με αμαξίδιο Ντέιβιντ Γουάιρ.

Τιμητικούς τίτλους θα λάβουν μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της διοργάνωσης των Αγώνων του Λονδίνου λόρδος Σεμπάστιαν Κόε, η πρώην υπουργός Εξωτερικών Μάργκαρετ Μπέκετ, η τραγουδίστρια Κέιτ Μπους, η σύζυγος του πρώην πρωθυπουργού Τόνι Μπλερ, Σερί, για το ρόλο της στην προάσπιση των δικαιωμάτων γυναικών, η σχεδιάστρια μόδας Στέλλα ΜακΚάρτνεϊ και ο ηθοποιός Γιούαν ΜακΓκρέγκορ.

Ο σκηνοθέτης της τελετής έναρξης των Αγώνων Ντάνι Μπόιλ αρνήθηκε να συμπεριληφθεί στη λίστα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις