Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πάτρα: Ένταση στη συνεδρίαση της ΠΕΔ- Αρνούνταν επί δίωρο να βάλουν σε ψηφοφορία την πρόταση Δημαρά- Ακολούθησαν αποχωρήσεις

Πάτρα: Ένταση στη συνεδρίαση της ΠΕΔ- Αρ...

Για πρωτοφανείς τακτικές κάνει λόγο η Μαιζώνος

Ένταση επικράτησε στη σημερινή συνεδρίαση της ΠΕΔ, εξαιτίας της άρνησης επί δίωρο, του Προέδρου της κ. Μοσχολιού, να βάλει προς ψήφιση την πρόταση του Δημάρχου Πατρέων Γιάννη Δημαρά, παρά το γεγονός ότι διαμορφωνόταν σαφές κλίμα υπέρ της μεταξύ των παρισταμένων στη συνεδρίαση. Αποτέλεσμα ήταν να αποχωρήσουν εμφανώς εκνευρισμένοι οι κκ. Δημαράς, Γεωργακόπουλος, Γκίκας, αλλά και ο πρώην Δήμαρχος Πύργου κ.  Λιατσής, κάνοντας λόγο για απίστευτο εμπαιγμό και στημένες συνεδριάσεις, προς εξυπηρέτηση κομματικών συμφερόντων.

Όπως πληροφορείται το thebest.gr o κ. Μοσχολιός κατηύθυνε τη διαδικασία προς την υλοποίηση της απόφασης της ΚΕΔΕ για κινητοποίηση την ερχόμενη Τετάρτη με την επιλογή του σημείου της κινητοποίησης και της διερεύνησης  πιθανής επίσκεψης στον Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Αγγελάκα.

Ο Δήμαρχος της Πάτρας διαφώνησε με αυτή τη λογική και έθεσε στο σώμα δική του πρόταση με βάση την οποία η κινητοποίηση της Τετάρτης δεν είναι το μείζον, αλλά το μείζον είναι ότι η  κυβέρνηση πρέπει τάχιστα να πάρει πίσω τα μέτρα που οδηγούν σε μαρασμό την αυτοδιοίκηση, δηλαδή την επιτροπεία, τη διαθεσιμότητα, τον οικονομιό μαρασμό που οδηγεί στην εξαθλίωση της κοινωνίας.

Ο κ. Δημαράς πρότεινε κινητοποίηση της ΠΕΔ σε όλους τους Δήμους με παράλληλη ενημέρωση των πολιτών και πίεση προς την κυβέρνηση να πάρει πίσω τα μέτρα.  Σε περίπτωση που μέχρι το Γενάρη δεν έχει υπάρξει κάποια θετική εξέλιξη στην κατεύθυνση της επίλυσης των προβλημάτων και της βιωσιμότητας των Δήμων,  ο κ. Δημαράς πρότεινε να ζητήσουν (η ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας)  μέσα στο Γενάρη έκτακτο συνέδριο της  ΚΕΔΕ και να ζητηθούν  όλες οι  παραιτήσεις δημάρχων και δημοτικών συμβουλίων ανά τη χώρα, προκειμένου να σταλεί σαφές, ουσιαστικό και ηχηρό μήνυμα.

Όπως καταγγέλλει η πλευρά Δημαρά, επειδή η πρόταση έδειχνε να αποκτά πλειοψηφία, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ κ. Μοσχολιός αρνείτο να τη θέσει προς ψήφιση επί δύο ώρες λέγοντας ότι είναι εκτός θέματος,  γεγονός που τους οδήγησε στο να αποχωρήσουν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις πρωτοφανείς- όπως λένε- μεθόδους.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις