Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Μαρία Κανελλοπούλου: Όλοι μαζί για την Ολυμπία Οδό

Μαρία Κανελλοπούλου: Όλοι μαζί για την Ο...

Η τοποθέτηση της βουλευτού Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ για την εξέλιξη του έργου

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Ολυμπία για τις εξελίξεις στο έργο της Ολυμπίας Οδού η βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ, Μαρία Κανελλοπούλου επισήμανε μεταξύ άλλων τα παρακάτω:

"Σήμερα, εδώ θεωρώ αυτονόητο ότι δεν πρέπει να υπάρξουν έριδες. Είμαστε όλοι εδώ, με πρώτο και σταθερό στις απόψεις του τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, να πιέσουμε ώστε και τα έργα να ξαναξεκινήσουν και ο δρόμος να φτάσει κατ' αρχάς μέχρι την καρδιά της τουριστικής κίνησης της Δυτικής Πελοποννήσου, την Ηλεία, και στη συνέχεια μέχρι και την Τσακώνα, όπως ορίζει η σύμβαση που τίμησαν με την υπογραφή του Έλληνες πολιτικοί.

Φίλες και φίλοι, το αίτημα είναι κοινό. Ίσως από διαφορετικές αφετηρίες αλλά κοινό. Εμάς ωστόσο,δεν μας ενδιαφέρει το αν θα κερδίσει ο κατασκευαστής, που εν προκειμένω είναι μη κατασκευαστής και ο οποίος μάλιστα συνεχίζει να λυμαίνεται τα διόδια της Πάτρας. Και μάλιστα , άκουσον άκουσον με τεχνάσματα όπως του να διατηρούνται τα πλαστικά κoλvνάκια, δημιουργώντας τον χειρότερο δρόμο στην Ευρώπη, ίσως χειρότερο και από δρόμους της Αλβανίας ή αφρικανικών χωρών.

Εμάς μας ενδιαφέρει ένας φτηνός δρόμος που θα μειώνει το κόστος και το χρόνο για τον λαό, για το εμπόριο που μαστίζεται, για τις διοικητικές υπηρεσίες και το κράτος που πρέπει να έχουν γρήγορη πρόσβαση από και προς την Αθήνα.

Εμείς δεν είμαστε της λογικής ό,τι έγινε έγινε, ας ξαναξεκινήσουν τα έργα, ας ξεχάσουμε τα λεφτά που χάθηκαν, τα διόδια που τσεπώθηκαν προκειμένου να έχουμε δρόμο. Οι φορολογούμενοι πολίτες έχουν πληρώσει δύο και τρεις φορές αυτό το δρόμο. Και οι φορολογούμενοι της Αχαΐας και οι φορολογούμενοι της Ηλείας και όλης της Πελοποννήσου. Όσοι αδράνησαν, όσοι άφησαν λεφτά να πετάξουν ή να χαθούν σε μαύρες τρύπες θα λογοδοτήσουν, θα τιμωρηθούν, όταν έρθει η ώρα.

Έσοδα θα υπάρχουν και από διόδια, εξορθολογισμένα, κλιμακωτά για τις διάφορες κοινωνικές κατηγορίες, μηδενικά για ανέργους και χαμηλοσυνταξιούχους, χαμηλά για χαμηλόμισθους, υψηλά για επιχειρήσεις και το ισχυρό εμπόριο.

Από την άλλη, μαζί με την μη εκτέλεση του έργου, η φάρσα με τα διόδια συνεχίζεται. Το ιλιγγιώδες πρόστιμο των 14.000  σε οδηγό ταξί από την Ολυμπία Οδό, οι δίκες των αγωνιστών του Δεν Πληρώνω στο Κιάτο τη Δευτέρα, μας θέτουν όλους προ των ευθυνών μας."

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις