Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δυτική Ελλάδα: Περνάμε δεύτερη... Κατοχή - Καθηγητής Ματσαγγάνης: Υπάρχουν οικογένειες που κυριολεκτικά δεν έχουν να φάνε!

Δυτική Ελλάδα: Περνάμε δεύτερη... Κατοχή...

Ακραία φτώχεια βιώνει ο ένας στους δέκα, σύμφωνα με αποκαλυπτική έρευνα που παρουσιάστηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Τις συνθήκες της φτώχειας που γεννά η Μνημονιακή πολιτική και βιώνει ένα σημαντικό μέρος της τοπικής κοινωνίας, έρχεται να επιβεβαιώσει η επιστημονική έρευνα του καθηγητή Οικονομικών του Πανεπιστημίου Αθηνών Μάνος Ματσαγγάνης. Η έρευνα παρουσιάστηκε στη τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου από τον καθηγητή και σύμφωνα με αυτή:

Το 24,8% των κατοίκων της Δυτικής Ελλάδας, δηλαδή ένας στους τέσσερις, είναι επίσημα φτωχοί, με εισόδημα χαμηλότερο του 60% του εθνικού μέσου όρου.

Το 8,6%, δηλαδή ένας στους δέκα, βιώνει ακραία φτώχεια. Δηλαδή δεν είναι σε θέση να καλύψει τις βασικές ανάγκες του ανθρώπου, όπως είναι η τροφή! Με άλλα λόγια, δεν έχει χρήματα για να καλύψει το βασικό καλάθι αγαθών που του εξασφαλίζουν την επιβίωσή του.

Τέλος η ανεργία έχει εκτοξευτεί στο 26% για τη Δυτική Ελλάδα, όταν το επίσημο πανελλαδικό ποσοστό είναι 25,4%.

Ο καθηγητής Μάνος Ματσαγγάνης παρουσίασε στο Περιφερειακό Συμβούλιο την πρόταση του για πιλοτική εφαρμογή της πολιτικής του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος στην περιοχή.

Η πρόταση Ματσαγγάνη προβλέπει την παροχή επιδόματος 360 ευρώ (όσο δηλαδή το επίδομα ανεργίας) με δωρεών ιατροφαρμακευτική κάλυψη και επίδομα ενοικίου. Συνδυαστικά θα υπάρξουν δράσης επιμόρφωσης και υποστήριξης των ανέργων με στόχο την επανένταξή τους στην αγορά εργασίας.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις