Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Ποιοι διάσημοι γεννήθηκαν σαν σήμερα;

Ποιοι διάσημοι γεννήθηκαν σαν σήμερα;

Δείτε τα σημαντικότερα γεγονότα (12 Δεκεμβρίου 627 - 2012)

ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ:


1821: Ο γάλλος συγγραφέας Γκιστάβ Φλομπέρ.

1915: Ο αμερικανός τραγουδιστής Φρανκ Σινάτρα.

1927: Ο αμερικανός συνδημιουργός του μικροτσίπ, Ρόμπερτ Νόρτον Νόις, γνωστός με το παρωνύμιο «ο Δήμαρχος της Σίλικον Βάλλεϋ», ιδρυτής των εταιρειών Fairchild Semiconductor και Intel Corporation.

1944: Η ηθοποιός Ζωή Λάσκαρη.

1955: Η Γιάννα Αγγελοπούλου - Δασκαλάκη. 

ΘΑΝΑΤΟΙ:

1574: Ο οθωμανός Σουλτάνος, Σελίμ Β'.

1939: Ο αμερικανός ηθοποιός, Ντάγκλας Φέρμπανκς, που έγινε γνωστός ενσαρκώνοντας στη μεγάλη οθόνη τον «Ζορό» και τον «Ρομπέν των Δασών».

1985: Η αμερικανίδα ηθοποιός Αν Μπάξτερ.

2008: Ο πρώην πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος.

ΓΕΓΟΝΟΤΑ

627: Μάχη της Νινευή: Ο στρατός του Βυζαντινού αυτοκράτορα Ηράκλειου συντρίβει τους Πέρσες στη μάχη της Νινευή, κοντά στα Γαυγάμηλα, και ανακτά όλες τις βυζαντινές επαρχίες στην Εγγύς Ανατολή.


1098: Οι Σταυροφόροι της Α' Σταυροφορίας καταλαμβάνουν την πόλη Αρα της Συρίας (Μααράταλ Νούμαν) και σφάζουν 20.000 κατοίκους.

1800: Η Ουάσινγκτον γίνεται πρωτεύουσα των ΗΠΑ.

1862: Αμερικανικός Εμφύλιος Πόλεμος: το αμερικανικό πολεμικό πλοίο «Κάιρο» βυθίζεται στον ποταμό Γιαζού. Είναι το πρώτο που βυθίζεται από νάρκη.

1901: Ο ιταλός φυσικός Γουλιέλμος Μαρκόνι στέλνει το πρώτο τηλεγραφικό του μήνυμα στις ΗΠΑ από την Αγγλία, μέσω του Ατλαντικού.

1916: «Ανάθεμα» κατά του Ελευθερίου Βενιζέλου στο Πεδίον Αρεως. Ογκώδης αντιβενιζελική πορεία με επικεφαλής την Ιερά Σύνοδο – και με τις«ευλογίες» και την κάλυψη του βασιλιά Κωνσταντίνου και της κυβέρνησης – κατευθύνεται στο Πεδίον του Αρεως για να αναθεματίσει τον «ολετήρα» της πολιτικής ζωής του τόπου Ελευθέριο Βενιζέλο. Εκεί ο κάθε διαδηλωτής ρίχνει μία πέτρα και επαναλαμβάνει την κατάρα του αρχιεπισκόπου Αθηνών Θεόκλητου κατά του Βενιζέλου. «Κατά Ελευθερίου Βενιζέλου φυλακίσαντος αρχιερείς και επιβουλευθέντος την βασιλείαν και την πατρίδαν, ανάθεμα έστω».


1931: Απαγορεύεται στον Γκάντι να συναντηθεί με τον Πάπα, επειδή αρνήθηκε να φορέσει ενδύματα δυτικού τύπου.


1942: Β' Παγκόσμιος Πόλεμος: Επιχείρηση Χειμερινή Θύελλα: Οι Γερμανοί προσπαθούν να περάσουν τον κλοιό των Ρώσων στο Στάλινγκραντ για να ενισχύσουν τον παγιδευμένο στρατό τους.

1955: Στην Κύπρο, ο Γρηγόριος Αυξεντίου και όλη η ιεραρχία της ΕΟΚΑ παγιδεύονται από τους Βρετανούς στο όρος Τρόοδος, κοντά στο χωριό Σπίλια. Ο Αυξεντίου όχι μόνο οδηγεί τους συντρόφους του σε ασφαλές μέρος, αλλά αφήνει τους άγγλους να ανταλλάσσουν πυρά και να έχουν πολλά θύματα.

1962: Το Νόμπελ Λογοτεχνίας απονέμεται στον αμερικανό συγγραφέα Τζον Στάινμπεκ, γνωστό κυρίως για τα έργα του «Τα σταφύλια της οργής» και «Ανατολικά της Εδέμ».

1994: Οι ελβετικές αρχές αποφασίζουν να επιτρέψουν τη λειτουργία του πρώτου οίκου ανοχής στη Ζυρίχη, εφόσον δεν πρόκειται πλέον για ποινικώς κολάσιμη πράξη.

2000: Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ εκδίδει την απόφασή του επί της εκλογικής διαμάχης Μπους και Γκορ και ανακηρύσσει τον Τζορτζ Μπους τον υιό  νικητή των προεδρικών εκλογών του 2000.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight