Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δίωξη εναντίον χάκερ από την Αθήνα που είχε στην κατοχή του τα προσωπικά δεδομένα περίπου 9 εκατομμυρίων πολιτών!!!

Δίωξη εναντίον χάκερ από την Αθήνα  που ...

Ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Αθηνών άσκησε στον 35χρονο δίωξη σε βαθμό κακουργήματος

 

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για παραβίαση προσωπικών δεδομένων άσκησε ο εισαγγελέας στον 35χρονο που συνελήφθη γιατί είχε στην κατοχή του τα προσωπικά δεδομένα περίπου 9 εκατομμυρίων πολιτών. Η υπόθεση παραπέμφθηκε στον ανακριτή.

Στην κατοχή του κατηγορουμένου βρέθηκαν ψηφιακά αρχεία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, όπως στοιχεία ταυτότητας, διευθύνσεις κατοικίας, ΑΦΜ και αριθμοί κυκλοφορίας οχημάτων.

Από την ΕΛΑΣ διερευνάται η προέλευση και η τυχόν διαχείρισής τους από τον συλληφθέντα, καθώς και το ενδεχόμενο παραχώρησής τους σε τρίτα πρόσωπα έναντι χρηματικής αμοιβής.

Η υπόθεση διερευνήθηκε μετά από καταγγελία υπαλλήλου της Aρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Μετά από αστυνομική έρευνα εντοπίστηκαν τα ψηφιακά ίχνη του 35χρονου.

Στη συνέχεια κλιμάκιο αστυνομικών της Υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, πραγματοποίησε έρευνα στο σπίτι του παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, κατά τη διάρκεια της οποίας κατασχέθηκαν ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος χωρητικότητας 320 GB και τρεις εσωτερικοί σκληροί δίσκοι.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις