Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Όλο και περισσότεροι Έλληνες επιθυμούν έξοδο από το ευρώ - Γκάλοπ της GPO

Όλο και περισσότεροι Έλληνες επιθυμούν έ...

Το 74% εκτιμά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι έτοιμος να κυβερνήσει

Το ποσοστό των Ελλήνων που επιθυμεί να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ μειώθηκε σημαντικά συγκριτικά με τον περασμένο Ιούνιο, σύμφωνα με δημοσκόπηση της GPO που διενεργήθηκε για λογαριασμό του Mega το χρονικό διάστημα 15-17/11 σε δείγμα 1.200 ατόμων.

Ειδικότερα, το 62,7% επιθυμεί να παραμείνει η χώρα στο ευρώ έναντι 33,9&. Το ποσοστό των πολιτών που ήταν θετικό στο ευρωπαικό νόμισμα, πριν τις εκλογές του Ιουνίου, έφτανε το 80,9% έναντι του 18% που τασσόταν υπέρ της εξόδου από την ευρωζώνη.

Επιπλέον, η συντριπτική πλειοψηφία, ποσοστό 83,35, εκτιμά ότι τα πρόσφατα μέτρα που ψηφίστηκαν, δεν θα είναι τα τελευταία ενώ το 77,9% πιστεύει ότι τα μέτρα αυτά δεν θα οδηγήσουν στην σταθεροποίηση της οικονομίας.

Σχετικά με τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στην τρόικα, το 14,6% δηλώνει ότι διαπραγματεύτηκε όσο καλύτερα γινόταν, το 40% εκτιμά πως δεν υπήρχε ουσιαστική διαπραγμάτευση και το 43,9% υποστηρίζει ότι δεν διαπραγματεύτηκε καθόλου η κυβέρνηση.

Το 62,9% κρίνει αρνητικά τις κυβερνητικές προσπάθειες για την αντιμετώπιση της κρίσης έναντι ποσοστού 36,1% που τις κρίνει θετικά.

Σε ερώτηση αν στις εκλογές του Ιουνίου είχε κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ, πώς θα ήταν η κατάσταση σήμερα, το 21,8% απαντά ότι θα ήταν καλύτερη, το 43,1% χειρότερη και το 26,7% ίδια.

Σε ερώτηση αν στις εκλογές του Ιουνίου είχε κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα η Ελλάδα θα βρισκόταν εντός της Ευρωζώνης, το 40% πιστεύει πως η χώρα δεν θα ήταν πλέον μέλος.

Η συντριπτική πλειοψηφία (73,9%) εκτιμά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι έτοιμος να κυβερνήσει.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις