Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Κατασκευή του έργου “Ολυμπία Οδός” χωρίς αλλαγή του φυσικού αντικειμένου

Κατασκευή του έργου “Ολυμπία Οδός” χωρίς...

Ερώτηση του βουλευτή Ηλείας Ανδρέα Μαρίνου

"Η Ολυμπία Οδός πρέπει να ολοκληρωθεί και να φθάσει μέχρι και την Τσακώνα όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί. Το έργο αυτό είναι ζωτικής σημασίας για τον Νομό Ηλείας για τους παρακάτω λόγους:

Ο αυτοκινητόδρομος θα αποτελέσει έργο υποδομής για την αναπτυξιακή πορεία του Νομού. Η Ηλεία είναι τόπος όπου μπορεί να αξιοποιηθεί τουριστικά και να συμβάλει στην εθνική οικονομία. Μεγάλος ανασταλτικός παράγοντας της τουριστικής ανάπτυξης (ενώ υπάρχουν πολύ καλές ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις) είναι η μη ύπαρξη καλού οδικού δικτύου για την μεταφορά των τουριστών αφού εκτός από το λιμάνι του Kατακόλου και της Κυλλήνης που είναι τουριστικές πύλες εισόδου και εξόδου, ο νομός μας δεν διαθέτει αεροδρόμιο ή εθνικό δίκτυο σταθερής τροχιάς σε λειτουργία.

Επειδή ο  αυτοκινητόδρομος εκτός της άμεσης ανάγκης μετακίνησης των επισκεπτών και κατοίκων από και προς την Ηλεία, θα δημιουργήσει μία επιπλέον ανακούφιση στις μεταφορές εμπορευμάτων οι οποίες είναι απαραίτητο κομμάτι για την ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα.

Ο αυτοκινητόδρομος θα λύσει το μεγάλο πρόβλημα οδικής ασφάλειας που δυστυχώς αντιμετωπίζει ο Νομός. Η μετακίνηση των συμπολιτών μας και των άλλων χρηστών της εθνικής οδού θα πρέπει να γίνεται με ασφάλεια σε κλειστού τύπου οδικό άξονα χωρίς να θρηνούμε συνεχώς θύματα τροχαίων ατυχημάτων λόγω του απαρχαιωμένου και επικίνδυνου σημερινού δικτύου.

Τέλος, το έργο πρέπει να ολοκληρωθεί με βάση τον πρώτο σχεδιασμό όχι μόνο για το καλό της Ηλείας αλλά γιατί θα είναι μοχλός ανάπτυξης και υποδομή στήριξης της Ελληνικής οικονομίας.

Ερωτάται  ο κ. Υπουργός:

Ποιες ενέργειες έχουν γίνει έτσι ώστε να ολοκληρωθεί το έργο όπως προβλέπει η κυρωμένη από την Βουλή σύμβαση χωρίς να αλλάξει το φυσικό αντικείμενό του;"

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις