Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Οι Γερμανοί αγαπούν τη Μέρκελ! Στο 40% η δημοτικότητα του CDU

Οι Γερμανοί αγαπούν τη Μέρκελ! Στο 40% η...

Το ποσοστό είναι το μεγαλύτερο της τελευταίας πενταετίας

Στο υψηλότερο σημείο της τελευταίας πενταετίας έφτασε το ποσοστό του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) της Αγκελα Μέρκελ, σύμφωνα με δημοσκόπηση που έγινε για λογαριασμό του τηλεοπτικού δικτύου ARD. Συγκεκριμένα, οι Χριστιανοδημοκράτες προηγούνται με ποσοστό 40% έναντι των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) που συγκεντρώνουν 30%. Το 40% είναι το υψηλότερο ποσοστό που έχει καταγραφεί για το CDU από τα τέλη του 2007.

Επιπλέον η δημοτικότητα της καγκελαρίου παραμένει σε υψηλά επίπεδα. Αν οι Γερμανοί ψήφιζαν για καγκελάριο κατά τον τρόπο που γίνονται προεδρικές εκλογές σε άλλες χώρες, η Μέρκελ θα κέρδιζε άνετα συγκεντρώνοντας 53% έναντι 36% για τον Περ Στάινμπρουκ, τον πρώην υπουργό Οικονομικών και υποψήφιο του SPD για την καγκελαρία.

Ωστόσο η πτώση της δημοτικότητας του κυβερνητικού εταίρου του CDU, των Ελεύθερων Δημοκρατών, ενδέχεται να περιπλέξει τα πράγματα όσον αφορά στο σχηματισμό της επόμενης κυβέρνησης της Γερμανίας.

Οι Ελεύθεροι Δημοκράτες βρίσκονται στο 4%, κάτω δηλαδή από το όριο του 5% που θα τους επέτρεπε να μπουν στη Βουλή.

Αντιθέτως οι Πράσινοι, ο πιθανότερος εταίρος του SPD σε μια κεντροαριστερή κυβέρνηση, έχουν ανέβει στο 14%, κερδίζοντας τρεις μονάδες σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις