Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Τη μισή αποζημίωση θα πάρουν οι απολυμένοι της Αχαϊκής Συνεταιριστικής Τράπεζας

Πάτρα: Τη μισή αποζημίωση θα πάρουν οι α...

Τι καταγγέλλει ο Σύλλογος Εργαζομένων

Στο θέμα των αποζημιώσεων των απολυμένων συναδέλφων τους επανέρχεται ο Σύλλογος Εργαζομένων της Αχαϊκής Συνεταιριστικής Τράπεζας. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του θα λάβουν το 50% της αποζημίωσης. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

"Είμαστε υποχρεωμένοι να επανέλθουμε στο φλέγον θέμα των αποζημιώσεων των απολυμένων συναδέλφων μας.

Με μία "φωτογραφική" (για τους εργαζόμενους των τριών συνεταιριστικών τραπεζών που έχουν τεθεί σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης, ΑΧΑΪΚΗΣ,ΛΑΜΙΑΣ,ΛΕΣΒΟΥ-ΛΗΜΝΟΥ) Υπουργική Απόφαση του κ. Στουρνάρα η οποία υπεγράφη στις 28/09/2012 και δημοσιεύτηκε στις 16/10/2012 στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 2795 Τόμος Β'), αναφέρεται ρητά ότι οι εργαζόμενοι (μόνο αυτών των τραπεζών) υπόκεινται σε ανώτατο όριο αποζημίωσης ανά δικαιούχο που ορίζεται στο 50% επί της νόμιμης αποζημίωσης.

Είναι πολύ λυπηρό ότι τέτοια απόφαση δεν ψηφίστηκε από το εκλεγμένο σώμα της Βουλής. Για άλλη μια φορά γινόμαστε μάρτυρες του γεγονότος ότι νομολογίες οι οποίες επηρεάζουν τις ζωές τόσων ανθρώπων υπογράφονται εν κρυπτώ.

Μήπως υπάρχει κίνδυνος να καταρρεύσει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) και πρέπει να μας παρακρατήσει το υπόλοιπο 50% της νόμιμης αποζημίωσης μας;

Είμαστε εργαζόμενοι που μέσα σε μία νύχτα (κυριολεκτικά αφού η απόφαση της εκκαθάρισης πάρθηκε τα ξημερώματα της 19ης Μαρτίου 2012) μείναμε χωρίς δουλειά, δεν λάβαμε το ποσό της αποζημίωσης παρόλο που υπήρχαν διαθέσιμα χρήματα και που μετά από 8 μήνες μας ενημερώνουν ότι τελικά θα λάβουμε μόνο το 50%. Αν αυτό δεν είναι εμπαιγμός, τότε πραγματικά τι είναι;

Παραδίδουμε τον κ. Στουρνάρα στην κρίση του Ελληνικού Λαού. Να ξέρετε όμως ότι θα διεκδικήσουμε ό,τι περισσότερο μπορούμε. Μπορεί να είμαστε αδύναμοι και ανυπεράσπιστοι αλλά θα παλέψουμε".

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις