Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Το ΣΟΨΥ Πάτρας στηρίζει τις κινητοποιήσεις για την λειτουργία των ΚΕΠΑ

Το ΣΟΨΥ Πάτρας στηρίζει τις κινητοποιήσε...

"Δυστυχώς η πραγματικότητα είναι αμείλικτη"

Με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος για την Ψυχική Υγεία Πάτρας χαιρετίζει τις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας για την λειτουργία των ΚΕΠΑ που διοργανώνει η ΕΣΑμεΑ πανελλαδικά. Αναλυτικά επισημαίνεται: "Η ΕΣΑμεΑ έως και σήμερα έχει καταβάλλει υπεράνθρωπες και συνεχείς προσπάθειες, προκειμένου η οργάνωση και λειτουργία των ΚΕΠΑ να στηριχτεί στις αρχές της αξιοπρεπείας και του σεβασμού στα αναφαίρετα θεμελιώδη δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους.

Δυστυχώς όμως η πραγματικότητα είναι αμείλικτη. Στην παρούσα στιγμή δεκάδες χιλιάδες συνάδελφοί μας βρίσκονται στις λίστες αναμονής των ΚΕΠΑ, κυριολεκτικά φυλακισμένοι, έχοντας ανασταλεί επί μακρό χρονικό διάστημα η σύνταξη ή το επίδομα αναπηρίας τους τα οποία είναι οι μοναδικοί οικονομικοί τους πόροι.

Για την τραγική αυτή κατάσταση που οδηγεί σε μια πρωτοφανή ανθρωπιστική κρίση ευθύνεται αποκλειστικά η πολιτεία η οποία καλείτε άμεσα να αναλάβει τις ευθύνες της.
Στην Πάτρα με πρωτοβουλία της ΠΟΜΑμεΑ Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων διοργανώνεται δυναμική διαμαρτυρία την Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 11.00πμ στο κτήριο του ΙΚΑ Αγίου Αλεξίου(Ιωαννίνων 14-Πάτρα) όπου λειτουργεί το ΚΕΠΑ.

Ο Σύλλογος για την Ψυχική Υγεία-Σ.Ο.Ψ.Υ.-Πάτρας στηρίζει και συμμετέχει με όλες τις δυνάμεις του στην κινητοποίηση και καλεί όλους τους ευαισθητοποιημένους συμπολίτες μας να διαμαρτυρηθούν μαζί μας στα πλαίσια της κοινωνικής αλληλεγγύης."

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις