Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

To αλλοτινό ποπ είδωλο Τζον Τέιλορ των Duran Duran κυκλοφορεί την αυτοβιογραφία του

To αλλοτινό ποπ είδωλο Τζον Τέιλορ των D...
Μαρτάτος Tάκης

Στο βιβλίο μιλάει για όλα, για την επιτυχία του γκρουπ, τα ξέφρενα πάρτι και τις ωραίες γυναίκες που έβγαινε ραντεβού

Αφιέρωμα στον Τζον Τέιλορ, τον γοητευτικό κιθαρίστα και συνιδρυτή του διάσημου ποπ γκρουπ της δεκαετίας του ’80 των Duran Duran, δημοσιεύει το Αμερικανικό περιοδικό People στο νέο του τεύχος.

Αφορμή για το άρθρο σχετικά με τον 52χρονο σήμερα μουσικό από το Μπέρμινχαμ της Αγγλίας που είχε κάψει πολλές γυναικείες καρδιές τις δεκαετίες του ’80 και του ’90, αποτελεί η κυκλοφορία μίας βιογραφίας του με τίτλο «In the pleasure groove, love, death and Duran Duran» που αναμένεται να κυκλοφορήσει στο εξωτερικό στις 16 Οκτωβρίου 2012.

Ο Τέιλορ που μαζί με τον Σάιμον Λε Μπον και τα άλλα μέλη των Duran Duran κατάφεραν και δημιούργησαν μία μπάντα που άφησε εποχή, είχε φύγει από το γκρουπ αναζητώντας σόλο καριέρα το 1997, ωστόσο πέντε χρόνια αργότερα οι Duran Duran επανενώθηκαν και το 2004 κυκλοφόρησαν νέα δισκογραφική δουλειά.

Το πιο τελευταίο τους cd είναι το «All you need is now» που κυκλοφόρησε 30 σχεδόν χρόνια μετά τον άκρως επιτυχημένο δίσκο τους, το «Rio». Μάλιστα στις 6 Ιουλίου του 2012 οι Duran Duran σαν να μην πέρασε σχεδόν μία μέρα από τις ένδοξες μέρες τους, εμφανίστηκαν και άφησαν καλές εντυπώσεις στο θέατρο Γης στη Θεσσαλονίκη.

Οι σημερινοί σαραντάρηδες και πενηντάρηδες σίγουρα θυμούνται τον παροξυσμό που είχε προκαλέσει στα έφηβα κορίτσια της δεκαετίας του ’80. Οι φωτογραφίες και οι αφίσες του Τέιλορ με τα μακριά μαλλιά και το μυστηριώδες βλέμμα κοσμούσαν τους τοίχους των δωματίων και τα τετράδια των κοριτσιών ενώ είχε συμπεριληφθεί σε πολλές δημοσκοπήσεις όπως και στην ετήσια λίστα του περιοδικού People για τους πιο σέξι ανθρώπους στον πλανήτη! Γενικά οι Duran Duran είχαν προκαλέσει τέτοιο πανικό που δίχως υπερβολή θύμιζε τη μανία για τους Beatles τη δεκαετία του '60.

Ο Τέιλορ πραγματικά ως τώρα έχει ζήσει ένα πολυτελή τρόπο ζωής με σπίτια στο Λονδίνο και το Παρίσι ενώ έχει στην κατοχή του και ένα αλά Τζέιμς Μποντ αυτοκίνητο Aston Martin! Οι Duran Duran εξάλλου είχαν τραγουδήσει και ένα κομμάτι για ταινία Τζέιμς Μποντ, το «A View to a Kill» to 1985.

Στο βιβλίο του που προβλέπεται να γίνει ανάρπαστο, ο Τέιλορ γράφει για όλα, τις μουσικές τους επιτυχίες, τα ξέφρενα πάρτι, τα βίντεο για το μουσικό κανάλι MTV που άφησαν εποχή, κ.α. Αναφέρεται στην «άγρια» και θρυλική ζωή και καριέρα του αλλά και στα λάθη του, τα διδάγματα που πήρε και τους «δαίμονες» της φήμης και ματαιοδοξίας που σε κάποια στιγμή τον είχαν κυριεύσει.

Ο Nigel John Taylor, όπως είναι ολόκληρο το όνομα του, ένα ντροπαλό, ευγενικό μοναχοπαίδι, δεν έμοιαζε ίσως ως ένας προφανής υποψήφιος για μία τέτοια μεγάλη δόξα στην ποπ μουσική κουλτούρα. Αλλά όταν άρχισε να παίζει μπάσο και να βρίσκεται στη σκηνή όλα άλλαξαν.

Μαζί με τους Nick Rhodes, Roger Taylor, Andy Taylor και τον Simon Le Bon έφτιαξαν μία χρυσή ομάδα πετυχαίνοντας διεθνή, απίστευτη επιτυχία με χιτ που γίνονταν αυτόματα νούμερο ένα στα παγκόσμια τσαρτς. Ανάμεσα στις επιτυχίες τους ήταν τα κομμάτια "Hungry like the wolf", "Union of the snake", "the reflex", κ.α.

Στην αυτοβιογραφία του αυτή ο Τζον Τέιλορ ανακαλεί στη μνήμη του την εικόνα του που είχε γίνει αντίστοιχη σε δημοσιότητα με αυτή του Ντέιβιντ Μπάουι, του Άντι Γουόρχολ και του Τζέιμς Μποντ, ένα pop icon, όπως λέγεται στα αγγλικά.

Θυμάται ακόμα την περίοδο που έβγαινε με κούκλες μοντέλα της Vogue αλλά και τα πιο δύσκολα μετέπειτα χρόνια όπου είχε φτάσει στο χείλος της αυτοκαταστροφής. Να θυμίσουμε ότι τρανταχτά ονόματα της σώουμπιζ  έχουν συνδεθεί ερωτικά κατά καιρούς με τον Τζον Τέιλορ  όπως το πανέμορφο τοπ μόντελ Κρίστι Τέρλινγκτον, η Κιμ Κατράλ του «Sex and the city», οι ηθοποιοί Diane Lane και Nastassja Kinski αλλά και η απόλυτη ντίβα και μεγαλύτερη σε ηλικία από εκείνον, Νταιάνα Ρος!

Επισήμως από το 1985 έως το 1989 έβγαινε με το μοντέλο από την Δανία, Renée Toft Simonsen, με την οποία μάλιστα είχε αρραβωνιαστεί. Ωστόσο την παραμονή των Χριστουγέννων του 1991, σε ηλικία 31 ετών ο Τζον Τέιλορ παντρεύτηκε με πολιτικό γάμο στο Λονδίνο την 20χρονη Amanda De Cadenet η οποία λίγους μήνες αργότερα στις 31 Μαρτίου 1992, έφερε στον κόσμο την κόρη τους.

Χώρισαν το 1995 και κατόπιν ο Τέιλορ γνώρισε την Gela Nash με την οποία και παντρεύτηκαν στο Las Vegas στις 27 Μαρτίου 1999. Οι δυο τους ζουν τον περισσότερο καιρό τους στο Λος Άντζελες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight