Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: "Θερμές" συνελεύσεις στις πολυκατοικίες λόγω πετρελαίου θέρμανσης - Καβγάδες μεταξύ των ενοίκων

Πάτρα: "Θερμές" συνελεύσεις στ...

Οι περισσότεροι δεν θα ανάψουν καλοριφέρ

Η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης σε συνδυασμό με τις συνεχιζόμενες περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και το υψηλό ποσοστό ανεργίας, μετατρέπουν τη λειτουργία καλοριφέρ σε είδος πολυτελείας. Ήδη έχουν ξεκινήσει οι γενικές συνελεύσεις στις πολυκατοικίες και το ερώτημα τι θα γίνει με τη θέρμανση, είναι α αυτό που κυριαρχεί, όπως έχει ήδη γράψει το thebest.gr

Πολυκατοικίες που πέρυσι ήταν σε αυτές που προμηθεύτηκαν πετρέλαιο, φέτος δεν θα λειτουργήσουν τα καλοριφέρ, καθώς όπως λένε ένοικοι, θα είναι ή σα να πληρώνουν ενοίκιο στο σπίτι τους, ή σαν να καταβάλουν και δεύτερο μίσθωμα.

Επίσης, είναι χαρακτηριστικό ότι ήδη από πέρυσι, οπότε και η τιμή του λίτρου στο πετρέλαιο θέρμανσης ήταν χαμηλότερη, οι εκάστοτε διαχειριστές έδιναν αγώνα δρόμου για να μαζέψουν τα χρήματα για τα κοινόχρηστα. Ακόμα και άνθρωποι που ήταν απόλυτα συνεπείς δεν μπορούσαν να πληρώσουν, έχει πει διαχειριστής στο thebest.gr

Το ζήτημα της θέρμανσης, με αυτά τα δεδομένα, ωστόσο πολλές φορές προκαλεί διαφωνίες μεταξύ των ενοίκων.

Όπως αναφέρει σήμερα η "Πελοπόννησος" υπάρχουν ένοικοι που προτιμούν να ξηλώσουν τα σώματα παρά να τα ανάψουν , αν και αυτό δεν αρκεί για να τους απαλλάξει από τη συμμετοχή στο κόστος θέρμανσης, όταν αυτή είναι κεντρική.

Αλλά και στις περιπτώσεις της αυτόνομης θέρμανσης προβλέπεται πάγιο συμμετοχής. Όταν φτάνει το αδιέξοδο και δεν μπορεί να βρεθεί άκρη μεταξύ των ενοίκων, τότε υπάρχει η επιλογή να μην γίνει καν προμήθεια πετρελαίου και ο καθένας να αναζητήσει άλλη λύση.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις