Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Προσέλαβαν Cowboy στον δήμο Δωρίδας!

Προσέλαβαν Cowboy στον δήμο Δωρίδας!

Eίναι κτηνοτρόφος και διαθέτει βοοειδή, ξέρει το αντικείμενο καλά και θα επιφορτιστεί με τον εντοπισμό και την συλλογή των αδέσποτων

Σε μείζον πρόβλημα εξελίσσεται το θέμα με τα αδέσποτα βοοειδή στη Δωρίδα, που εδώ και αρκετό καιρό προκαλούν ζημιές στις καλλιέργειες, και αλλού. Έτσι ο γειτονικός δήμος, προχώρησε στην απόφαση πρόσληψης ατόμου που θα εντοπίζει και συλλέγει τα αδέσποτα ζώα!

Το πρόβλημα με τα αδέσποτα ογκώδη ζώα είναι μεγάλο, αφού έχουν αναφερθεί και ζημιές σε αυλές σπιτιών ακόμη και σε κοιμητήρια της περιοχής. Ο ιδιοκτήτης των ζώων που είναι γνωστός στις διωκτικές αρχές, τους βγάζει τις ειδικές μάρκες που υπάρχουν στα αυτιά τους και τα αφήνει ελεύθερα να βόσκουν. Η πράξη του αυτή έχει επιφέρει προβλήματα ακόμη και στην διέλευση των οχημάτων σε κεντρικούς δρόμους πολλών δημοτικών διαμερισμάτων αφού τα μοσχάρια πολλές φορές ξεκουράζονται πάνω στο κατάστρωμα των δρόμων αυτών και οι διερχόμενοι οδηγοί δεν τα αντιλαμβάνονται. Το θέμα αυτό αποτελεί μάστιγα για τις ορεινές κυρίως περιοχές του Δήμου Δωρίδας, όπου τα βοοειδή κυκλοφορούν μέσα στους οικισμούς, στους δρόμους, τις πλατείες, τις παιδικές χαρές κλπ, προξενώντας μεγάλες καταστροφές στις περιουσίες των κατοίκων, δημιουργώντας κινδύνους για τη δημόσια υγεία, καθώς και για τη σωματική ακεραιότητα των πολιτών.
Βήματα εξάλειψης του φαινομένου

Βέβαια το τελευταίο διάστημα το φαινόμενο παρατηρείται ακόμη και στα πεδινά δημοτικά διαμερίσματα όπως είναι το Καστράκι Ευπαλίου. Μάλιστα τα ζώα μπήκαν και στο νεκροταφείο σπάζοντας έναν τάφο και προκαλώντας ζημιές σε άλλους. Το Δημοτικό Συμβούλιο μετά από εισήγηση του Δημοτικού Συμβούλου Θανάση Κοκμοτού έλαβε ομόφωνη απόφαση για τη διευθέτηση του προβλήματος, σχετικά με τα βοοειδή που περιφέρονται αδέσποτα χωρίς επιτήρηση από τους κτηνοτρόφους στους οποίους ανήκουν, μέσα στους οικισμούς και τους κοινόχρηστους χώρους. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο αντιδήμαρχος Δωρίδας Ανδρέας Ευσταθίου με τη θέσπιση του κανονισμού λειτουργίας των βοσκοτόπων και ελέγχου της αυθαίρετης βόσκησης επιβάλλονται πολύ τσουχτερά πρόστιμα για τους παραβάτες που αρχίζουν από 4.000 ευρώ για την πρώτη παράβαση, με δικαίωμα διπλασιασμού, τριπλασιασμού και ούτω καθεξής σε περίπτωση μη συμμόρφωσης ή υποτροπής.


Ενήμερη και η Εισαγγελία Άμφισσας.

Ο αντιδήμαρχος Δωρίδας σημείωσε πως έχουν κατατεθεί όλα τα έγγραφα και τα στοιχεία στην Εισαγγελία του Πρωτοδικείου Άμφισσας και ήδη έχουν γίνει ενέργειες έτσι ώστε να παταχθεί το φαινόμενο αυτό και να ασκηθούν οι προβλεπόμενες ποινές στους ιδιοκτήτες των ζώων. Το φαινόμενο αυτό θα παταχθεί δήλωσε ο κ. Ευσταθίου μιλώντας παράλληλα για μια προτεραιότητα του Δήμου.


Πρόσληψη cowboy από το Δήμο!

Ο δήμος Δωρίδας φαίνεται πως ζήλεψε τον αντίστοιχο Δήμο της Ιθάκης, όπου ο εκεί δήμαρχος προσέλαβε ειδικό σύμβουλο – τσοπάνη, για να συγκεντρώσει τα αδέσποτα κατσίκια που προκαλούσαν ζημιές στο νησί. Ο Δήμος Δωρίδας, προσέλαβε έναν cowboy!! Όχι δεν πρόκειται για αστείο και είναι πραγματικότητα. Όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος Δωρίδας, ο συγκεκριμένος άνδρας είναι κτηνοτρόφος και διαθέτει βοοειδή, ξέρει το αντικείμενο καλά και θα επιφορτιστεί με τον εντοπισμό και την συλλογή των αδέσποτων βοοειδών. Στη συνέχει θα τα οδηγεί σε στάβλο και εκεί είτε ο ιδιοκτήτης των «αδέσποτων» θα τα παραλαμβάνει πληρώνοντας το πρόστιμο, είτε τα ζώα θα οδηγούνται στο σφαγείο και ο δήμος θα εκποιεί το κρέας τους ή θα το παραδίδει σε ευαγή ιδρύματα. Το ερώτημα είναι αν ο δήμος θα παραχωρήσει στον cowboy και άλογο ή θα χρησιμοποιεί πιο σύγχρονες μεθόδους…

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις