Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Κέρκυρα: Ψάχνει στέγη το Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο

Κέρκυρα: Ψάχνει στέγη το Ανοιχτό Λαϊκό Π...

Οι υπεύθυνοι της Ακαδημίας είχαν συνάντηση με τον Περιφερειάρχη

Την αρωγή του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Σπυρίδωνα Σπύρου, προκειμένου να εξευρεθεί χώρος στέγασης του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου, που αρχίζει να λειτουργεί από σήμερα στην Κέρκυρα η Ακαδημία Πολιτών, ζήτησαν ο Αντιπρόεδρος της Ακαδημίας, Μιχάλης Τσάκαλος και οι συντονίστριες, Βίλυ Λούβαρη και Άννα Μαζαράκη, καθώς και η Περιφερειακή Σύμβουλος, Αμαλία Μακρή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων: "Ο κ. Τσάκαλος ενημέρωσε, καταρχήν, τον Περιφερειάρχη για τη δραστηριότητα της Ακαδημίας Πολιτών σε σχέση με τη λειτουργία των ανοιχτών λαϊκών πανεπιστημίων σε πολλές ελληνικές πόλεις, το πρόγραμμα σπουδών και τους στόχους, επισημαίνοντας ότι το ενδιαφέρον των πολιτών της Κέρκυρας για τη λειτουργία του θεσμού και στο νησί, είναι μεγάλο και διαρκώς αυξάνεται.

Ωστόσο, όπως διευκρινίστηκε στη συνέχεια, η λειτουργία του θεσμού προσκρούει στη στέγασή σου, καθώς υπάρχουν δυσκολίες στη χρήση του Δημοτικού θεάτρου. Ήδη, έχουν γίνει επαφές με τη Δημοτική Αρχή, προκειμένου να βρεθεί λύση και η συζήτηση με τον Περιφερειάρχη έγινε στη βάση εξεύρεσης του καταλληλότερου και προσφορότερου χώρου.

Όπως επεσήμανε ο Περιφερειάρχης, η λύση πρέπει να βρεθεί μετά από συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή, καθώς οι χώροι που διατίθενται και που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ανήκουν στο Δήμο και προς αυτή την κατεύθυνση θα μπορούσε να βοηθήσει.

Σημειώνεται ότι το Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο θα λειτουργεί στην Κέρκυρα κάθε Δευτέρα."

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις