Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Φαρμακευτικός Σύλλογος Αχαΐας: "Tα γενόσημα διπλασιάζουν τη συμμετοχή των ασφαλισμένων στα φάρμακα"

Φαρμακευτικός Σύλλογος Αχαΐας: "Tα ...

Ανακοίνωση του Συλλόγου

"Με την αιφνιδιαστική εφαρμογή του θεσμού των <γενοσήμων> από 01/10/12 το υπουργείο υγείας, εν ονόματι της οικονομίας, διπλασιάζει την συμμέτοχη των ασφαλισμένων στα φάρμακα κάνοντας ένα ακόμα βήμα για τη νέα τάξη πραγμάτων στην χώρα μας, όπου η υγεία θα αποτελεί προσβάσιμο πεδίο μόνο για τους έχοντες.

Κοιτάζοντας μόνιμα το δέντρο και ποτέ το δάσος, το υπουργείο υλοποιεί μια ακόμα τροϊκανής έμπνευσης επιλογή, η οποία μεταθέτει στις πλάτες των συνταξιούχων, αλλά και όλων των πολιτών γενικότερα, το βάρος της οικονομικής εξαθλίωσης των ασφαλιστικών ταμείων.

Η κυβέρνηση, σκόπιμα κρύβει το αδιέξοδο στο οποίο ωθεί το σύστημα υγείας η ύφεση και οι επιλογές των δανειστών μας και καλλιεργεί φρούδες ελπίδες πως η κλίνη του Προκρούστη είναι η λύση για τα ασφαλιστικά ταμεία και τις παροχές υγείας.

Το υπουργείο διατηρεί στο ακέραιο το προνόμιο του ιατρικού κόσμου να συνταγογραφεί εμπορική ονομασία κατά το δοκούν με αντιστάθμισμα την παράταση των πληρωμών τους από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., ωθεί τους φαρμακοποιούς σε νέα οικονομική αιμορραγία για την διατήρηση τεραστίου στοκ σε συνθήκες απόλυτης ύφεσης και το κυριότερο, επιβαρύνει βάναυσα οικονομικά τους γνωστούς ενόχους, τους Έλληνες πολίτες.

Ο Φ.Σ. Αχαΐας καταγγέλλει την πολιτική αυτή του υπουργείου και δηλώνει πως δεν φέρει καμία ευθύνη για την οικονομική αιμορραγία των ασφαλισμένων. Υπενθυμίζει στο αχαϊκό κοινό, πως έχει προσπαθήσει να αναδείξει επανειλημμένα με σκληρούς αγώνες τα αδιέξοδα, τόσο του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., όσο και της μνημονιακής πολίτικης στον χώρο της υγείας για όλους μας, φαρμακοποιούς και ασφαλισμένους.

Αναμένουμε από τα Μ.Μ.Ε. άμεση ανάδειξη του προβλήματος".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις