Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Καλά λόγια από την Τρόικα για Σαμαρά... ενόψει των νέων μέτρων

Καλά λόγια από την Τρόικα για Σαμαρά... ...

Γίνεται λόγος θετικό ξεκίνημα

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και το επιτελείο του έχουν πραγματοποιήσει ένα θετικό ξεκίνημα και «πολιτικά το έχουν χειριστεί αρκετά καλά» ανέφερε στο Reuters πηγή κοντά στην τρόικα. Έχει μετατοπίσει την πολιτική ατζέντα μακριά από τις λαϊκιστικές υποσχέσεις της προεκλογικής του εκστρατείας, τονίζεται στο ρεπορτάζ του γερμανικού πρακτορείου ειδήσεων, ενώ σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός φαίνεται αποφασισμένος να περάσει ένα πακέτο δύσκολων μέτρων λιτότητας, που περιλαμβάνουν περικοπές σε μισθούς και μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων, εκπλήσσοντας με θετικό τρόπο πολλούς αξιωματούχους του Ε.Ε. και του ΔΝΤ.

Οι ίδιοι αξιωματούχοι είχαν εξοργιστεί με τον Αντώνη Σαμαρά όταν πριν από εννιά μήνες αρνήθηκε να υπογράψει τα μέτρα λιτότητας που ζητούσαν ως αντάλλαγμα για το πακέτο στήριξης.

Ο Αντώνης Σαμαράς πρέπει βέβαια να πείσει για την υπογραφή του πακέτου των μέτρων και τους άλλους δύο συμμάχους του, τον Φώτη Κουβέλη της ΔΗΜΑΡ και τον Ευάγγελο Βενιζέλο του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι έχουν εκφράσει αντιρρήσεις για κάποιες από τις προτάσεις του.

Ωστόσο, οι ενδείξεις δείχνουν ότι παρά τις διαφωνίες των τελευταίων εβδομάδων, οι ηγέτες της ΔΗΜΑΡ και του ΠΑΣΟΚ θα συμφωνήσουν στο τελικό πακέτο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις