Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Νικολόπουλος: Μετεκλογική υπαναχώρηση Σαμαρά αναφορικά με το νόμο Ραγκούση περί ιθαγένειας

Νικολόπουλος: Μετεκλογική υπαναχώρηση Σα...

«Έκανε πίσω για να στηρίξουν την Πρωθυπουργία ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ»

Για μετεκλογική υπαναχώρηση του Αντ. Σαμαρά αναφορικά με το νόμο Ραγκούση περί ιθαγένειας έκανε λόγο ο βουλευτής Αχαΐας, Ν. Νικολόπουλος, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα. Ο κ. Νικολόπουλος υπενθύμισε ότι η πρώτη δέσμευση που ανέλαβε η ΝΔ και ο Αντ. Σαμαράς από το βήμα της Βουλής ήταν η κατάργηση του Νόμου Ραγκούση.

«Προσωπικά είχα εδραία την πεποίθηση, ότι επειδή γύρω από την παροχή ιθαγένειας διακυβεύονται ζητήματα ύψιστου εθνικού συμφέροντος… πίστεψα πως το πρώτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης, που αμέσως μετά τις εκλογές θα εισαγόταν στη Βουλή με ένα και μοναδικό άρθρο θα ήταν η «κατάργηση του νόμου Ραγκούση».

Ωστόσο, όπως είπε, «στο πλαίσιο του πακέτου συμφωνίας, με τις ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, οι οποίες τάσσονται υπέρ της διατήρησης του νόμου», ο κ. Σαμαράς «έκανε πίσω για να στηρίξουν την Πρωθυπουργία».

«Η ηγεσία για ακόμη μία φορά, χωρίς διαβούλευση με τους βουλευτές, χωρίς να απευθυνθεί στους πολίτες, και στα καταστατικά της όργανα της ΝΔ απεμπολεί μία θεμελιώδη προγραμματική δέσμευση σε ένα ζήτημα υψίστης εθνικής σημασίας και ετοιμάζεται να νομοθετήσει ημίμετρα, αφού η Ελλάδα θα συνεχίζει να αποτελεί την χώρα μαγνήτη για λαθραίους μετανάστες, που τόσο εύστοχα κατήγγειλε μέχρι τις εκλογές ο Αντ. Σαμαράς», πρόσθεσε ο κ. Νικολόπουλος.

Ζήτησε τέλος από την κυβέρνηση την αναστολή της διαδικασίας χορήγησης ιθαγένειας με βάση το νόμο Ραγκούση, μέχρι να αποφανθεί οριστικά το ΣτΕ καλώντας την παράλληλα να ανακαλέσει τις αποφάσεις ελληνοποίησης για τις περιπτώσεις που άκριτα έχει χορηγηθεί ιθαγένεια.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις