Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δυτική Ελλάδα: "Ξαναζωντάνεψαν" τα χωριά της υπαίθρου! - Γέμισαν κόσμο οι πλατείες!

Δυτική Ελλάδα: "Ξαναζωντάνεψαν"...

Η κρίση και οχι μόνο οδήγησαν τους περισσότερους στο να κάνουν και πάλι διακοπές στο χωριό

Επιστροφή στο χωριό αυτές για πολλούς που ζουν και εργάζονται μακριά από τον τόπο καταγωγής τους. Ο Δεκαπενταύγουστος ανέκαθεν αποτελούσε την καλύτερη ευκαιρία για να γεμίζουν τα χωριά της Δυτικής Ελλάδας από ζωή μιας και οι περισσότεροι επιστρέφουν έστω και για λίγο στις γενέτειρες τους  μαζί με τις οικογένειές τους.

Οι δρόμοι γεμίζουν από κόσμο, και οι γειτονιές και πλατείες από τα παιδιά που αναστατώνουν ευχάριστα τους κατοίκους με τις φωνές και τα παιχνίδια τους. Αυτές τις ημέρες, τα χωριά ζωντανεύουν και πάλι, αφού οι ετεροδημότες επιλέγουν τα πάτρια εδάφη για να γιορτάσουν τον Δεκαπενταύγουστο με συγγενείς και φίλους.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στο ρεπορτάζ του και το patrisnews.com οι ντόπιοι περιμένουν πως και πώς να έρθουν αυτές οι μέρες, αφού έχουν την ευκαιρία να δουν τα παιδιά τους που ζουν και εργάζονται μακριά και συνήθως έχουν να τα δουν ένα χρόνο αν οι υποχρεώσεις δεν τους επιτρέπουν να έρθουν και το Πάσχα.

Η δύσκολη οικονομική κατάσταση που επικρατεί, όχι μόνο δεν εμποδίζει τους ετεροδημότες να επιστρέψουν στα πάτρια εδάφη, αντίθετα, τους οδηγεί εδώ. Κι αυτό γιατί στην επαρχία η ζωή είναι σίγουρα πιο οικονομική και επιπλέον, επιστρέφοντας στο κλεινόν άστυ, οι επισκέπτες θα πάρουν μαζί τους και κάποιες προμήθειες από τα χωριά τους, αφού εκεί θα βρουν καθαρά και υγιεινά κρέατα, ντόπιο κρασί και λάδι, λαχανικά και ότι άλλο καλό έχει κάθε νοικοκυρά στο σπίτι της.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις