Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η Ενωτική Κίνηση Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής ανταπαντά στον Αντιδήμαρχο Παιδείας για το Αθλητικό Σχολείο Πάτρας

Η Ενωτική Κίνηση Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγ...

Οι επισημάνσεις και η πρόταση

To Δ.Σ της Ενωτικής Κίνησης Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής ανταπαντά στην επιστολή του Αντιδημάρχου παιδείας κ. Αντρέα Φίλια η οποία δημοσιεύθηκε στα ΜΜΕ. Σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

Πρώτη επισήμανση: ακούγεται πολύ ωραία στην κοινή γνώμη ότι  ένα σχολείο με προβληματική λειτουργία για την οποία δεν ευθύνεται  Δημοτική Επιτροπή παιδείας θα συστεγαστεί μ’ ένα άλλο σχολείο της πόλης μας κι έτσι λύνουμε ένα χρόνιο πρόβλημα. Μα με αυτή τη συστέγαση το Αθλητικό Λύκειο οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στον αφανισμό. Και τούτο διότι στο ήδη υπάρχον πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών  θα προστεθεί και κτιριακό πρόβλημα. Με λίγα λόγια αν με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς  το Υπουργείο αποφασίσει την Ίδρυση προτύπου  Αθλητικού  Σχολείου στην Πάτρα -κάτι που όπως ισχυρίζεται ο κ Φίλιας θα χαροποιήσει ιδιαίτερα την Επιτροπή παιδείας- σε ποιο χώρο θα στεγασθεί;  Στο σχολείο όπου θα έχουν ήδη προστεθεί και οι μαθητές του 12ου Λυκείου;

Δεύτερη επισήμανση: Ο κ. Φίλιας ισχυρίζεται ότι έχει τη σύμφωνη γνώμη της προϊσταμένης της Φυσικής Αγωγής. Αυτό είναι ανακριβές. Η κ. Μαρία Μανουσάκη που ήταν και η τελευταία προϊσταμένη στο Νομό μας μέχρι το κλείσιμο των γραφείων εκπαίδευσης, κινείται προς την ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση.

Τρίτη επισήμανση: Η μεταφορά των μαθητών και των αθλητικών σχολείων εμπίπτει στις αρμοδιότητες των δημοτικών Επιτροπών Παιδείας σύμφωνα με έγγραφο που έχει αποστείλει η Διεύθυνση φυσικής αγωγής του Υπουργείου Παιδείας. Απλά η επιτροπή σκοπίμως η μη το αγνόησε. Προφανώς η προβληματική λειτουργία του αθλητικού συνεχίζεται και οι λιγοστοί μαθητές που φοιτούν εκεί θα το εγκαταλείψουν άρα το σχολείο είναι άδειο. Αυτή η πρακτική είναι κατά τη γν’ωμη μας ταφόπλακα του σχολείου.

Η πρόταση μας: Μέχρι να αποφανθεί το Υπουργείο για τον τρόπο λειτουργίας των Αθλητικών Σχολείων η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας να μην προβεί σε καμία μεταστέγαση Λυκείου στο κτήριο του αθλητικού. Να συμπεριλάβει ,ως οφείλει ,στο κονδύλι μεταφοράς των μαθητών για τη σχολική χρονιά 2012-13  και τους μαθητές του Αθλητικού Λυκείου. Κίνηση που θα φέρει νέες εγγραφές από τον προσεχή Σεπτέμβριο. Συνεργασία με όλους τους φορείς και διάλογο για την αναβάθμιση του αθλητικού σχολείου στο νομό μας. Ο αθλητισμός είναι αγαθό. Το Αθλητικό Λύκειο το χρειάζεται η περιοχή μας. Όχι φυσικά με τη σημερινή λειτουργία του αλλά με νέα αρχή οργανωμένη που θα εμπνεύσει τα νέα παιδιά φοιτήσουν εκεί.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις