Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ένταση στο Δημοτικό Συμβούλιο για την υπόθεση της ΑΔΕΠ και την μη ανάρτηση των αποφάσεων στο "Διαύγεια"

Ένταση στο Δημοτικό Συμβούλιο για την υπ...

Πανδής: Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να αναρτούμε τις αποφάσεις μας - Και φραστικό επεισόδιο ανάμεσα σε Μπουρδούλη και Γρηγόρη

Η υπόθεση της ΑΔΕΠ αποτέλεσε απόψε κεντρικό θέμα συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας, ύστερα και από το έγγραφο 29 συμβούλων της αντιπολίτευσης, με πρώτο υπογράφοντα τον ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο Απόστολο Βανταράκη. Σχετικά με το θέμα της υποχρέωσης ή μη ανάρτησης των αποφάσεων της ΑΔΕΠ στο πρόγραμμα "Διαύγεια", που τέθηκε από τους ερωτώντες δημοτικούς συμβούλους, ο πρόεδρος της ΑΔΕΠ, Αντώνης Κότσαλης, ανέπτυξε τα επιχειρήματα βάσει των οποίων η κρατούσα νομική άποψη είναι ότι δεν υφίσταται υποχρέωση ανάρτησης των αποφάσεων της ΑΔΕΠ στο Διαδίκτυο.

Ωστόσο, το συγκεκριμένο σημείο της τοποθέτησης του κ. Κότσαλη προκάλεσε την αντίδραση του κ. Βανταράκη, ο οποίος αναρωτήθηκε γιατί, αφού δεν υπάρχει υποχρέωση ανάρτησης, έγιναν εκατοντάδες αναρτήσεις στο "Διαύγεια" αφότου αποκαλύφθηκε η παράλειψη αυτή, δεδομένου ότι από τις 18/7/2011 ως τις 18/4/2012 δεν είχε γίνει καμία ανάρτηση.

"Οι Αναπτυξιακές Επιχειρήσεις των ΟΤΑ δεν αναρτούν βάσει νόμου, αλλά από αυξημένη ευαισθησία ο κ. Πανδής άρχισε τις αναρτήσεις", απάντησε ο κ. Κότσαλης. Πρόσθεσε δε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ότι αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη 23 προγράμματα μέσω της ΑΔΕΠ.

Όσον αφορά την επιλογή του, ο Αντ. Κότσαλης ανέφερε χαρακτηριστικά: "Δεν νομίζω ότι η τοποθέτησή μου έγινε επειδή είμαι φίλος του κ. Δημάρχου ή της παράταξης της δημοτικής Αρχής". Πρόσθεσε δε ότι τον λυπεί ιδιαίτερα αυτό που ακούγεται σχετικά με τους μισθούς του ίδιου και του διευθύνοντα συμβούλου της Επιχείρησης, Ν. Πανδή. Όπως είπε, ο μισθός του ίδιου ανέρχεται σε 1.452 ευρώ και του κ. Πανδή σε 1.400.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Δημ. Κατσικόπουλος, παρατήρησε ότι καλό θα ήταν οι αναρτήσεις να γίνονταν αυτοβούλως κι όχι υπό την πίεση των γεγονότων και των μέσων ενημέρωσης. Αναρωτήθηκε δε αν έχει τεθεί επίσημο ερώτημα από το Δήμο προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, σχετικά με την υποχρέωση ή μη της ΑΔΕΠ ν' αναρτά τις αποφάσεις της.

Θα περίμενε πιο αναλυτική παρουσίαση από τον κ. Κότσαλη τόνισε, εξάλλου, ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης, Κώστας Χριστόπουλος, που εκτίμησε ότι παραμένει αναπάντητο το θέμα που έθεσε για τις αμοιβές του κ. Κότσαλη, με βάση συγκεκριμένες αποφάσεις, που παρουσίασε.

Συνολικότερη κριτική για την παρουσία και τα αποτελέσματα των Αναπτυξιακών Επιχειρήσεων των δήμων άσκησε, λαμβάνοντας το λόγο, ο επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης", Κώστας Πελετίδης, εκφράζοντας, παράλληλα, δυσφορία για το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του δημοτικοί σύμβουλοι θορυβούσαν, μιλώντας μεταξύ τους. Μάλιστα, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Κώστας Μπουρδούλης, ακούστηκε να ζητά από τους κ.κ. Σιγαλό και Ξυπολιά να περάσουν έξω από την αίθουσα.

Τι έχει υλοποιηθεί από τα προγράμματα που κατά καιρούς έχει εκπονήσει η ΑΔΕΠ, διερωτήθηκε, στη συνέχεια, ο κ. Πελετίδης, αναφέροντας ενδεικτικά την ανάδειξη του Παναχαϊκού, του Έλους της Αγυιάς κ.ά. Όσο για τα θέματα διαφάνειας, που τέθηκαν, υποστήριξε ότι αυτά εύκολα λύνονται. Κατηγόρησε δε τη δημοτική Αρχή ότι κρύβεται πίσω από τους εργαζόμενους, τις ικανότητες των οποίων τις γνωρίζουν όλοι, όπως είπε.

Λαμβάνοντας το λόγο, ο δήμαρχος Πατρέων, Γιάννης Δημαράς, υπογράμμισε ότι θεωρεί τον εαυτό του, τη δημοτική Αρχή, αλλά και την Πάτρα, ευτυχείς που έχουν τον Αντώνη Κότσαλη στην ηγεσία της ΑΔΕΠ, μιλώντας για την εμπειρία του, τη δράση του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και το κοινωνικό του εκτόπισμα, πλέκοντας, παράλληλα, το εγκώμιο και του διευθύνοντα συμβούλου, Νίκου Πανδή, που είχε την εμπιστοσύνη διαδοχικά τριών δημάρχων: του Ανδρέα Καράβολα, που τον τοποθέτησε, του Ανδρέα Φούρα και του ίδιου, που τον διατήρησαν στη θέση του.

Νωρίτερα και με αφορμή συζήτηση για τις κινητοποιήσεις στη Χαλυβουργική σημειώθηκε φραστικό επεισόδιο ανάμεσα στον Πρόεδρο του Σώματος Κώστα Μπουρδούλη και τον Ηλία Γρηγόρη, όπως ανέφεραν τοπικές ιστοσελίδες. 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις