Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μαρία Κανελλοπούλου: Το ΕΑΠ χρειάζεται αναβάθμιση, όχι μόνο κτιριακή αλλά κυρίως αναβάθμιση θεσμική και λειτουργική

Μαρία Κανελλοπούλου: Το ΕΑΠ χρειάζεται α...

Με αφορμή τα εγκαίνια των εγκαταστάσεων στην Πάτρα

Δήλωση της βουλευτού Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ κ. Μαρίας Κανελλοπούλου, για το Ελεύθερο Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ). ''Με την ευκαιρία των εγκαινίων των εγκαταστάσεων του Ελεύθερου Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ) στην Πάτρα παρουσία και του υπουργού Παιδείας θα ήθελα να επισημάνω τα ακόλουθα:

Το ρίζωμα του ΕΑΠ στην Πάτρα αποτελεί θετική εξέλιξη για το ίδρυμα αφού όσα χρόνια λειτουργεί έχει δείξει αξιόλογα στοιχεία προσφοράς στην ''από απόσταση εκπαίδευση''.

Το ΕΑΠ μέσα από τα εκπαιδευτικά του προγράμματα προσφέρει μόρφωση αλλά και ειδική εκπαίδευση σε εκατοντάδες πολίτες, οι περισσότεροι από τους οποίους στελεχώνουν ήδη νευραλγικούς τομείς του δημόσιου τομέα αλλά και της ιδιωτικής παραγωγικής διαδικασίας.

Παρά την κρατική χρηματοδότηση, η ζήτηση διδάκτρων από τους σπουδαστές αποτελεί ανασχετικό παράγοντα στην πρόσβαση περισσοτέρων ενδιαφερομένων. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας θα πρέπει να προσανατολίσει την πολιτική της, στην παροχή ευχερούς δυνατότητας σε κάθε ενδιαφερόμενο να σπουδάσει στο ΕΑΠ, με σταδιακή μείωση των διδάκτρων έως την κατάργησή τους.

Επίσης το Υπουργείο παιδείας θα πρέπει να θεσμοθετήσει την ένταξη του ΕΑΠ στην πανεπιστημιακή κοινότητα και την δημόσια εκπαίδευση, ώστε να μπορεί να δραστηριοποιηθεί και στην έρευνα αλλά και να αποκτήσει μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό όλων των βαθμίδων, χωρίς ωστόσο να διαταραχθεί μέχρι τότε, το υφιστάμενο καθεστώς εργασιακών σχέσεων συμβάσεων έργου των διδασκόντων.

Η πρόσφατη μεθόδευση της αμοιβής των Πανεπιστημιακών εκπαιδευτικών του ΕΑΠ ...''με το κομμάτι''. Δηλαδή με δελτίο παροχής υπηρεσιών, κρίνεται ανεπίτρεπτη γιατί αποτελεί διαδικασία που φανερώνει την απαξίωση της Πολιτείας προς το έργο και την προσφορά των Πανεπιστημιακών δασκάλων του ΕΑΠ.

Το ΕΑΠ χρειάζεται αναβάθμιση, όχι μόνο κτιριακή αλλά κυρίως αναβάθμιση θεσμική και λειτουργική, προκειμένου να καθίσταται ωφέλιμο στην κοινωνία και στους πολίτες''.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις