Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ οι ζημιές από τη φωτιά στο κτίριο - Έρευνα για τα αίτια - Απεγκλωβίστηκαν με ασφάλεια τα άτομα που ήταν στην ταράτσα - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Πάτρα: Εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ οι ζημι...

Μεγάλη κινητοποίηση της πυροσβεστικής που απέτρεψε την εξάπλωση της φωτιάς

08.15 Σε περίπου 250.000 ευρώ ανέρχονται σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση της πυροσβεστικής οι ζημιές στο κτίριο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Γούναρη και Κανακάρη και χθες βράδυ ξέσπασε φωτιά, στον 2ο όροφο, όπου στεγάζεται το φροντιστήριο Ορμή. Σύμφωνα με την πυροσβεστική η φωτιά που ξεκίνησε από την "Ορμή" κατέστρεψε τον χώρο  των γραφείων του φροντιστηρίου , ενώ προκλήθηκαν ζημιές και στα τζάμια του φροντιστηρίου "Παλλάδιον".

Στο σημείο αυτή την ώρα βρίσκεται ένα όχημα της πυροσβεστικής και το ανακριτικό με εμπειρογνώμονες προκειμένου να αναζητηθούν τα αίτια της πυρκαγιάς.

Η κινητοποίηση της πυροσβεστικής ήταν μεγάλη και μέχρι τη 1 τα ξημερώματα άνοιγαν τις πόρτες μέσα στο κτίριο προκειμένου να δουν αν υπήρχαν εγκλωβισμένοι αλλά και για να φύγουν οι καπνοί. Στο σημείο βρέθηκαν 7 αυτοκίνητα και 20 άνδρες, ανάμεσα στους οποίους ο Περιφερειακός Διοικητής της Π.Υ. κ. Δεσινιώτης, ο Διοικητής νομού κ. Γεωργιόπουλος και ο Διοικητής του Α΄ Πυροσβεστικού Σταθμού της Πάτρας Γιάννης Πετρούτσος.

"Η επιχείρηση ήταν ιδιαίτερα δύσκολη γιατί έπρεπε να κάνουμε και διάσωση και κατάσβεση προκειμένου η φωτιά η οποία είχε πολύ μεγάλη ένταση, να μην επεκταθεί. Όμως παρά τις ελλείψεις τα καταφέραμε μια χαρά. Η φωτιά περιορίστηκε στον 2ο όροφο στο χώρο του φροντιστηρίου Ορμή, παρά τις ελλείψεις σε προσωπικό" δηλώνει στο thebest.gr o Διοικητής του Α΄ Πυροσβεστικού Σταθμού Πάτρας Γιάννης Πετρούτσος.

Μάλιστα ο κ. Πετρούτσος διευκρινίζει ότι το ειδικό όχημα (κανόνι) δεν άργησε να φτάσει, αμέσως ξεκίνησε από το νέο λιμάνι όπου βρισκόταν σταθμευμένο.

Το σημαντικό είναι ότι δεν θρηνήσαμε θύματα, ενώ έγινε απεγκλωβισμός με ασφάλεια 5 ατόμων από την ταράτσα.

Ωστόσο το χθεσινό σοβαρό περιστατικό επαναφέρει για μια ακόμα φορά στο προσκήνιο το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού από το Πυροσβεστικό Σώμα και στην Πάτρα και την Αχαΐα. "Εάν χθες εκείνη την ώρα προέκυπτε κι άλλο περιστατικό, πχ μια δασική πυρκαγιά, δεν θα μπορούσαμε να επέμβουμε", τονίζει ο κ. Πετρούτσος.

 

2.46. Η Πυροσβετική Υπηρεσία λαμβάνει καταθέσεις ώστε να συγκεντρώσει στοιχεία για τα αίτια της πυρκαγιάς.

01.39."Ευτυχώς, εκείνη την ώρα στο Γυμναστήριο δεν βρίσκονταν πολλά άτομα. Μόνο μερικοί μόνιμοι θαμώνες. Ήταν ευχής έργον ότι δεν υποτιμήσαμε τον κίνδυνο. Μαζέψαμε γρήγορα τα πράγματα μας και κατεβήκαμε απ' τις σκάλες. Μεταξύ δευτέρου και τρίτου ορόφου η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική και η ζέστη αφόρητη. Ακούγονταν συνεχώς θόρυβοι από τζάμια που έσπαγαν και υλικά που αναφλέγονταν. Τελικά, βγήκαμε σώοι στη στοά και απο εκεί στην οδό Κανακάρη". Έτσι περιγράφει στο thebest.gr την αποψινή τραγωδία 30χρονος άντρας που την ώρα της πυρκαγιάς βρισκόταν στον Γυμναστήριο Βολικού στον πέμπτο όροφο του κτιρίου. Ο ίδιος προσθέτει ότι οι άνδρες της Πυροσβεστικής έφτασαν γρήγορα στο σημείο αλλά δεν έριξαν αμέσως νερό. "Το Γυμναστήριο δεν έπαθε ζημιές, εξάλλου υπήρχαν σε διάφορα σημεία πυροσβεστήρες. Δείξαμε ψυχραιμία και αυτό μας έσωσε", καταλήγει.

01.16. Συντετριμμένος έφυγε απ' το κτίριο ο Αντώνης Σκιαθάς, βλέποντας τους κόπους μιας ζωής να γίνονται στάχτη. Το Φροντιστήριο "Ορμή" έχει υπόστεί καθολικές ζημιές. Στο σημείο βρέθηκε και ο γνωστός έμπορος οπτικών κ. Πλέγας που διατηρεί κατάστημα στο ισόγειο του κτιρίου. Επίσης, απ' την πρώτη στιγμή ήταν εκεί ο πρώην Αντιδήμαρχος Αλέξης Σκαρμέας το δικηγορικό γραφείο το οποίου βρίσκεται σε διπλανό κτίριο. Στο σημείο αυτή την ώρα δεν υπάρχει πολύ κόσμος, παραμένουν, ωστόσο, δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

00.41. Οι πυροσβέστες σπάνε πόρτες στο εσωτερικό του κτιρίου για να βεβαιωθούν ότι δεν υπάρχουν άλλα εγκλωβισμένα άτομα. Στο σημείο μέχρι πριν λίγο υπήρχαν και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.

00.37. Ηρεμία επικρατεί αυτή την ώρα στο κτίριο της οδού Γούναρη. Παραμένουν στο σημείο δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Επίσης, το ανακριτικό της Πυροσβεστικής συλλέγει ήδη τα πρώτα στοιχεία ώστε να διερευνηθεί από πού και πως ξεκίνησε η μεγάλη φωτιά. Οι ζημιές αποτιμώνται σε αρκετές δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

22.53 Έσβησε η φωτιά και το κτίριο αυτή τη στιγμή είναι στο σκοτάδι.  Αποκλεισμένη είναι η Γούναρη από την Κορίνθου έως την Καραϊσκάκη. Στο σημείο έχει συγκεντρωθεί πολύς κόσμος που παρακολουθεί τις προσπάθειες της Πυροσβεστικής, ενώ αρνητικά σχολιάζεται από κάποιους το γεγονός ότι άργησε να φτάσει στο σημείο ειδικό όχημα (κανόνι) το οποίο πετάει νερό σε μεγάλο ύψος. Στο σημείο βρίσκονται 5 οχήματα της Πυροσβεστικής. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο όροφος της "Ορμής" έχει γίνει στάχτη, ενώ δεν έχει υποστεί ζημιές το Φροντιστήριο "Παλλάδιον Βαρνακιώτη".

22.40 Αυτή την ώρα γίνεται επιχείρηση απομάκρυνσης  των ατόμων που βρίσκονται στα γραφεία της εφημερίδας "Κόσμος" και στο γυμναστήριο τα οποία είναι στον 4ο και 5ο όροφο του κτιρίου που φλέγεται.

Δύο αλλοδαποί που διαμένουν στο δώμα είχαν καταφύγει στην ταράτσα και τους κατέβασαν απο τις σκάλες. .

 

22.14 Μεγάλη φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη στο κέντρο της Πάτρας, στην οδό Γούναρη, στη διασταύρωση με την Κανακάρη. Η φωτιά έχει εκδηλωθεί στο κτίριο που στεγάζει τα φροντιστήρια "Ορμή" των αδελφών Σκιαθά. Απο την πυρκαγιά σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έχει καταστραφεί ο χώρος της ¨Ορμής". Στο ίδιο κτίριο στεγάζεται και το  Φροντιστήριο "Σύνολο", το φρονστισήριο  "Παλλάδιον Βαρνακιώτης" αλλά και η εφημερίδα "Κόσμος".

Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Οι φλόγες αγκαλιάζουν  κυριολεκτικά το κτίριο.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις