Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

ΟΙΚΙΠΑ: Άλμα ζωής για την Πάτρα το έργο αποχέτευσης και επέκτασης – βελτίωσης του Βιολογικού καθαρισμού

ΟΙΚΙΠΑ: Άλμα ζωής για την Πάτρα το έργο ...

Ανακοίνωση ενόψει της σημερινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα

Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πατρέων της Δευτέρας 9 Ιουλίου, κατά την οποία θα συζητηθεί το θέμα της επέκτασης και βελτίωσης του Βιολογικού Καθαρισμού της πόλης, είναι ιδιαίτερα σημαντική για το μέλλον της ποιότητας ζωής στην πόλη.

Σε ανακοίνωσή της η Οικολογική Κίνηση Πάτρας αναφέρει: «Έχοντας υπόψη τα δυσάρεστα για τη δημόσια ζωή της πόλης γεγονότα της προηγούμενης συνεδρίασης, οπότε διαμαρτυρόμενοι κάτοικοι της Παραλίας υπερέβησαν τα όρια της δημοκρατικής διαμαρτυρίας προσβάλλοντας το θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου, ως φορέας που σ΄όλη του την διαδρομή, από το 1986,  δεν διστάσαμε να πάρουμε αντιδημοφιλείς θέσεις όταν το ευρύτερο δημόσιο συμφέρον το επέβαλε, αισθανόμαστε την ανάγκη απευθυνόμενοι προς όλους αλλά κυρίως τους υπεύθυνους δημοτικούς συμβούλους να υπογραμμίσουμε τα παρακάτω:

 

-          Η γενίκευση της αποχέτευσης που σχεδόν επιτυγχάνεται με το υπό χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, ύψους 53 εκατομμυρίων ευρώ έργο, συνιστά άλμα τόσο σε ότι αφορά την βελτίωση του θαλάσσιου περιβάλλοντος και των κολυμβητικών υδάτων όσο και της ποιότητας ζωής των πολιτών.

-          Αναπόσπαστο μέρος και προϋπόθεση του έργου είναι η επέκταση και βελτίωση του βιολογικού καθαρισμού, μόνη δυστυχώς διαθέσιμη ρεαλιστική λύση έναντι της χρονοβόρας εναλλακτικής, που θα ήταν η χωροθέτηση στα όρια του πρώην Δήμου Ρίου ενός ακόμη βιολογικού καθαρισμού.

-          Είναι επομένως απαραίτητο το Δημοτικό μας Συμβούλιο και κάθε Δημοτικός Σύμβουλος χωριστά να σταθμίσει πρωτίστως την μεγάλη ευκαιρία που έχουμε για ένα έργο πνοής και η οποία δεν πρέπει επ΄ ουδενί να χαθεί.

-          Επιβάλλεται από την άλλη, η αναγκαία κατανόηση των διαμαρτυριών των κατοίκων των περί τον Βιολογικό καθαρισμό περιοχών να λάβει όχι τη μορφή άκριτης αποδοχής ακραίων απορριπτικών συνθημάτων αλλά την ουσιαστική και πρακτικά αποτελεσματική μορφή της απόδοσης έμφασης στο θέμα της βελτίωσης της υπάρχουσας υποδομής του Βιολογικού καθαρισμού και της πάση θυσία υλοποίησης των υπεσχημένων αλλά μη υλοποιημένων αντισταθμιστικών μέτρων για την περιοχή.

Το διακύβευμα είναι μεγάλο. Χρειάζεται πλατιά και πολύπλευρη ενημέρωση, χρειάζεται ψύχραιμη και απροκατάληπτη στάση, χρειάζεται να σταθμίσουμε πρωτίστως το γενικό συμφέρον του Δήμου μας.

Άλλα κριτήρια δεν χωρούν. Είναι ώρα ανάληψης ιστορικής ευθύνης».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις