Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αμαλιάδα: Εικόνες εγκατάλειψης στην πλατεία Μπελογιάννη Αμαλιάδα - Δεν έχουν παγκάκι να καθίσουν οι κάτοικοι

Αμαλιάδα: Εικόνες εγκατάλειψης στην πλατ...

Στην πλατεία Μπελογιάννη

Εικόνα καταστροφής και εγκατάλειψης παρουσιάζει μεγάλο τμήμα της πλατείας Μπελογιάννη στην Αμαλιάδα, με πολλά παγκάκια να είναι διαλυμένα, ενώ το κεντρικό σιντριβάνι έχει μετατραπεί σε σκουπιδότοπο.

Η πλατεία που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το σταθμό του ΚΤΕΛ και πάντοτε αποτελούσε σημείο αναφοράς για την πόλη, αφού σε καθημερινή βάση διέρχονται από το σημείο δεκάδες πολίτες, ενώ αρκετοί είναι αυτοί που αναζητούν δροσιά κάτω από τα δένδρα, τείνει να γίνει σημείο αποστροφής.

Τα περισσότερα παγκάκια έχουν καταστραφεί, ενώ όσα έχουν απομείνει, είναι στην κυριολεξία ετοιμόρροπα και κατά συνέπεια άκρως επικίνδυνα για όποιον επιχειρήσει να καθίσει σε αυτά.

Έτσι, οι πολίτες αναγκάζονται να απομακρύνονται από την πλατεία, ενώ οι ηλικιωμένοι που δεν έχουν τη δυνατότητα, λόγω της πενιχρής σύνταξης,  να πάνε κάπου αλλού και η πλατεία είναι διέξοδος γι? αυτούς, αναγκάζονται να στριμώχνονται σε όσα παγκάκια έχουν απομείνει και είναι ακόμη γερά.

Ανάλογη εικόνα παρουσιάζουν και αρκετά παγκάκια που βρίσκονται στην πλατεία του Δημαρχείου και όπως όλα δείχνουν, πέραν της φθοράς του χρόνου, κάποιοι έχουν βάλει και το χεράκι τους και έχουν καταστρέψει αυτό που ανήκει σε όλους τους πολίτες, που είναι περιουσία τους.

Ερωτηθείς για το θέμα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Βαγγέλης Χριστοφόρου, επιρρίπτει ευθύνες σε ομάδες αθιγγάνων που καταφεύγουν στην πλατεία Μπελογιάννη και προκαλούν ζημιές, ενώ ταυτόχρονα αφήνουν πίσω τους όγκους σκουπιδιών, τσαλακώνοντας την εικόνα της πόλης.

«Γνωρίζουμε το πρόβλημα και προσπαθούμε να λάβουμε μέτρα. Δεν έχουν περάσει πολλές ημέρες που ο ίδιος ο Δήμαρχος ήρθε σε αντιπαράθεση με ομάδα αθιγγάνων στην πλατεία Μπελογιάννη, γιατί είχαν κατασκηνώσει εκεί και είχαν μετατρέψει το χώρο σε ένα μεγάλο σκουπιδότοπο. Μόνο που δεν μπορούμε να κάνουμε τους αστυνομικούς και να βρισκόμαστε κάθε λεπτό εκεί για να διώχνουμε αυτούς που παρανομούν. Είναι γεγονός ότι ο χρόνος έχει προκαλέσει φθορές, εάν όμως δεν υπήρχε και ο ανθρώπινος παράγοντας, δεν θα μιλούσαμε σήμερα για τόσο μεγάλες καταστροφές. Όλοι νομίζουν ότι μπορούν να καταστρέφουν την περιουσία που ανήκει σε όλους τους δημότες» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χριστοφόρου.

Στον προγραμματισμό του δήμου είναι να αντικατασταθούν τα κατεστραμμένα παγκάκια και μάλιστα άμεσα, καθώς βρισκόμαστε εν μέσω θερινής περιόδου και η εικόνα που αντικρίζουν οι επισκέπτες δεν τιμά την πόλη.

Και αυτό το έργο αναμένεται να ανατεθεί σε εργάτες που θα προσληφθούν μέσω των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας. Οι πρώτοι αναμένεται να πιάσουν δουλειά από αύριο και ήδη η υπηρεσία καθαριότητας και πρασίνου έχει κάνει ένα πρώτο σχεδιασμό, σχετικά με τις εργασίες που πρέπει να γίνουν άμεσα και οι οποίες παραμένουν μέχρι σήμερα σε εκκρεμότητα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις