Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ομπάμα: Θετική προοπτική το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ελλάδα

Ομπάμα: Θετική προοπτική το εκλογικό απο...

Όπως είπε, η Ουάσινγκτον θα συνεργαστεί με τους εταίρους της για να προωθήσει την οικονομική ανάπτυξη και την εμπιστοσύνη της αγοράς

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα εκτιμά σήμερα ότι το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών δίνει θετική προοπτική για τις μεταρρυθμίσεις στη χώρα. Νομίζω ότι οι εκλογές στην Ελλάδα δίνουν μια ένδειξη ότι υπάρχουν θετικές προοπτικές όχι μόνο για τις προσπάθειες των Ελλήνων για το σχηματισμό κυβέρνησης, αλλά επίσης και για να συνεργαστούν εποικοδομητικά με τους διεθνείς εταίρους τους για να συνεχίσουν τις μεταρρυθμίσεις τους, δήλωσε ο Ομπάμα σε δημοσιογράφους πριν από την έναρξη της Συνόδου Κορυφής της G20.

Παράλληλα, ο Αμερικανός πρόεδρος υποστήριξε ότι οι ηγέτες που συμμετέχουν στη Σύνοδο θα πρέπει να φροντίσουν για τη σταθεροποίηση του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος και να αποφυγή του προστατευτισμού.

Όπως είπε, η Ουάσινγκτον θα συνεργαστεί με τους εταίρους της για να προωθήσει την οικονομική ανάπτυξη και την εμπιστοσύνη της αγοράς.

Ωστόσο, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, σε άρθρο του στη μεξικανική εφημερίδα Ελ Ουνιβερσάλ, κάλεσε τις κυβερνήσεις των μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη να συμφωνήσουν σε ένα αποδεκτό επίπεδο μέτρων προστατευτισμού.

Όπως σημείωσε ο Βλ. Πούτιν, είναι πλέον καιρός να αναγνωρίσουμε ότι οι κυβερνήσεις από τη μια χαρακτηρίζουν απαράδεκτο τον προστατευτισμό, αλλά από την άλλη επινοούν ολοένα και πιο περίπλοκα μέσα για να θωρακίσουν τη δική τους οικονομία, για παράδειγμα επιτρέποντας να εφαρμόζονται μέτρα προστατευτισμού για περιβαλλοντικούς ή τεχνικούς λόγους.

Τέλος επεσήμανε ότι πρέπει να διασφαλιστεί πως η G20 δεν θα μετατραπεί απλώς σε άλλο ένα «ελιτίστικο κλαμπ» το οποίο δεν θα ενδιαφέρεται παρά μόνο για τα συμφέροντα των μελών του.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις