Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Το ΤΕΙ Αθήνας δεν θα δεχθεί σπουδαστές από μετεγγραφή

Το ΤΕΙ Αθήνας δεν θα δεχθεί σπουδαστές α...

Αδυνατεί να εξυπηρετήσει τις αυξημένες εκπαιδευτικές ανάγκες του

Επιστολή προς την υπουργό Παιδείας Αγγελική-Ευφροσύνη Κιάου απέστειλε το προεδρείο του ΤΕΙ Αθήνας, με την οποία γνωστοποιεί ότι λόγω έλλειψης χρημάτων δεν θα μπορέσει να δεχθεί φοιτητές που θα θελήσουν μετεγγραφή σε αυτό. Παράλληλα αποφασίστηκε η αναστολή κάθε δραστηριότητας του Ιδρύματος στις 29 και 30 Μαίου.

Σε ότι αφορά στα οικονομικά επισημαίνεται ότι  στον  καθορισμό της ετήσιας επιχορήγησης των ΤΕΙ της χώρας, ο συνολικός προϋπολογισμός του ιδρύματός μας, για το οικονομικό έτος 2012, συμπεριλαμβανόμενης της σίτισης,  ανήλθε σε 15.350.000 ευρώ, δηλαδή μειώθηκε κατά 50% περίπου σε σχέση με τον αντίστοιχο του 2009.

Το προεδρείο του ΤΕΙ Αθήνας τονίζει μεταξύ άλλων: "Στις 09-03-2012, η Τράπεζα της Ελλάδος, με τα αποθεματικά του Ιδρύματος, αγόρασε ομόλογα του ελληνικού δημοσίου, τα οποία στις 12-03-2012 υπέστησαν «κούρεμα» κατά 68%, με συνέπεια, σήμερα, η ονομαστική τους αξία να ανέρχεται σε 1,9 εκατ. Ευρώ».

Στην επιστολή υπογραμμίζεται επίσης: "Από τότε και μέχρι σήμερα και παρά τις επανειλημμένες προφορικές δεσμεύσεις του τέως Υπουργού ΠΔΒΜΘ κυρίου Γεώργιου Μπαμπινιώτη για άμεση διευθέτηση του θέματος δεν έχει υπάρξει η παραμικρή πρωτοβουλία για την οικονομική ενίσχυση του Ιδρύματός μας, με συνέπεια το ΤΕΙ Αθήνας, ένα από τα μεγαλύτερα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας, με 28.000 φοιτητές και 37 τμήματα όλων των ειδικοτήτων να αντιμετωπίζει πλέον σοβαρότατα οικονομικά προβλήματα».

Για το λόγο αυτό τα μέλη του Συμβουλίου ΤΕΙ Αθήνας, όπως επισημαίνεται στην επιστολή προς την υπουργό «αποφάσισαν ομόφωνα να σας εκφράσουν την έντονη διαμαρτυρία τους και να σας καταστήσουν κοινωνό των προβληματισμών και της ανησυχίας τους διότι, εάν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα για την αύξηση του προϋπολογισμού του, το ΤΕΙ Αθήνας θα αναγκαστεί να μη δεχτεί μετεγγραφόμενους φοιτητές για το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013 και θα αδυνατεί να εξυπηρετήσει τις αυξημένες εκπαιδευτικές ανάγκες του».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις