Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Λούκας Γιώρκας-«Δεν ντρέπομαι να το πω, υπήρχε περίοδος που δεν είχα να φάω»

Λούκας Γιώρκας-«Δεν ντρέπομαι να το πω, ...

Ο νεαρός τραγουδιστής που είχε ζήσει για 3 χρόνια στην Πάτρα και πέρυσι τέτοια μέρα διαγωνίστηκε στη Γιουροβίζιον, έδωσε μία αποκαλυπτική συνέντευξη στην Espresso

Για όλους και για όλα μίλησε στην εφημερίδα Espresso και τον δημοσιογράφο Γιάννη Βίτσα, ο ταλαντούχος τραγουδιστής Λούκας Γιώρκας που σαν σήμερα 14 Μαίου, πέρυσι έκανε μία θαυμάσια εμφάνιση στην τελική βραδιά του διαγωνισμού τραγουδιού της Γιουροβίζιον στο Ντύσελντοφ της Γερμανίας καταλαμβάνοντας την 7η θέση με 120 βαθμούς ερμηνεύοντας το ιδιόμορφο κομμάτι «Watch my dance». Στη συνέντευξη που δημοσιεύτηκε ως πρώτο θέμα στο Κυριακάτικο φύλλο της Espresso (13 Μαίου 2012), ο Λούκας Γιώρκας αληθινός και ειλικρινής εκμυστηρεύθηκε πως πέρασε μία περίοδο που δεν είχε να φάει και πως ακόμα και σήμερα τα βγάζει δύσκολα πέρα παρότι αυτό μπορεί να ακουστεί ψευδές λόγω του λαμπερού επαγγέλματός του.

«Δεν ντρέπομαι να το λέω, ούτε κρύβομαι. Ακόμα είμαι σε αυτήν την κατάσταση. Είμαι σε έναν διαρκή αγώνα επιβίωσης, όπως πολύς κόσμος. Δεν είμαι άνετα οικονομικά. Δεν ξέρω τι θα μου ξημερώσει η επόμενη ημέρα. Ναι, δυσκολευόμουν και για το φαγητό μου. Αυτά είναι μαθήματα και παθήματα ζωής για να μπορούμε να μην είμαστε λαίμαργοι όχι μόνον όσον αφορά το φαγητό αλλά τα πάντα. Θυμάμαι ότι εκείνη την περίοδο προσπαθούσα να αρκούμαι σε όσο πιο λίγα γίνεται. Δεν έκανα εξόδους και ακόμα δεν το κάνω. Προσπαθώ να ξοδεύω όσο πιο λίγα μπορώ για να έχω χρήματα να ψωνίζω τα βασικά. Να έχω να φάω και να μπορώ να ζήσω», ανέφερε χαρακτηριστικά στην Espresso ο συμπαθής Λούκας Γιώρκας.

Στο ερώτημα αν υπήρχε ημέρα που πεινούσε και δεν είχε φαγητό, απάντησε «σίγουρα δεν μπορώ να χαρακτηρίσω τα γεύματα που είχα ως πλουσιοπάροχα. Το χειρότερο μάλιστα ήταν ότι ένιωθα μόνος ακόμα και μέσα σε παρέες. Θεωρώ ότι αυτός είναι ο πραγματικός ορισμός της μοναξιάς. Ξέσπαγα με διάφορους τρόπους, αλλά συνήθως στο σπίτι μου. Ο μόνος που με βίωσε από πολύ κοντά είναι ο αδελφός μου, ο οποίος είναι μαζί μου στην Αθήνα. Δεν ήθελα να μεταδώσω στους άλλους το πώς ένιωθα».

Ο Λούκας Γιώρκας που πέρυσι το Μάιο μετά τη Γιουροβίζιον είχε δώσει και μία αναλυτική συνέντευξη στο περιοδικό The Best, στον Τάκη Γ. Μαρτάτο, είχε δηλώσει ότι η Πάτρα κρατά ξεχωριστή θέση στην καρδιά του καθώς είχε ζήσει εδώ για τρία χρόνια σπουδάζοντας στο τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου ενώ είχε εμφανιστεί και σε μπαράκια της Πάτρας τραγουδώντας με την κιθάρα του. Είχε χαρακτηριστικά δηλώσει στο The Best ότι, «σαν πρωτοετής φοιτητής σύχναζα στο Μόλο κρατώντας την κιθάρα μου και εκεί σπαταλούσα τις ώρες μου τραγουδώντας. Στη συνέχεια, με τη βοήθεια του φίλου μου του Σταύρου, ξεκινήσαμε μαζί να τραγουδάμε, πάλι παρέα με τις κιθάρες μας, στο «Αll day by Mods» και τελικά σαν τριτοετής φοιτητής πια, πέρασα μια πολύ όμορφη περίοδο τραγουδώντας στους «Πειρατές». Νομίζω πως τα τρία αυτά χρόνια στην Πάτρα σημάδεψαν ένα μεγάλο μέρος της ζωής μου και είμαι πολύ ευγνώμων που μου δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσω όλους αυτούς τους ανθρώπους στην Πάτρα».

Μάλιστα είχε αποκαλύψει στο περιοδικό The Best ότι εξακολουθεί να επισκέπτεται την Αχαική πρωτεύουσα για να βλέπει και να συμβουλεύεται τον πνευματικό του, «έναν άνθρωπο που όχι απλά με συμβουλεύει αλλά με το λόγο του προσπαθώ να αγωνίζομαι όσο πιο σωστά γίνεται. Νοιώθω πολύ τυχερός που ο Θεός μου έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσω αυτόν τον άνθρωπο», είχε εκμυστηρευθεί ο Λούκας Γιώρκας προσθέτοντας ότι πιστεύει στο Θεό και πως η πίστη του αυτή του δίνει γαλήνη και πνευματική ισορροπία.

Ο νικητής του μουσικού ριάλιτι XFactor ρωτήθηκε από την Espresso και για τη Γιουροβίζιον και αυτό που τόνισε είναι «όσο κι αν πολλοί υποτιμούν αυτόν τον θεσμό, όταν τον ζεις από κοντά, είναι μαγικός». Όσο για τη φετινή μας εκπρόσωπο στο διαγωνισμό Ελευθερία Ελευθερίου και το κομμάτι «Aphrodisiac» ο Λούκας Γιώρκας διέψευσε ότι το είχε χαρακτηρίσει «τραγουδάκι του ενός μηνός» υπογραμμίζοντας ότι «είναι ένα τραγούδι που ταιριάζει καλύτερα στην Eurovision, γιατί μοιάζει σαν ύφος με πολλές προηγούμενες συμμετοχές. Πιστεύω ότι θα πάει καλά. Η Ελευθερία Ελευθερίου είναι μια πολύ καλή τραγουδίστρια».

Τέλος στην αποκαλυπτική συνέντευξη του στην Espresso δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον σπουδαίο λαικό ερμηνευτή Δημήτρη Μητροπάνο που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή, ο οποίος πέρυσι είχε την καλοσύνη να του διδάξει το ρυθμό του ζειμπέκικου ώστε ο Λούκας να κάνει επιτυχημένα τη στροφή του στη σκηνή της Γιουροβίζιον. «Από τον Δημήτρη Μητροπάνο έμαθα και πήρα πολλά πράγματα. Μόνο που συζητάμε για εκείνον συγκινούμαι και το λέω αληθινά»!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight