Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Προχωράμε με Κοινωνική Δικαιοσύνη, Αλληλεγγύη και Εθνική Αξιοπρέπεια

Προχωράμε με Κοινωνική Δικαιοσύνη, Αλληλ...

Του Ανδρέα Τριανταφυλλόπουλου, Δρ. Χημ. Μηχανικός Υποψήφιος Βουλευτής Αχαΐας με την Κοινωνική Συμφωνία

Αγαπητοί φίλοι,

Με πολλούς από εσάς, τα τελευταία 38 χρόνια, μοιραστήκαμε κοινά όνειρα, ελπίδες, προσδοκίες και αγώνες για τη Δημοκρατία, τη Λαϊκή Κυριαρχία, την Εθνική Ανεξαρτησία. Αυτές τις σταθερές και διαχρονικές αξίες της μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης δεν τις διαπραγματευόμαστε, ούτε τις ανταλλάσουμε με κομματικές ή κυβερνητικές θέσεις και αξιώματα. Η ιδεολογία μας, η αξιοπρέπεια και η φωνή της συνείδησής μας αποτελούν την πυξίδα των επιλογών και των αποφάσεών μας. Γιατί εμείς δεν είμαστε επαγγελματίες της πολιτικής. Δεν θέλουμε να πάρουμε αξία από την εξουσία. Θέλουμε να κοιτάζουμε στα μάτια την κοινωνία, τη νέα γενιά, τα παιδιά μας και να βλέπουμε στα μάτια τους την ελπίδα για μια καλύτερη ζωή.

Εσείς, οι πολίτες της Αχαΐας στις προηγούμενες εκλογές με επιλέξατε ως εκπρόσωπό σας για να αγωνιστώ για τα δικαιώματά σας, για να διεκδικήσω την ανάπτυξη της περιοχής μας και όχι για να υπονομεύσω το μέλλον σας και το μέλλον των επόμενων γενεών.

Γι΄αυτό το λόγο, κατά τη διάρκεια αυτής της κοινοβουλευτικής μου θητείας, μαζί με άλλους βουλευτές εκφράζαμε δυναμικά την άποψή μας για προοδευτικές πολιτικές εντός της αναγκαίας δημοσιονομικής προσαρμογής. Είχαμε προτείνει σε όλα τα κοινοβουλευτικά και κομματικά όργανα ισοδύναμα μέτρα κοινωνικής προστασίας, προκειμένου να προστατευθούν οι πιο αδύναμες κοινωνικές ομάδες, τα όποια όμως ουδέποτε εισακούσθηκαν από την Κυβέρνηση. Η άποψη αυτή ποινικοποιήθηκε και αποφάσισαν τη διαγραφή μας.
Φίλες και φίλοι,

Μας γνωρίζετε χρόνια, ξέρετε πολύ καλά ποιοι είμαστε, ερχόμαστε σε εσάς όχι με λόγια αλλά με τις πράξεις μας και το έργο μας από τις θέσεις ευθύνης που εσείς με την ψήφο σας μας καλέσατε να αναλάβουμε. Με τις επιλογές μας συγκρουστήκαμε με τα κατεστημένα συμφέροντα αλλά και τις δυνάμεις της συντήρησης: Δεν ψηφίσαμε το 2ο Μνημόνιο γιατί «τακτοποιεί» τις τράπεζες και τους δανειστές μας, εξαθλιώνει τον ελληνικό λαό και υποθηκεύει την εθνική μας ανεξαρτησία

Με το νόμο Κατσέλη, προστατεύτηκαν περίπου 800.000 υπερχρεωμένα νοικοκυριά από τη χρεωκοπία και με τη ρύθμιση των δανείων βγήκαν 27.000 επιχειρήσεις από τον Τειρεσία, ενώ διαφυλάχθηκε ο κατώτατος μισθός και οι συλλογικές διαπραγματεύσεις, παρά τις σφοδρές αντιδράσεις των τραπεζών και της Τρόικας. Με τους νόμους Καστανίδη, συστήθηκε η ανεξάρτητη αρχή για το ξέπλυμα του βρώμικου χρήματος, θεσπίστηκε η δήμευση περιουσιών των πολιτικών και κρατικών υπαλλήλων που δε δηλώνονται στο ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ και η κατάσχεση της περιουσίας των επίορκων υπουργών.

Αγωνιστήκαμε και θα αγωνιστούμε εκ νέου υπό ένα νέο πολιτικό φορέα, την ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ, για να διατυπώσουμε και να διαπραγματευθούμε με αξιοπιστία ένα Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης με την ανάπτυξη, την αξιοπρέπεια στην εργασία και την κοινωνική συνοχή να αποτελούν «κόκκινες γραμμές». Το δίλημμα «ψήφος στα δύο κόμματα που έβαλαν την υπογραφή τους στο Μνημόνιο ΙΙ » ή ακυβερνησία που οδηγεί σε έξοδο από το ευρώ είναι ψευδεπίγραφο. Στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα, όταν έχεις πίστη στις αρχές, στις αξίες και στις δυνατότητες του λαού.
Φίλες και φίλοι,

Με ξέρετε, δε φοβήθηκα ποτέ τα μεγάλα συμφέροντα, δε φοβήθηκα ποτέ την πολλή και σκληρή δουλειά. Για μένα πάνω από τους αριθμούς, τις αγορές και την οικονομία είναι ο άνθρωπος και οι ανάγκες του, η αλληλεγγύη του ανθρώπου προς τον άνθρωπο. Για το λόγο αυτό δίνω μεγάλη βαρύτητα στην κοινωνική δικαιοσύνη, ώστε να διατηρηθεί η κοινωνική συνοχή και να κατανεμηθούν δίκαια τα βάρη, με βάση τις οικονομικές δυνατότητες του καθενός. Γιατί τα οριζόντια μέτρα είναι άδικα και καταχρηστικά. Την κρίση πρέπει να την πληρώσουν αυτοί που την προκάλεσαν και όχι οι άνεργοι, οι χαμηλόμισθοι, οι χαμηλοσυνταξιούχοι, οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, ο μη προνομιούχος Έλληνας. Τουλάχιστον έτσι καταλαβαίνω εγώ την πολιτική.
Με εμπειρία, σοβαρότητα, υπευθυνότητα και λογοδοσία σχεδιάζουμε τις πολιτικές εκείνες που θα οδηγήσουν τη χώρα στο αύριο που της αξίζει, στο αύριο που αξίζει στα παιδιά μας.

Σας καλώ να μας εμπιστευτείτε, γιατί υπάρχει εναλλακτική ρεαλιστική πολιτική πρόταση και εμείς έχουμε τη δύναμη, τη γνώση και την πολιτική βούληση να την εφαρμόσουμε.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις