Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Αγγελική Τριανταφύλλου: «Επιτακτική η ανάγκη να χαμηλώσουν οι τιμές»

Αγγελική Τριανταφύλλου: «Επιτακτική η αν...

Η υποψήφια βουλευτής Αχαΐας με το ΠΑΣΟΚ, υπογραμμίζει ότι το πρόγραμμα του Ευάγγελου Βενιζέλου είναι το μόνο με ολοκληρωμένο σχέδιο καταπολέμησης της ακρίβειας

Η Αγγελική Τριανταφύλλου που κατεβαίνει υποψήφια με το ΠΑΣΟΚ στο νομό Αχαΐας σε ανακοίνωση της τονίζει ότι «η μείωση των εισοδημάτων των Ελλήνων πολιτών δημιουργεί μια βαριά αίσθηση ακρίβειας, καθώς είναι δυσανάλογη με τις υψηλές τιμές των προϊόντων και οδηγεί τα νοικοκυριά σε απόγνωση. Έτσι είναι επιτακτική η ανάγκη να χαμηλώσει το επίπεδο των τιμών και να  προστατευθεί το διαθέσιμο εισόδημα.

Το ΠΑΣΟΚ δεσμεύεται για θεσμικά και διαρθρωτικά μέτρα αλλά και για άμεσες, ρεαλιστικές παρεμβάσεις που θα οδηγήσουν στην  ανακούφιση των πολιτών. Είναι ο μόνος πολιτικός χώρος που έχει συγκεκριμένο σχέδιο και πρόγραμμα για τη καταπολέμηση της ακρίβειας, το οποίο περιλαμβάνει κατ’ αρχή, στενή συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για αξιοποίηση  στο έπακρο, των περιθωρίων  που  δίνει το Ευρωπαϊκό Κοινοτικό Δίκαιο ώστε τα τυποποιημένα προϊόντα της ευρωπαϊκής αγοράς να μην πωλούνται στην Ελλάδα και ιδίως στις αλυσίδες, πολύ πιο ακριβά απ' ό,τι σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Επίσης το σχέδιο Βενιζέλου προτείνει την καθιέρωση του Εθνικού Συμβουλίου Καταναλωτών και Αγοράς στο οποίο θα λογοδοτούν κάθε τρίμηνο όλες οι ανεξάρτητες Αρχές που σχετίζονται με την αγορά, την αξιοποίηση όλη της διεθνούς τεχνικής βοήθειας ώστε να ελεγχθεί το σύνολο της αγοράς και να ξεριζωθούν οι στρεβλώσεις και την καθιέρωση νομοθετικής αποζημίωσης και για τους καταναλωτές και για τις επιχειρήσεις που πέφτουν θύματα παραβάσεων του Δικαίου του Ανταγωνισμού.

Ακόμα το σχέδιο του ΠΑΣΟΚ για την πάταξη της ακρίβειας, προτείνει νομοθετική ρύθμιση του καθεστώτος των ανοικτών εμπορικών κέντρων, που θα τονώσει την εμπορική κίνηση στα κέντρα των μεγάλων πόλεων, καθιέρωση  ως δείκτη αναφοράς και του «πληθωρισμού του φτωχού», κινητοποίηση της Τοπικής και της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης για την καθιέρωση Τοπικών Συμφώνων Μικροπαραγωγών και Λιανεμπόρων και θεσμοθέτηση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας  για την απευθείας πώληση προϊόντων από τους παραγωγούς, σε λιανέμπορους και καταναλωτές.

Τέλος το ΠΑΣΟΚ θεωρεί απαραίτητη την ενίσχυση της εσωτερικής παραγωγής για ν' αποδεσμευθούμε από τις εισαγωγές. Η αγορά μπορεί να αλλάξει προς όφελος των καταναλωτών. Η Ελλάδα μπορεί να αλλάξει και να στηρίξει το μέλλον της και την ανάπτυξή της σε υγιείς βάσεις αφήνοντας πίσω της το χθες και τα πολλά νοσηρά φαινόμενα που οδήγησαν στην κρίση».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις