Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Οι Οικολόγοι Πράσινοι Αχαϊας παρουσίασαν το ψηφοδέλτιό τους-Δείτε φωτο και video

Οι Οικολόγοι Πράσινοι Αχαϊας παρουσίασαν...

Για την πράσινη στροφή οικονομίας και κοινωνίας, για ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο

Με πίστη και αισιοδοξία ότι ο χώρος της πολιτικής οικολογίας ως διακριτό ρεύμα των ιδεών και προτάσεων της βιωσιμότητας και της συμφιλίωσης πολιτισμού και φύσης θα εκπροσωπηθεί στη νέα Βουλή οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ της Αχαΐας παρουσίασαν την Δευτέρα 30 Απριλίου το ψηφοδέλτιό τους, στα Γραφεία τους στην Παντανάσσης 35 , στην Πάτρα.

Ο Σπύρος Πιστικός, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής τόνισε: «Είναι ένα ψηφοδέλτιο ενεργών πολιτών, ανθρώπων με συμμετοχή στην κοινωνία και την παραγωγή, ανθρώπων που εμπνέονται από τις αρχές της υπεράσπισης της φύσης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της ανοικτής και ελεύθερης κοινωνίας και της ουσιαστικής δημοκρατίας. Εκφράζω την πεποίθηση ότι και ο νομός μας θα δώσει ένα άξιο μέλος στην αυριανή οικολογική κοινοβουλευτική ομάδα».

Σε κοινή τους δήλωση οι υποψήφιοι υπογραμμίζουν:

« Οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ  είναι μέρος ενός μεγάλου διεθνούς πολιτικού ρεύματος που θέτει σε απόλυτη προτεραιότητα το σεβασμό των αντοχών του πλανήτη, την διάσωση της βιοποικιλότητας, την αλληλεγγύη και αξιοπρέπεια για όλους. Δεν είναι συγκυριακό μόρφωμα ούτε όχημα φιλοδοξιών πολιτικών που βρέθηκαν έξω από τις παρατάξεις τους. Γιαυτό και έχουμε ήδη σοβαρές ρίζες στην κοινωνία αλλά και τους θεσμούς (ευρωκοινοβούλιο, περιφερειακά συμβούλια, δημοτικά συμβούλια).

Καλούμε τους συμπολίτες Αχαιούς αυτή τη φορά να σκεφθούν καθαρά και αυτό σημαίνει να ψηφίσουν χωρίς αυταπάτες για τις ευθύνες των ως τώρα κυρίαρχων πολιτικών δυνάμεων για την τραγική κατάσταση της χώρας αλλά με το βλέμμα στο μέλλον. Η οργή για την υπερχρέωση, την  άδικη κατανομή των βαρών, την επίθεση στα περιβαλλοντικά αγαθά είναι εύλογη, πρέπει όμως να μην οδηγήσει σε ψήφο απελπισίας  σ’ αυτούς που διακινούν κενούς αντιευρωπαϊσμούς ή, ακόμη χειρότερα, σε δυνάμεις που «επωάζουν το αυγό του φιδιού», αλλά σε δυνάμεις υπεύθυνες, που παλεύουν για μια ταυτόχρονη διέξοδο από την οικονομική και την περιβαλλοντική κρίση, δυνάμεις που καταδικάζουν τη βία απ΄όπου κι αν προέρχεται. Τέτοια δύναμη, δύναμη ανανέωσης της πολιτικής ζωής και της δημοκρατίας μας είναι οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ.»

Ακόμη, προσέθεσαν οι υποψήφιοι στην κοινή τους δήλωση, είμαστε πάνω από όλα, κόμμα των νεότερων γενιών, αυτών που δε χρωστάνε και πραγματικά πληρώνουν τις ευθύνες άλλων: της πρώην γενιάς των 700 ευρώ, αυτών που δε βρίσκουν δουλειά, αυτών που είδαν να τους κόβεται ακόμη και ο βασικός μισθός, για να σωθεί, υποτίθεται, ο 13ος και ο 14ος μισθός των μεγαλύτερων ηλικιών, αυτών που ουσιαστικά χλεύαζαν ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Σαμαράς όταν αντιδικούσαν δημόσια ποιος από τους δύο τους διέσωσε – υποτίθεται – το 13ο και 14ο μισθό των μεγαλύτερων.

Για μας επανεκκίνηση της οικονομίας δε σημαίνει ούτε κρατισμό ούτε ζητιανιά για κάθε αμφιλεγόμενη επένδυση, που συχνά καταστρέφει περισσότερες θέσεις εργασίας από όσες δημιουργεί. Σημαίνει αναπροσανατολισμό της, σε κατευθύνσεις βιώσιμες και ρεαλιστικές, που αξιοποιούν τους εγκαταλειμμένους φυσικούς πόρους, δημιουργούν θέσεις εργασίας, και δίνουν ευκαιρίες και υποστήριξη στους νέους που θέλουν να δημιουργήσουν μια δική τους δουλειά. Απέναντι στο Μνημόνιο καταθέτουμε λοιπόν προτάσεις διεξόδου: για λύσεις που να μην κλείνουν το δρόμο προς το μέλλον, καθώς σε καιρούς λιτότητας η υποβάθμιση των συλλογικών αγαθών μας κάνει δυο φορές φτωχούς, Ισχυρή πράσινη παρουσία στη νέα Βουλή είναι ζωτική για να μην κρατήσουν οι συνέπειες της κρίσης για πάντα.

Ακολουθούν τα ονόματα και σύντομα βιογραφικά των υποψηφίων Οικολόγων Πράσινων:

Bιογραφικά υποψηφίων ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΑΧΑΙΑΣ

ΕΚΛΟΓΈΣ 6-5-2012

Βέμης Εμμανουήλ, φυσικός - προγραμματιστής

Απόφοιτος του τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών ασχολήθηκε σε μεταπτυχιακό επίπεδο με θέματα που σχετίζονται με την ψηφιακή επεξεργασία εικόνων δημοσιεύοντας εργασίες σε συνέδρια και επιστημονικά περιοδικά.

Παρέμεινε για αρκετά χρόνια στο χώρο της εκπαίδευσης, για να στραφεί οριστικά στη συνέχεια, στο χώρο της μηχανογράφησης του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα. Από τη θέση αυτή έχει συμβάλει στη διάδοση και υλοποίηση της ιδέας για την ανακύκλωση ηλεκτρονικών συσκευών και εξαρτημάτων. Μέλος των Οικολόγων Πράσινων από το 2009.

Γκίκα Κατερίνα, εκπαιδευτικός

Έχει σπουδάσει Βιολογία και Ψυχολογία και εργάζεται ως εκπαιδευτικός. Ζει στην Πάτρα και είναι ενεργή σε κινήσεις για το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής. Μητέρα ενός παιδιού.

Ζαφειρόπουλος Νίκος, βιοκαλλιεργητής

Αγρότης – Βιοκαλλιεργητής, μηχανολόγος του ΤΕΙ Πάτρας. Δραστηριοποιημένος από νεαρή ηλικία σε περιβαλλοντικούς συλλόγους (Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κάτω Αλισσού, Ε.Π.Τ.Π. Πάτρας, Αχαϊκή Κίνηση για την Οικολογία και τον Πολιτισμό) και στον αγροτικό συνδικαλισμό. Υπήρξε μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων, Πρόεδρος της Ένωσης Νέων Αγροτών Ελλάδος, στέλεχος του συνεταιρισμού βιοπαραγωγών Δυτικής Ελλάδας. Πρωτεργάτης στην ίδρυση λαϊκής βιολογικών προϊόντων στην Πάτρα. Πρόεδρος των βιοκαλλιεργητών Αχαΐας.

Ζαχαρόπουλος Παναγιώτης, δημοτικός υπάλληλος

Γεννημένος το 1954 στην Πάτρα, όπου ζει και εργάζεται μέχρι σήμερα. Μετέχει αδιάλειπτα εδώ και 25 χρόνια στη συγκρότηση του φορέα της πολιτικής οικολογίας, την τεκμηρίωση του ρεαλισμού των προτάσεών της, με τη μέγιστη υπευθυνότητα που απαιτεί το συγκεκριμένο εγχείρημα στη χώρα μας. Μετέχει χωρίς δισταγμό σε κάθε κίνημα που διεκδικεί την κοινωνική χειραφέτηση, την υπεράσπιση δημοσίων αγαθών – όροι και οι δύο για την εξάλειψη του αρνητικού στίγματος του πολιτισμού μας, δηλαδή της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο με ταυτόχρονη λεηλασία των φυσικών πόρων.

Ζωγόπουλος Βασίλης, μηχανικός, δημοτικός υπάλληλος

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάτρα. 40 ετών, παντρεμένος και πατέρας ενός παιδιού. Είναι διπλωματούχος ηλεκτρολόγος μηχανικός του Πανεπιστημίου Πατρών, εργαζόμενος από το 1999 στο Δήμο Πατρέων. Ιδρυτικό μέλος και πρώην πρόεδρος (2005-2009) του Συνδέσμου Ελλήνων Ορειβατών Πάτρας "ΩΛΕΝΟΣ" και πρώην μέλος (2008-9) του Πανελλαδικού Συμβουλίου των Οικολόγων Πράσινων. Δραστηριοποιείται σε κινήματα για το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής, με έμφαση σε θέματα προστασίας και διαχείρισης ορεινών όγκων και την προώθηση του ποδηλάτου ως μέσου μεταφοράς στην πόλη

Κουμπούρας Βασίλης, ιδιωτικός υπάλληλος

Γεννήθηκε στην Πάτρα το 1979. Είναι απόφοιτος διετούς σχολής προπονητών καλαθοσφαίρισης και πραγματοποιεί σπουδές στον Ελληνικό πολιτισμό. Προέρχεται από την κοινωνία των πολιτών και έχει ενεργοποιηθεί σε μη κυβερνητικές οργανώσεις για το περιβάλλον και το πολιτισμό.  Μέλος των Πρασίνων από το 2007, υπήρξε συντονιστής της πολιτικής κίνησης Αχαΐας από τον Ιούλιο του 2009 έως τον Σεπτέμβριο του 2010. Από τον Μάιο του 2011 είναι μέλος του Δ.Σ. Δημοτική βιβλιοθήκη – Πολιτιστικός οργανισμός του δήμου της Πάτρας.

Κουνινιώτη Παναγούλα, ιδιωτικός υπάλληλος

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Ροδοδάφνη και είναι ελεύθερος επαγγελματίας. Έχω δύο κόρες απόφοιτες Πανεπιστημίου και δουλεύω πέντε χρόνια κοντά σε φοιτητές. Η στενή επαφή μου με τους νέους με έκανε να κατανοήσω τα τωρινά αλλά και μελλοντικά προβλήματά τους και να θέλω να παλέψω για την ποιότητα και τις πραγματικές αξίες της ζωής.

Λέρη Ελένη, χημικός

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Αγρίνιο. Σπούδασα στο τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Πατρών και έκτοτε εργάζομαι ως εκπαιδευτικός στην ιδιωτική εκπαίδευση. Διαμένω στη Πάτρα με τον σύζυγο μου και τους δύο μας γιους. Θεωρώ πως μόνο το οικολογικό κίνημα μπορεί να δώσει προοπτική και διέξοδο στα παιδιά μου και σε όλα τα παιδιά για ένα καλύτερο μέλλον με καλύτερες συνθήκες ποιότητας ζωής.

Λιανός Κώστας, οδοντίατρος

Γεννήθηκε το 1965 στην Αθήνα. Ασκεί το επάγγελμα του οδοντίατρου – προσθετολόγου (Πανεπιστήμιο Αθηνών, UNC at Chapel Hill, USA)  στην Πάτρα από τον Μάρτιο 1993 και ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αχαΐας το διάστημα 1999-2006. Είναι παντρεμένος και έχει δυο παιδιά 9 και 12 ετων.

Παπακωνσταντίνου Κώστας, εκπαιδευτικός, περιφερειακός σύμβουλος

Ο Κώστας Παπακωνσταντίνου είναι από το Αίγιο, εκπαιδευτικός Α/βάθμιας Εκπαίδευσης με Msc Οικολογίας. Περιφερειακός σύμβουλος σήμερα, επικεφαλής της Οικολογικής Δυτικής Ελλάδας. Επί 25 χρόνια έχει επικεντρωθεί στην πολιτική για το περιβάλλον, σε καινοτόμες δράσεις και προγράμματα προστασίας της ελληνικής φύσης, στη διαχείριση και λειτουργία προστατευόμενων περιοχών, στην ενημέρωση του κοινού σε θέματα οικολογίας και στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση. Έχει πλούσια και αναγνωρισμένη δράση στο χώρο των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και έχει εκλεγεί στη διοίκηση δημοκρατικών ΜΚΟ σε τοπικό, περιφερειακό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Διετέλεσε πρόεδρος της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρίας και της Ομοσπονδίας Οικολογικών Οργανώσεων Κορινθιακού Κόλπου και μέλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής του BirdLife International.

Νίκος Τζένος, δικηγόρος

Είμαι δικηγόρος, ζω και εργάζομαι στα Καλάβρυτα Εργάστηκα για 3 χρόνια ως ειδικός συνεργάτης στο Υπουργείο Νέας Γενιάς. Είμαι παντρεμένος με τη δασκάλα Αναστασία Φλογερά και έχουμε αποκτήσει ένα γιό, τον Τάσο.

Από τη νεανική μου ηλικία είμαι πολιτικά ενεργός στο φοιτητικό κίνημα, την Αυτοδιοίκηση, τον πολιτισμό, τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Εκλεγμένος Νομαρχιακός Σύμβουλος στο (παλαιού τύπου) Νομαρχιακό Συμβούλιο Αχαΐας (1988-1990).

Αντιδήμαρχος και Δημοτικός Σύμβουλος στον Καποδιστριακό Δήμο Καλαβρύτων για δύο τετραετίες (1988 -2006).

Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτιστικής Ανάπτυξης - Ποιότητας Ζωής Καλαβρύτων (1999-2001).

Μέλος του Πανελλαδικού συμβουλίου των Οικολόγων Πράσινων

Πολίτου Θηρεσία, δικηγόρος

Γεννήθηκα στην Πάτρα 1960. Είμαι παντρεμένη και έχω δύο παιδιά σπούδασα στη Νομική Αθηνών και ασκώ μάχιμη δικηγορία στην Πάτρα από το 1985. Έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα με υποθέσεις κοινωνικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Είμαι αντιπρόεδρος του ΛΕΑΔΠΑ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΎ ΣΥΛΛΌΓΟΥ Πατρών.

Έχω συμμετάσχει σε πολλές οργανώσεις σχετικά  με τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ισότητα των φύλων, την ενδοοικογενειακή βία, για την οποία έχω μιλήσει δημοσίως επανηλλειμένα

Έχω συμμετάσχει ήδη από την δεκαετία του 1980 στην πορεία και τους αγώνες του οικολογικού κινήματος τόσο στην Ελλάδα όσο και το εξωτερικό.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις