Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πύργος: "Διάσωση" ατόμου από ποτάμι

Πύργος: "Διάσωση" ατόμου από ποτάμι

Πετυχημένη η άσκηση της Πυροσβεστικής

Για μία ακόμη φορά η Πυροσβεστική Υπηρεσία Πύργου ολοκλήρωσε με επιτυχία την ετήσια εκπαίδευση της όπου για πρώτη φορά το σενάριο προέβλεπε διάσωση ανθρώπου από ποτάμι. «Για πρώτη φορά έγινε και άσκηση με διάσωση μέσα σε ποτάμι.

Θεώρησα σωστή αυτή την επιλογή. Πολλές φορές περνώντας από το σημείο αυτό είδα πως ψαρεύουν πολλά άτομα κυρίως αλλοδαπά. Σκέφτηκα λοιπόν ότι θα πρέπει να γνωρίζουμε με πιο τρόπο πρέπει να δράσουμε σε τέτοια περίπτωση κινδύνου.

Αν σε πραγματικές συνθήκες δυσκολευτούμε με ορμητικά η φουσκωμένα νερά, η διάσωση θα γίνει από τη γέφυρα με κλιμακοφόρο όχημα. Στην άσκηση συμμετείχαν δέκα άτομα», τόνισε ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κ Νίκος Νικολακόπουλος.

Ιδιαίτερα ενδαφέροντα ήταν τα θέματα που παρουσιάστηκαν στην τριήμερη εκπαίδευση όπου πρώτη φορά τέθηκαν ζητήματα που είχαν να κάνουν με τις νέες τεχνολογίες όπως είναι τα φωτοβολταϊκά πάρκα, ενεργειακά τζάκια, αυτοκίνητα που κινούνται με υγραέριο ή υβριδικά.

Ο διοικητής κ Νικολακόπουλος προσάρμοσε το σενάριο της άσκησης στα πραγματικά δεδομένα που υπάρχουν σήμερα και χρησιμοποίησε την σύγχρονη τεχνολογία ώστε μέσω των δυνατοτήτων που δίνει το διαδίκτυο η εξέλιξη της άσκησης αλλά ο τρόπος με τον οποίο ενήργησαν οι πυροσβέστες να γίνει κατορθωτό να παρακολουθηθεί και την έδρα των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδος στην Πάτρα και το περιφερειακό διοικητή κ Κώστα Δεσινιώτη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις