Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Πατρινός "σάρωσε" σε διαγωνισμό ζαχαροπλαστικής - Τι γλυκό έφτιαξε;

Πατρινός "σάρωσε" σε διαγωνισμ...

Το Σεμιφρέντο Καραμέλας του έδωσε το πρώτο βραβείο

Το ταλέντο του στη ζαχαροπλαστική έχει πλέον και αποδείξεις. Ο λόγος για τον Πατρινό Ματθαίο Θεοδωρόπουλο, ο οποίος έλαβε μέρος στον διαγωνισμό, που διοργάνωσε η Morfat και απέσπασε το πρώτο βραβείο. Το γλυκό που του χάρισε την πρωτιά είναι το Σεμιφρέντο Καραμέλας, που εμπνεύστηκε ο Ματθαίος, ειδικά γι'αυτή την εποχή. Πρόκειται για ένα δροσερό γλύκισμα, με ξεχωριστή γεύση. Αν θέλετε να το δοκιμάσετε δεν έχετε παρά να εκτελέσετε τη συνταγή.

 

ΣΕΜΙΦΡΕΝΤΟ  ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ

(παγωμένο γλύκισμα)

 

Υλικά

 

2 morfat creamy

1        κουτί ζαχαρούχο γάλα

200 γρ.  σοκολάτα γάλακτος σε σταγόνες

200 γρ.  καραμελώμενα αμύγδαλα

200 γρ.  μπισκότα αμυγδάλου αμαρέτι

100 γρ. καφέ εσπρέσσο ή στιγμιαίο

1 σφινάκι λικέρ αμαρέτο ή μπράντυ

40 γρ. σκόνη κακάο για πασπάλισμα

 

Εκτέλεση

Ξεκινάμε κάνοντας το ζαχαρούχο γάλα καραμέλα, βάζουμε το κουτί κλειστό μέσα σε μια κατσαρόλα με νερό ώστε το  νερό να καλύπτει το κουτι.Από την στιγμή που ξεκινάει να παίρνει βράση το νερό μετράμε δυόμισι ώρες συνολικού βρασμού φροντίζοντας να συμπληρώνουμε νερό ώστε να είναι πάντα το κουτί σκεπασμένο με νερό . Μόλις περάσουν οι δυόμισι ώρες βγάζουμε το κουτί από την κατσαρόλα και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς πριν το ανοίξουμε, αν το ανοίξουμε νωρίτερα υπάρχει περίπτωση να καούμε από την καραμέλα που θα είναι ακόμα καυτή.(καλό θα ήταν να το είχαμε  ετοιμάσει από την προηγούμενη μέρα για ευκολία).

Στην συνεχεία χτυπάμε στο μίξερ τα περιεχόμενα από τα δυοmorfat creamy με το μισό σφηνάκι αμαρέτο ή μπράντι (ανάλογα τη προτίμηση μας) για ένα λεπτό περίπου να φούσκωση λίγο και μετά ρίχνουμε την καραμέλα που ετοιμάσαμε και συνεχίζουμε το χτύπημα για επτά λεπτά περίπου έως ότου αφρατέψει καλά το μείγμα μας.

Σε ένα μπολ θρυμματίζουμε με τα χέρια τα μπισκότα  και τα ραντίζουμε με τον καφέ και το υπόλοιπο ποτό που έμεινε .Σα αυτό το σημείο ρίχνουμε μέσα στο μείγμα τα θρυμματισμένα μπισκότα τις σταγόνες σοκολάτας και το καραμελώμενο αμύγδαλο και ανακατεύουμε  με απαλές κίνησης  από πάνω προς τα κάτω ώστε να αναμειχθούν καλά τα υλικά μας. Αδειάζουμε το μείγμα μας μέσα δυο μακρόστενες μεταλλικές φόρμες του κέικ στις οποίες έχουμε  νωρίτερα  βάλει διαφανή πλαστική μεμβράνη που να καλύπτει το πάτο και τα τοιχώματα της κάθε φόρμας και να περισσεύει και λίγο, αυτό το κάνουμε για ξεφορμάρονται πιο εύκολα .Τις φόρμες τις βάζουμε στη κατάψυξη έως ότου παγώσουν  τελείως για τρεις με πέντε ώρες ανάλογα την ψύξη του κάθε καταψύκτη φροντίζοντας πάντα να είναι στον πιο χαμηλό βαθμό ψύξης.

Ολοκληρώνουμε με το σερβίρισμα το οποίο γίνετε βγάζοντας την φόρμα-ες από την

Κατάψυξη δεκαπέντε με είκοσι λεπτά νωρίτερα ώστε να μαλακώσει λίγο το γλυκό μας και το ξεφορμάρουμε αναποδογυρίζοντας το σε μια πιατέλα όπου  αφαιρούμαι την πλαστική μεμβράνη  και το πασπαλίζουμε με την σκόνη του κακάο .

 

Καλή επιτυχία.!!

Θεοδωρόπουλος Ματθαίος

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight