Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Η Γωγώ Παπαντωνοπούλου για την υποψηφιότητά της με το ΠΑΣΟΚ Αχαϊας

Η Γωγώ Παπαντωνοπούλου για την υποψηφιότ...

"Τα λάθη του παρελθόντος μας έχουν πονέσει, οι επιπόλαιες επιλογές μας έχουν κοστίσει"

Απο την υποψήφια βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Αχαίας Γωγώ Παπαντωνοπούλου λάβαμε την ακόλυθη ανακοίνωση σχετικά με την υποψηφιότητά της: "Συμπολίτισσες, Συμπολίτες,

Η χώρα μας βρίσκεται σε μια από τις  σοβαρότερες  οικονομικές, πολιτικές , αλλά ακόμη περισσότερο αξιακές κρίσεις μέσα στην ιστορία της.

Στην ευαίσθητη αυτή καμπή , στην οποία διερχόμαστε αυτήν την κρίσιμη για τον τόπο εποχή , είναι εθνική αναγκαιότητα και καθήκον να αναλάβουμε όλοι δράση , με υπευθυνότητα και πατριωτισμό , ο καθένας από όποια θέση, από όποιο μετερίζι  νομίζει πως μπορεί να προσφέρει. Η εποχή αυτή θα σηματοδοτήσει το μέλλον μας, αλλά και το μέλλον αρκετών ακόμη γενεών Ελλήνων γι' αυτό πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψιν τα πραγματικά δεδομένα, την εθνική και τη  διεθνή πραγματικότητα,  σε συνάρτηση με τις προσδοκίες και τις ανησυχίες του έθνους μας. Δεν υπάρχει το παραμικρό  περιθώριο για νέα λάθη, δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο, δεν υπάρχει χώρος για προσωπικές φιλοδοξίες σε κανένα επίπεδο.

 

Τα λάθη του παρελθόντος μας έχουν πονέσει,  οι επιπόλαιες επιλογές μας έχουν κοστίσει.

Χρειάζεται συλλογική προσπάθεια, υπευθυνότητα και πάνω από όλα  ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ. Χρειάζονται νέα πρόσωπα, άφθαρτα με διάθεση  ανιδιοτελούς προσφοράς και επίγνωση του εθνικού καθήκοντος που καλούνται να υπηρετήσουν. Χρειάζεται διαφάνεια σε όλους τους τομείς.

Η κρίση στον οικονομικό τομέα δεν είναι ούτε αυτόνομη , ούτε  αυτοτελής. Είναι ένα συνοθήλευμα κρίσης θεσμών και αξιών,  ένα ευρύτερο κύμα διάβρωσης και αποσυντονισμού από την πραγματικότητα , μια πλάνη του τι είναι αληθινά σωστό και τι λάθος και δυστυχώς έχουμε όλοι ευθύνη γι' αυτό , εφόσον το αφήσαμε να συμβει....

Η οικονομική κρίση είναι όμως και μια ευκαιρία για καλυτέρευση. Μια ευκαιρία που θα μας ωθήσει μπροστά, σε νέες δυνατότητες , μέσα όμως από προσεκτική γνώση, επανεξέταση και επανένταξη του Ελληνικού Πνεύματος και της Ελληνοχριστιανικής μας πραγματικότητας, όπως τη διδαχθήκαμε από τους προγόνους μας.

Χρειαζόμαστε δυνατές φωνές, ξεκάθαρες,  μέσα από ισχυρές κυβερνήσεις που να είναι άξιες των περιστάσεων. Η οχλαγωγία δεν έχει δυστυχώς ποτέ θετικά αποτελέσματα.

Οι μόνοι που καλούμαστε να καθορίσουμε το μέλλον μας, είμαστε εμείς οι ίδιοι. Πρέπει να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων , να αναλάβουμε δράση και να επιλέξουμε με πολύ αυστηρά κριτήρια , τα πρόσωπα που θέλουμε και πιστεύουμε πως αξίζει να μας εκπροσωπούν και που μπορούν να διαχειριστούν κρίσιμες καταστάσεις, να κρατήσουν λεπτές ισορροπίες, να βάλουν πρώτα τον πολίτη, να σκεφτούν σαν ένας από εμάς....!

Η χώρα μας χρειάζεται όλους, αλλά και τον καθένα ξεχωριστά.

Στις 6  Μαϊου,  θα είμαι  για πρώτη φορά, υποψήφια βουλευτής Αχαϊας με το Ανανεωμένο,  Πανελλήνιο, Σοσιαλιστικό Κίνημα , μετά από ώριμη σκέψη και αυξημένο αίσθημα ευθύνης .

Η κεντρική ιδέα είναι η Αναγέννηση. Αναγέννηση του κινήματος με νέα πρόσωπα, σαφής επιδιώξεις , αξιοκρατικές επιλογές, ιδέες και λύσεις για πρόοδο και ανάπτυξη. Αναγέννηση για τη χώρα μέσα από ένα πλαίσιο ειλικρινούς  διαλόγου μεταξύ πολίτη και κυβέρνησης. Αναγέννηση και επαναπροσδιορισμός θέσεων και αξιών με ένα πρωθυπουργό που λέει την αλήθεια και δε φοβάται να τη διαχειριστεί, όπως απέδειξε σε όλη τη θητεία του, ως υπουργός οικονομικών , με την επιστημονική κατάρτιση,  τη διεθνή αποδοχή, τις θαρραλέες επιδιώξεις, χωρίς να υπολογίζει  τις πιέσεις των αντιπροσώπων των οικονομικών συμφερόντων . Αναγέννηση με έναν πρωθυπουργό , που είναι ο μόνος που μπορεί να εγγυηθεί την οικονομική ανάπτυξη, η οποία θα προέλθει μέσα από τις νέες πιέσεις  στις οποίες , εμείς πια θα πρέπει να υποβάλλουμε στους εταίρους μας , στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις