Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πουλούσε φάρμακα στη λαϊκή και έπαιρνε και... παραγγελίες

Πουλούσε φάρμακα στη λαϊκή και έπαιρνε κ...

Τα φάρμακα τα οποία φέρεται να είναι για καρδιολογικά και ηπατικά νοσήματα διακινούσε μια γυναίκα ρωσικής καταγωγής

Στα ίχνη κυκλώματος παράνομης διακίνησης φαρμακευτικών σκευασμάτων βρίσκεται η Υπηρεσία Εποπτείας της Αγοράς του υπουργείου Ανάπτυξης. Χθες οι ελεγκτές βρέθηκαν προ εκπλήξεως όταν σε έλεγχο που διενήργησαν σε λαϊκή αγορά στον δήμο της Αγίας Βαρβάρας εντόπισαν σε πάγκο, ανάμεσα σε ρούχα και άλλα είδη, μεγάλη ποσότητα φαρμακευτικών σκευασμάτων ρωσικής προέλευσης.

Συγκεκριμένα εντόπισαν και προχώρησαν στην κατάσχεση συνολικά 430 χάρτινων συσκευασιών, 89 καρτελών και 52 φιαλιδίων, τα οποία περιείχαν φάρμακα σε μορφή χαπιών, κάψουλες ακόμη και σε ενέσιμη μορφή με ενδείξεις στη ρωσική γλώσσα.

Τα φάρμακα τα οποία φέρεται να είναι για καρδιολογικά και ηπατικά νοσήματα διακινούσε μια γυναίκα ρωσικής καταγωγής, όπως δήλωσε η ίδια στους αστυνομικούς που τη συνέλαβαν, χωρίς ωστόσο να έχει μαζί της κανένα σχετικό έγγραφο που να αποδεικνύει την ταυτότητά της.

Μάλιστα τόσο στους αστυνομικούς όσο και στους ελεγκτές της ΥΠΕΑ υποστήριξε πως τα σκευάσματα τα είχε φέρει η ίδια στην Ελλάδα από τη Ρωσία μέσα στις αποσκευές της.

Από τον έλεγχο που διενεργήθηκε βρέθηκε στην κατοχή της και ένα σημειωματάριο με παραγγελίες σκευασμάτων στην κυριλλική γραφή, ενώ όλα τα παράνομα προϊόντα που κατασχέθηκαν όπως και είδη ρουχισμού ήταν τοποθετημένα στον πάγκο με τέτοιο τρόπο ώστε να μην γίνονται αντιληπτά από απόσταση.

Η διακίνηση των προϊόντων αυτών είναι παράνομη καθώς απαγορεύεται να πωλούνται φαρμακευτικά σκευάσματα εκτός των φαρμακείων.

Ηδη το Αστυνομικό Τμήμα Αγίας Βαρβάρας σχημάτισε δικογραφία και διενεργεί όλους τους απαραίτητους ελέγχους για την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης, ενώ δείγματα των σκευασμάτων στάλθηκαν στο Γενικό Χημείο του Κράτους ώστε να αναλυθεί η σύστασή τους και να αποδειχθεί τι ακριβώς είναι.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις