Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πρόγραμμα Διαπολιτισμικής Επιμόρφωσης του προσωπικού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Δημοτικής Αστυνομίας που συναλλάσσονται με Υπηκόους Τρίτων Χωρών

Πρόγραμμα Διαπολιτισμικής Επιμόρφωσης το...

Τα σεμινάρια είναι συνολικής διάρκειας 40 ωρών και μίας εβδομάδας

Το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Πάντειου Πανεπιστημίου, σε συνεργασία με το Κέντρο Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής της ΓΣΕΕ και το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ, είναι ανάδοχος φορέας της δράσης «Προγράμματα διαπολιτισμικής επιμόρφωσης του προσωπικού της τοπικής αυτοδιοίκησης και της Δημοτικής Αστυνομίας που συναλλάσσονται με υπηκόους τρίτων χωρών νομίμως διαμενόντων στην Ελλάδα», που χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ένταξης και το Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής  Διακυβέρνησης.

Επισημαίνουμε ότι το πιστοποιητικό παρακολούθησης του προγράμματος θα αποτελέσει σημαντικό στοιχείο στο φάκελο των προσόντων του προσωπικού που θα το παρακολουθήσει, προς την κατεύθυνση της πιστοποίησης των γνώσεων και ικανοτήτων τους.

Ο στόχος του προγράμματος

Το πρόγραμμα αποβλέπει στην προστασία των δικαιωμάτων του μεταναστευτικού πληθυσμού και στην αρμονική συνύπαρξη με την ελληνική κοινωνία μέσω της εξάλειψης των στερεοτυπικών συμπεριφορών και στάσεων. Κύριος στόχος του είναι η διάδοση αποτελεσματικών πρακτικών και η τροποποίηση επαγγελματικών συμπεριφορών μέσα από την απόκτηση συγκεκριμένων διαπολιτισμικών ικανοτήτων και, ειδικότερα, μέσα από τη βελτίωση των γνώσεων, των δεξιοτήτων και των συμπεριφορών του προσωπικού της τοπικής αυτοδιοίκησης και της Δημοτικής Αστυνομίας που συναλλάσσεται με υπηκόους τρίτων χωρών.

Πού θα υλοποιηθούν τα σεμινάρια; Τι θα περιλαμβάνουν;

Τα σεμινάρια, συνολικής διάρκειας 40 ωρών και μίας (1) εβδομάδας, θα πραγματοποιηθούν στις επτά (7) Ενιαίες Αποκεντρωμένες Μονάδες Διοίκησης της Χώρας, με γεωγραφική κατανομή που θα οριστικοποιηθεί κατόπιν της μελέτης διερεύνησης εκπαιδευτικών αναγκών από την επιστημονική ομάδα του προγράμματος. Η επιμόρφωση θα πραγματοποιείται εκτός εργασιακού ωραρίου των υπαλλήλων και θα γίνει ξεχωριστά για τις δύο ομάδες (προσωπικό της τοπικής αυτοδιοίκησης και προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας).

Ο ελάχιστος αριθμός εκπαιδευομένων ανά πρόγραμμα είναι 10 άτομα και ο μέγιστος είναι 22 άτομα.

Για εκδήλωση ενδιαφέροντος, παραλαβή αίτησης, καθώς επίσης και για επιπλέον πληροφορίες, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το ΚΕΚ-ΙΝΕ/ΓΣΕΕ Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στο 2610-624.754 κα Κατερίνα Αποστολοπούλου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις