Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Προσομοιωτές και πιθανά σενάρια ατυχήματος για 5 μέρες στη Γέφυρα από το Ινστούτο Πάνος Μυλωνάς

Προσομοιωτές και πιθανά σενάρια ατυχήματ...

Έκκληση στους πολίτες να πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση της διάσωσης της ζωής στους δρόμους της Περιφέρειας, απηύθυνε η Πρόεδρος του Ινστιτούτου

Αφιερωμένη στους συνειδητούς πολίτες της Δυτικής Ελλάδας ήταν η σημερινή εκδήλωση για την Περιφερειακή Ημέρα Οδικής Ασφάλειας, που έγινε στο χώρο στάθμευσης της Γέφυρας "Χαρίλαος Τρικούπης". Σε αυτούς αναφέρθηκαν τόσο η Πρόεδρος του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας κ. Βασιλική Δανέλλη-Μυλωνά, οι Αντιδήμαρχοι Ναυπακτίας (Μαρία Ζιαμπάρα) και Πατρέων (Μαρία Ανδρικοπούλου-Ρούβαλη), οι εκπρόσωποι των εταιρικών οντοτήτων της Γέφυρας και εκπρόσωποι εθελοντικών φορέων που βρέθηκαν στο Αντίρριο.

Έκκληση στους πολίτες να πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση της διάσωσης της ζωής στους δρόμους της Περιφέρειας, απηύθυνε η Πρόεδρος του Ινστιτούτου. Τους προσκάλεσε σε συνέργεια, παρακινώντας τους να προσέλθουν και να αξιοποιήσουν προς όφελος του κοινωνικού συνόλου τα συμπεράσματα από τη χρήση των μηχανημάτων προσομοίωσης που τέθηκαν στη διάθεση των χρηστών της Ζεύξης και των σχολείων της περιοχής.

Στην ανάγκη συστράτευσης ενεργών πολιτών και νεολαίας την οποία προκρίνουν και στηρίζουν, συνέπεσαν κατά τις δηλώσεις τους και οι εκπρόσωποι των Δήμων των δύο ακτών που ενώνει η Γέφυρα.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. και Πρόεδρος της ΓΕΦΥΡΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Α.Ε. κ. Παναγιώτης Παπανικόλας, δήλωσε τα εξής: "Κάθε 22 Μαρτίου, αλλά όχι μόνο στις 22 Μαρτίου, η σκέψη πάει στον Πάνο Μυλωνά. Κάθε χρόνο τέτοια μέρα συγκεντρωνόμαστε εδώ στη Ζεύξη Ρίου - Αντιρρίου, για να εκφράσουμε προθέσεις και δεσμεύσεις. Τα λόγια όμως έχουν όλα ειπωθεί. Φέτος μιλάμε με έργα. Στο σταυροδρόμι της Δυτικής Ελλάδας, τη Γέφυρα, στήσαμε τους προσομοιωτές του ΙΟΑΣ και καλέσαμε τους πολίτες. Στηριζόμαστε σε αυτούς για μία αλλαγή νοοτροπίας που δεν έχει να κάνει μόνο με την οδική ασφάλεια.

Ο κόσμος αλλάζει και μαζί μ’αυτόν αλλάζουμε και εμείς. Ως εταιρεία, συνεχίζουμε να είμαστε όλο και πιο απαιτητικοί από τον εαυτό μας στην τήρηση των υποχρεώσεών μας για τις συνθήκες ασφάλειας στο χώρο ευθύνης μας. Η απόφασή μας όμως είναι να πάμε πέρα από τις συμβατικές υποχρεώσεις. Να στείλουμε το μήνυμα πέρα από τη Γέφυρα.

Γι’ αυτό ζητάμε τη συνέργεια των χρηστών της και πελατών μας. Για 5 μέρες, δηλαδή μέχρι τις 26 Μαρτίου, θα προσφέρουμε ένα συναρπαστικό δίδαγμα διατήρησης της ζωής στους δρόμους. Από τους πολίτες ζητάμε μία στάση στο πάρκινγκ της Γέφυρας. Μία στάση χαλάρωσης που είναι συνάμα και μάθημα. Στο πρόσωπο του πελάτη βλέπουμε πρώτα τον πολίτη. Η οδήγηση δεν είναι μόνο κίνηση. Είναι και στάση. Στάση...ζωής"

Για την αναγκαία έλκυση της προσοχής των οδηγών σε πράγματα απλά όπως είναι η χρήση της ζώνης ασφαλείας και η τήρηση του ορίου ταχύτητας μίλησε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΓΕΦΥΡΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Α.Ε. κ. Μπερνάρ Γκαλτιέ, επισημαίνοντας τόσο τη συμβολή των προσομοιωτών, όσο και αυτή της Τροχαίας, η οποία ήταν επίσης παρούσα στην εκδήλωση.


Στους επισκέπτες του χώρου προσφέρεται και ξενάγηση στον εξοπλισμό της Γέφυρας από εξειδικευμένο προσωπικό.  
Η σημαντική ροή του κοινού και η ανάγκη για επίσκεψη περισσότερων σχολείων της περιοχής, οδήγησαν στην παράταση της παραμονής των μηχανημάτων προσομοίωσης ατυχήματος, τα οποία θα παραμείνουν διαθέσιμα στο κοινό μέχρι και τη Δευτέρα (26/3) το μεσημέρι.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις