Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Στα καλά από... το τέλος τα ελληνικά πανεπιστήμια

Στα καλά από... το τέλος τα ελληνικά πανεπιστήμια
Παπαδάκου Γωγώ
[email protected]

14 από τα 23 εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας μας περιλαμβάνονται στα καλύτερα

Στο 10% των καλύτερων πανεπιστημίων του κόσμου βρίσκονται τα ελληνικά πανεπιστήμια, σύμφωνα με μελέτη που βασίζεται στις διεθνείς λίστες κατάταξης! Βέβαια, μην τα ψάχνετε στην κορυφή της λίστας... προς τα κάτω βρίσκονται!

Όπως αναφέρει το Δίκτυο Πολιτικών Ανώτατης Εκπαίδευσης και διαβάζουμε στην εφημερίδα «Τα Νέα», 14 από τα 23 εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας μας περιλαμβάνονται στα καλύτερα, αν εξετάσει κανείς τη διεθνή παρουσία τους σε σύγκριση με τα μεγέθη της χώρας μας και των υπολοίπων.

Για το 2012 αξιολογούνται σε αυτή τη λίστα 20.372 ιδρύματα όλου του κόσμου, ανάμεσα στα οποία 64 ελληνικά (23 πανεπιστήμια, 16 ΤΕΙ, 20 ιδιωτικές δομές, 2 στρατιωτικές ακαδημίες, 2 ωδεία και 1 «άλλο»), όταν π.χ. στη λίστα της Σαγκάης αναλύονται μόλις 3.000 ιδρύματα.

Στη θέση 158 βρίσκεται το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, με «άλμα» 249 θέσεων από πέρυσι, ενώ πέντε πανεπιστήμια (Αριστοτέλειο, Πατρών, Αθηνών, ΕΜΠ, Κρήτης) καταλέγονται στο καλύτερο 3% της παγκόσμιας κατάταξης. Μάλιστα, το ΑΠΘ βρίσκεται στο καλύτερο 1%. Άλλα τρία (Ιωαννίνων, Αιγαίου και Δημοκρίτειο) βρίσκονται στο καλύτερο 5% της παγκόσμιας κατάταξης, την ώρα που έξι (Θεσσαλίας, ΟΠΑ, Πολυτεχνείο Κρήτης, Μακεδονίας, Πειραιώς και Γεωπονικό) αξιολογούνται στο 10% της παγκόσμιας κατάταξης.

Στην κορυφή της λίστας είναι -φυσικά- η Μεγάλη Βρετανία, στη δεύτερη θέση συναντάμε την Ιταλία και στην τρίτη την Ελλάδα, την ώρα που μόνο το 13,3% των πανεπιστημίων των ΗΠΑ περιλαμβάνονται στο 10% της παγκόσμιας κατάταξης κι ας είναι στην κορυφή των σχετικών λιστών!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις