Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων με τους μαθητές του 12ου Δημοτικού Σχολείου Κέρκυρας

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων...
Πετρή Σμαρώ

Οι μαθητές έθεσαν τα ερωτήματά τους στον κ. Σπ. Σπύρου

Την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012, μετά από πρωτοβουλία της Περιφερειακής Συμβούλου κας Mαρίας Καταβάτη, προσκλήθηκαν μαθητές της 3ηςτάξης του 12ου Δημοτικού Σχολείου Κέρκυρας στο κτίριο, όπου στεγάζεται η Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας. Οι μαθητές συναντήθηκαν και έθεσαν τα ερωτήματά τους στον Περιφερειάρχη κ. Σπυρίδωνα Σπύρου, τον Αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας κ. Χρήστο-Ηρακλή Σκούρτη σχετικά με θέματα διοίκησης και λειτουργίας της Περιφέρειάς μας. Τη συνάντηση πλαισίωσαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι κκ. Μαρία Καταβάτη, Αιμιλία Μόσχου, Φώτης Τσίπης, ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας κ. Τηλέμαχος Μωραϊτης και η Επιστημονική Συνεργάτης του Αντιπεριφερειάρχη κ. Αγγελική Ρουβά.

Στη συνάντηση συμμετείχε και η υπεύθυνη του γραφείου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Περιφέρειας Ιονίων Νήσων κα Πολυξένη Γεωργίου για να ενημερώσει τους μικρούς μαθητές για θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επιπλέον, οι μαθητές ξεναγήθηκαν στις νέες εγκαταστάσεις του γραφείου ενημέρωσης του κοινού που στεγάζεται στο ισόγειο της πρώην Νομαρχίας, πίσω από τα ΚΕΠ. Στη συνέχεια, έγινε παρουσίαση της νέας ιστοσελίδας για παιδιά και νέους «Η Γωνιά του Παιδιού», που φιλοξενείται στην επίσημη διαδικτυακή πύλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης Europa(http://europa.eu/kids-corner/index_el.htm) και οι μαθητές συμμετείχαν σε εκπαιδευτικά και ψυχαγωγικά παιχνίδια. Τέλος, διανεμήθηκε στους μαθητές το παραμύθι «Μια παρέα με καρδιά» καθώς και το επιτραπέζιο παιχνίδι «Στον αστερισμό της Ευρώπης».

Την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012 το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης συνδιοργάνωσε με το 14οΝηπιαγωγείο Κέρκυρας εκδήλωση με θέμα την αφήγηση του παραμυθιού «Μια παρέα με καρδιά» μέσα από εικόνες που έχει φιλοτεχνήσει η συγγραφέας του Λήδα Βαρβαρούση και στη συνέχεια παρουσίασε στους μαθητές την ιστοσελίδα «Η Γωνιά του Παιδιού.

Στο πλαίσιο της περαιτέρω δράσης του το Europe Direct της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων συνεχίζοντας τη συνεργασία του με τα σχολεία της Α’ θμιας και Β’ θμιας Εκπαίδευσης προγραμματίζει μια σειρά δράσεων ενημέρωσης/ ευαισθητοποίησης των μαθητών σε όλα τα νησιά της Περιφέρειας σε θέματα προστασίας περιβάλλοντος, πολιτισμού και εκπαίδευσης που αποτελούν προτεραιότητα του στρατηγικού σχεδιασμού της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων αλλά και της περιφερειακής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τέλη Φεβρουαρίου προγραμματίζεται διημερίδα ενημέρωσης επαγγελματιών και κοινού για θέματα ανακύκλωσης, μέρος της οποίας θα είναι αφιερωμένο στην ενημέρωση μαθητών.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις